سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۱۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۰۰ /چهارشنبه/۲۹ فروردین ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت تولیدی سیم و کابل کاوش شاهرود:

تولید از کجا به کجا رسید!

مدیرعامل شرکت تولیدی سیم و کابل کاوش شاهرود گفت: حوزه تولید علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، سبب اشتغال‌زایی، گردش چرخ اقتصاد کشور، محدودیت فعالیت بازارهای موازی، بهره‌مندی از حداکثر توان داخلی و... می‌شود. به همین دلیل ادامه فعالیت تولیدکنندگان از اهمیت بالایی برخوردار است اما در ایران به جای رشد درآمد و سودآوری فعالان این حوزه، تنها مسئله‌ای که باعث سرپا نگه‌داشتن برخی از واحدهای صنعتی شده، شرایط تورمی و افزایش ارزش دارایی‌های آن‌ها مانند زمین کارخانه است.

مدیرعامل شرکت تولیدی سیم و کابل کاوش شاهرود گفت: حوزه تولید علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، سبب اشتغال‌زایی، گردش چرخ اقتصاد کشور، محدودیت فعالیت بازارهای موازی، بهره‌مندی از حداکثر توان داخلی و… می‌شود. به همین دلیل ادامه فعالیت تولیدکنندگان از اهمیت بالایی برخوردار است اما در ایران به جای رشد درآمد و سودآوری فعالان این حوزه، تنها مسئله‌ای که باعث سرپا نگه‌داشتن برخی از واحدهای صنعتی شده، شرایط تورمی و افزایش ارزش دارایی‌های آن‌ها مانند زمین کارخانه است.

محمدرضا یاوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در پاسخ به این سوال که چه عاملی باعث شد تا صنعت سیم و کابل را برای فعالیت انتخاب کنید، بیان کرد: پیشینه اقدامات ما در حوزه تولید به قبل از تاسیس مجموعه در صنعت سیم و کابل بازمی‌گردد و در زمینه دیگری که به این صنعت مربوط بود، فعالیت داشتیم. همین مسئله باعث شد تا با بهره‌گیری از تجربه‌ و اطلاعات فنی خود و مشورت با افراد متخصص، تصمیم به توسعه فعالیت‌های تولیدی گرفته و به صنعت سیم و کابل ورود پیدا کنیم. شرکت تولیدی سیم و کابل کاوش شاهرود، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ آغاز کرد و سبد محصولات آن شامل سیم‌های ساختمانی و فشار ضعیف می‌شود. شایان ذکر است که طی این سال‌ها همواره تلاش کرده‌ایم تا وابسته به اخذ وام و تسهیلات نباشیم و حرکت رو به رشد مجموعه با وجود شرایط متغیر بازار، در نقطه‌ای متوقف نشود. در همین راستا با به‌روزرسانی ماشین‌آلات خطوط تولید، در نظر داریم تا در سال جاری کیفیت و تنوع محصولات را افزایش دهیم؛ همچنین پس اجرای طرح‌های توسعه‌ای، افزایش ساعات کاری و جذب نیروی‌های جدید، تعداد کارکنان شرکت از ۱۸ نفر فراتر خواهد رفت. در حال حاضر با خریداری ماشین‌آلات جدید، ۳۰ درصد اهداف مجموعه محقق شده است و امیدواریم تا پایان سال رشد قابل‌توجهی را به ثبت برسانیم.

رقابت یا عداوت

وی در ادامه به شرایط بازار مصرف سیم و کابل‌های برقی اشاره کرد و افزود: تولید و فروش محصولات غیراستاندارد توسط واحدهای غیرمجاز در بازار، یکی از چالش‌های صنعت سیم و کابل به شمار می‌آید که بر کسی پوشیده نیست. این موضوع به قدری مهم است که دستگاه‌های نظارتی باید با جدیت بیشتری فرایندهای تولید و فعالیت واحدهای صنعتی را زیرنظر داشته باشند زیرا واحدهای غیرمجاز و یا به اصطلاح زیرزمینی، با سو استفاده از اطلاعات محدود افراد نسبت به کیفیت محصولات و چاپ لوگو استاندارد روی سیم و کابل‌های تولیدی خود، باعث گمراه شدن مشتریان می‌شوند. باید توجه داشت که چاپ لوگو استاندارد، تضمینی برای اصالت کالا نیست و مصرف‌کنندگان برای تشخیص محصولات مرغوب و نامرغوب از یکدیگر، به اطلاعاتی مانند کد ۹ رقمی استاندارد، شماره ثبت شرکت و آدرس آن که باید روی کالا درج شود، دقت کنند. علاوه‌براین، یکی از استراتژی‌های اصلی و مهم این کارگاه‌ها برای جذب مشتریان بیشتر، کاهش قیمت محصولات است که با افت کمی و کیفی مواد اولیه به آن دست می‌یابند. متاسفانه همین مسئله باعث شده است تا انبو‌‌ه‌سازان برای کاهش هزینه‌ها، محصولاتی با قیمت پایین‌تر که صرفا دارای لوگو استاندارد هستند خریداری کنند اما غافل از اینکه کیفیت سیم و کابل‌های خریداری شده در سطح مطلوبی قرار ندارد. در نتیجه فروش محصولات غیراستاندارد در بازار، تاثیر منفی بر فعالیت واحدهای مجاز و عملکرد آن‌ها در زمینه فروش دارد زیرا تولیدکنندگان سیم و کابل‌های باکیفیت ناچارند برای رقابت با این واحدها، قیمت تولیدات خود را کاهش دهند. به طوری که این مجموعه از حدود سه سال گذشته تا به امروز به دلیل افزایش فعالیت‌های تولیدکنندگان غیرمجاز، کاهش توان خرید مشتریان و افزایش قیمت مفتول مسی، تحت فشار بوده و با معضلاتی مواجه شده است.

مدیرعامل شرکت تولیدی سیم و کابل کاوش شاهرود در خصوص اقدامات سازمان‌های نظارتی، عنوان کرد: وزارت صمت فقط وظیفه صدور مجوزهای لازم را بر عهده دارد و سازمان ملی استاندارد باید برای رفع چالش تولید و عرضه سیم و کابل‌های بی‌کیفیت در بازار، راهکاری بیندیشد. در حال حاضر تولیدکنندگان غیرمجاز در حاشیه شهر‌های بزرگ و مناطقی مانند تهران، ورامین، هشتگرد، کرج و… به صورت نامشخص فعالیت دارند که سازمان مذکور باید با ردیابی آن‌ها، مانع از ادامه فعالیت کارگاه‌های زیرزمینی شود. با غیرفعال شدن این واحدها، تولیدکنندگان مجاز می‌توانند محصولات خود را با قیمتی مناسب و سودی مشخص به فروش برسانند؛ در غیر این صورت واحدهایی که به طور رسمی فعالیت دارند، متضرر شده و سرنوشت خوبی نخواهند داشت. لازم به ذکر است که شرکت تولیدی سیم و کابل کاوش شاهرود در استان سمنان و شهرک صنعتی شاهرود واقع شده است و ما به دلیل اینکه محصولات خود را به سایر استان‌های کشور نیز ارسال می‌کنیم، از شرایط بازارهای مختلف آگاه هستیم. متاسفانه برخی از مشتریان اعلام می‌کنند که سیم و کابل‌های تولیدی این مجموعه در مقایسه با سایر نمونه‌ها از قیمت بالاتری برخوردار است؛ در حالی که کیفیت محصولات با یکدیگر قابل قیاس نیست و برخی از فروشندگان با آگاهی قبلی و برای کسب سود بیشتر، نسبت به فروش محصولات نامرغوب اقدام می‌کنند.

یاوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تولیدکنندگان غیرمجاز تمایل زیادی به تولید سیم و کابل برقی دارند و بازار مصرف سیم و کابل‌های مخابراتی با این چالش مواجه نیست، گفت: تولید سیم و کابل‌های مخابراتی شامل استاندارد اجباری نمی‌شود و مقدار مواد اولیه مورد نیاز به خصوص مس، برای تولید آن‌ها چندان زیاد نیست؛ در نتیجه امکان اعمال تغییرات کمی و کیفی وجود ندارد و تقاضای سیم و کابل‌های برقی نسبت به سیم و کابل‌های مخابراتی بیشتر است. به همین دلیل فعالیت در این حوزه برای تولیدکنندگان غیرمجاز خارج از صرفه اقتصادی بوده و سود بالایی برای این افراد به همراه ندارد. شایان ذکر است که تولیدکنندگان سیم و کابل‌های برقی باید برای تولید محصولات، استانداردهای اجباری را رعایت کنند و سازمان ملی استاندارد با نمونه‌برداری و انجام آزمایشات مختلف، به کیفیت سیم و کابل‌های تولیدی امتیاز می‌دهد. برخی از آزمایش‌هایی که روی محصولات انجام می‌شود، مربوط به آزمایش‌های بحرانی است که از نظر مقدار مس مصرفی، مقاومت هادی، آستانه تحمل جریان الکتریکی روکش محصول، تست کشش، جای‌گیری دقیق رشته‌ها در مرکز و… مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. در صورتی که نمونه آزمایشی کیفیت لازم را نداشته باشد، امتیاز منفی دریافت می‌کند که با تکرار این موضوع، مهر استاندارد مجموعه یا به حالت تعلیق درآمده و یا باطل می‌شود.

تولید جذاب بود

وی با اشاره به دلایلی که باعث فعالیت این مجموعه در زمینه تولید سیم و کابل‌های برقی شده است، اظهار داشت: بخش عمده‌ای از توان ما روی تولید سیم و کابل‌های برقی متمرکز شده است اما در کنار آن برخی از سیم و کابل‌های مخابراتی را در تناژ پایین هم تولید می‌کنیم. گفتنی است که قیمت فلزات رنگین مانند مس، بر اساس قیمت‌های جهانی تعیین می‌شود و این صنایع ارزش افزوده نسبتا مناسبی دارند که به همین دلیل اگر تولیدکنندگان بتوانند عملکرد خوبی در زمینه تولید و فروش داشته باشند، جذابیت بالایی برای سرمایه‌گذاری دارند. البته در حال حاضر با افزایش تعداد تولیدکنندگان، اشباع بازار مصرف، اعطای بی‌رویه مجوزهای لازم از سوی وزارت صمت و افزایش هزینه‌های تولید و سربار، فعالیت در صنعت سیم و کابل دشوار شده و فروش و درآمد شرکت‌ها نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است. به عنوان مثال در گذشته حدود ۱۰ کارخانه در استان سمنان مشغول به تولید سیم و کابل بودند اما اکنون تعداد آن‌ها به ۳۰ واحد صنعتی رسیده است. علاوه‌براین، از اواسط دهه ۸۰ با واردات محصولات صنعتی و برقی به کشور، تقاضای مصرف‌کنندگان داخلی روند نزولی به خود گرفت.

مدیرعامل شرکت تولیدی سیم و کابل کاوش شاهرود در رابطه با قیمت‌گذاری مفتول مسی در بازارهای داخلی، تصریح کرد: قیمت مفتول در بورس کالای ایران بر اساس قیمت‌ جهانی مس، میانگین نرخ ارز آزاد و نیمایی و احتساب ۱۰ درصد ارزش افزوده تعیین می‌شود. شایان ذکر است که قیمت مفتول مسی در سال ۱۴۰۲، ۴۷۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم بود اما در سال جاری به دلیل رشد نرخ ارز و قیمت‌‌های جهانی، افزایش ۱۳۰ هزار تومانی را تجربه کرد و به ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم رسید. البته باید اذعان کنم که از ابتدای سال جاری تاکنون، مفتول مسی در بورس کالای ایران عرضه نشده و با اعلام قیمت‌های جدید، بازار سیاه برای این محصول شکل گرفته است. مجددا تاکید می‌کنم که قیمت‌ جهانی مس و میزان عرضه کاتد شرکت‌های دولتی در بورس کالا، تاثیر مستقیمی بر قیمت مفتول دارند؛ در این صورت اگر در روزهای آینده عرضه کاتد و به تبع آن مفتول مس افزایش یابد، امکان تغییر شرایط و کاهش حباب قیمت‌ها وجود دارد اما این مسئله با توجه به نوسانات نرخ ارز، جایگزینی دشوار مواد اولیه و تنش‌های ژئوپلیتیکی بعید به نظر می‌رسد و اکثر معامله‌گران در بازار دست نگه داشته‌اند. تمام این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که در گذشته تولیدکنندگان از سهمیه خرید مواد اولیه برخوردار بودند و قیمت‌گذاری مفتول بر اساس ارز نیمایی انجام می‌شد. در این میان باید به نکته مهمی اشاره کنم که قیمت مفتول مسی در ایران بالاتر از قیمت‌های جهانی است اما این احتمال وجود دارد که اگر شرکت‌های تولیدکننده و بورس کالا این محصول را با قیمت پایین‌تری عرضه کنند، شاهد صادرات غیرقانونی آن باشیم. در نتیجه نهاد‌های تصمیم‌گیرنده باید با اتخاذ راهبردهایی سبب ایجاد تعادل در بازار و مقرون به صرفه نبودن صادرات مواد اولیه شوند.

یاوری در خصوص کیفیت مواد پلیمری، ابراز کرد: رقابت در بازار «PVC» نیز بسیار شدید بوده و برخی از شرکت‌ها به دلیل اینکه مواد اولیه وارداتی مانند روغن «DOP» قیمت بالایی دارند، محصولات باکیفیتی را تولید نمی‌کنند. ما هم در این شرایط برای خرید مواد اولیه مرغوب، نتایج آزمایشاتی که برای تعیین کیفیت «PVC» انجام داده‌ایم مدنظر قرار می‌دهیم. البته باید توجه داشت که اکثر صنایع با چالش تولید محصولات بی‌کیفیت درگیر هستند و این موضوع مختص به صنعت سیم و کابل نیست زیرا برخی از افراد به دنبال تولید کالا با قیمت پایین‌تر و فروش آن با بهای بیشتری هستند.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان:

۹:۳۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

مدیر تعاونی 4686 صنایع سیم کابل البرز غرب هشترود عنوان کرد:

۷:۳۶ /سه شنبه/۲۰ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت جی کابل سپاهان مطرح کرد:

۴:۴۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت راهدار صنعت کیهان مطرح کرد:

۸:۲۶ /چهارشنبه/۳۱ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت سیم و کابل انصار همدان مطرح کرد:

۶:۵۷ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی سیمیا:

۱۱:۴۶ /سه شنبه/۹ مرداد ۱۴۰۳

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۶ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

حسن قلم‌دان‌ساز مديرعامل شرکت کابل صائب در گفتگو با فلزات انلاین مطرح کرد:

۶:۵۴ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

پروانه حدادیان، مدیرعامل شرکت شهاب کالا خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۳۴ /شنبه/۵ شهریور ۱۴۰۱

متین فرزین، مدیرعامل شرکت اعتماد کابل البرز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۱۱ /شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۰

مدیر بازرگانی شرکت پرشین سازه مطرح کرد:

۱۳:۰۹ /شنبه/۲۶ بهمن ۱۳۹۸

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۳ تیر ۱۴۰۳

صنایع به‌صورت زنجیروار با یکدیگر در ارتباط هستند

۸:۳۸ /شنبه/۱۱ اسفند ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800