یکی از مقامات ارشد دولتی هند در گفتوگو با خبرگزاری رویترز گفت: این کشور در نظر دارد تا در ۱۲ ماهه منتهی به مارس ۲۰۲۵، به رکورد ۳۵ گیگاوات تولید برق از انرژی خورشیدی و بادی و اتصال آن به شبکه توزیع برق دست پیدا کند. اقدام مذکور در راستای دستیابی به اهداف تعیین شده در بخش تولید انرژی پاک هند در سال ۲۰۳۰ انجام خواهد شد. گفتنی است هند در سال ۲۰۲۲ نتوانست در زمینه نصب سیستمهای تولید برق مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر به اهداف مورد نظر خود برسد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، کشور هند در سالهای اخیر و برای تامین نیاز روزافزون مصرفکنندگان انرژی از زغالسنگ استفاده کرده است. در همین راستا، انتظار میرود رشد تولید برق با استفاده از سوخت زغالسنگ در هند از میزان رشد تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر در سال جاری میلادی پیشی بگیرد.
سرعت راهاندازی مزارع خورشیدی بزرگ طی سالهای اخیر در هند کاهش یافته است. از این رو، تولید برق از انرژی خورشیدی در این کشور با کمترین سرعت ممکن در ۶ سال گذشته به خصوص در نیمه اول سال ۲۰۲۴ رشد داشته است.
بوپندر سینگ باهالا، مقام ارشد وزارت انرژیهای تجدیدپذیر هند در مصاحبه خود با رویترز، عنوان کرد: انتظار میرود از سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۴، حدود ۳۰ گیگاوات به ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی در هند به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ برق از انرژی خورشیدی در جهان افزوده شود. علاوهبراین، حدود پنج گیگاوات به ظرفیت تولید برق از نیروگاههای بادی این کشور در بازه زمانی مذکور افزوده خواهد شد.
دادههای دولتی منتشر شده نشان میدهد که هند در پنج ماه ابتدایی سال مالی جاری یعنی در بازه زمانی ماههای آوریل تا آگوست، در مجموع ۱۰ گیگاوات به ظرفیت تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر خود افزود و در مجموع ظرفیت تولید برق از این انرژیها در این کشور به حدود ۱۵۳ گیگاوات رسید.
باهالا که در کنفرانس «RE-Invest» به عنوان بزرگترین کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر هند حضور داشت، بیان کرد: نمیتوان عدد دقیقی را برای افزایش میزان تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر در سال مالی آینده در کشور ارائه کرد اما به طور قطع ظرفیت میزان تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر در هند در سال مالی ۲۶-۲۰۲۵، از ظرفیت تولید برق در سال مالی جاری پیشی خواهد گرفت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حجم تقاضا در بازار برای نصب سیستمهای ذخیرهسازی انرژی باتری افزایش چشمگیری داشته است. در همین راستا، انتظار میرود که مناقصههای بیشتری برای چنین پروژههایی در آینده در هند برگزار شود.
با این وجود به نظر میرسد هند هنوز ۱۳ درصد از وعده نخست وزیر هند، نارندرا مودی در مذاکرات طرح تغییرات اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ در خصوص افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر خود به ۱۷۵ گیگاوات که باید در سال ۲۰۲۲ تحقق مییافت، فاصله دارد.
لازم به ذکر است که اگرچه هند سومین تولیدکننده گازهای گلخانهای در جهان به شمار میرود اما با این حال، میزان انتشار گاز گلخانهای در این کشور مبتنی بر سرانه جمعیت ۱٫۵ میلیارد نفری، در میان اقتصادهای بزرگ کمترین میزان گزارش شده است.
در همین رابطه، هند برای دستیابی به هدفگذاری بخش انرژیهای تجدیدپذیر خود تا سال ۲۰۳۰ باید ظرفیت تولید برق از منابع انرژی غیرفسیلی خود را به ۵۰۰ گیگاوات برساند که معادل افزایش سالانه ۳۰ درصد بیشتر از ظرفیت تولید برق از نیروگاههای بادی و خورشیدی مورد انتظار در این کشور است.
پراهالد جوشی، وزیر انرژیهای تجدیدپذیر هند مطرح کرد: موسسات مالی در هند متعهد شدهاند تا سال ۲۰۳۰، حدود ۳۸۶ میلیارد دلار بودجه برای راهاندازی پروژههای تجدیدپذیر تخصیص دهند.
وی در ادامه تصریح کرد: توسعهدهندگان انرژی پاک در این کشور قول دادهاند که ظرفیت تولید برق از انرژیهای غیرفسیلی هند را تا ۵۷۰ گیگاوات افزایش دهند.
در همین راستا، شرکت هندی «Reliance Industries» متعهد شده است ۱۰۰ گیگاوات ظرفیت اضافی برق از انرژیهای تجدیدپذیر را تا سال ۲۰۳۰ تامین خواهد کرد؛ این در حالی است که رقم ارائه شده از سوی شرکت «Adani Green Energy» حدود ۳۸٫۸ گیگاوات اعلام شده است.
انتهای پیام//