رامین دهقان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: در توضیح مهمترین چالش مخل در فعالیت تولید این شرکت و سایر شرکتهای تولیدکننده محصولات آلومینیومی، باید به قوانین دستوپاگیر و سختگیرانه که وجود دارد، اشاره کرد. در حال حاضر، فعالیت برای تولیدکنندهای که شفاف و همراه با اسناد و مدارک رسمی و معتبر به امر تولید میپردازد بسیار سخت است.
وی با گلایه عنوان کرد: برای خرید مواد اولیه خود که بخش عمده آن، ضایعات آلومینیومی است بنگاههای ضایعاتی حاضر نیستند صورتحساب رسمی ارائه کنند، به راحتی فرار مالیاتی میکنند و امکان صدور فاکتور برای یک تولیدکننده را فراهم نمیآورند؛ در این صورت باید به واردات متوسل شد.
قوانین قدیمی واردات
این تولیدکننده آلومینیوم در ادامه گفت: بعضی از تعاریفی که برای واردات وجود دارد، مربوط به سی سال قبل است و حالا هیچ کاربردی ندارد. به عنوان مثال، تعرفهای مختص ضایعات آلومینیومی تدوین شده که برای سالهای دور، توجیه اقتصادی داشته که این اتفاق باعث ایجاد سردرگمیهای فراوانی برای تولیدکنندگان شده و آنها را برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود به سختی و چالش کشیده است.
کاهش قدرت خرید
دهقان در ادامه این نکته را بیان کرد: بحث مهم دیگری که وجود دارد، مرتبط با نقدینگی و توان مالی مشتریان است که با توجه به افزایش غیرعادی قیمت آلومینیوم طی دو سال اخیر، طبیعتا توان مالی مشتریان و در نتیجه میزان خرید آنها به شدت کاهش پیدا کرده است که باعث میشود سودآوری و نقدینگی شرکتهای تولیدی نیز بالطبع، افت پیدا کند.
تاثیر افزایش نرخ ارز بر واردات
مدیرعامل شرکت فناوران آلومینیوم ایدهآل آمیژه در خصوص چالش نرخ ارز و تاثیر آن در فعالیت شرکت، تصریح کرد: افزایش نرخ ارز، حتی از کرونا نیز موثرتر بود. در زمینه واردات مواد اولیه، زمانی که ثبت سفارش انجام میشود تا وقت خرید محصول مورد نیاز، طی صرف بازه زمانی طولانی، عمدتا نرخ ارز دچار رشد میشود و این نوسان بر قیمتی که از قبل برای خرید بررسی شده بود، تاثیر خواهد داشت و در نتیجه باعث میشود قیمت جدید با توان واقعی خرید، بسیار تفاوت داشته باشد. در این شرایط، تولیدکننده به ناچار باید یا از خرید منصرف شود یا قیمت محصول خود را افزایش دهد که راه دوم نیز موجب کاهش خرید خواهد شد.
شرکت ما، طرح توسعه شرکتهای فعال مسی است
این تولیدکننده آلومینیوم در توضیح ظرفیت تولید این شرکت، اذعان کرد: یک سال از آغاز به تولید شرکت فناوران آلومینیوم ایدهآل آمیژه میگذرد و طبیعتا باید مدت زمان طولانیتری را طی کنیم تا بتوانیم به ظرفیت تولید قید شده در پروانه بهرهبرداری برسیم. در حال حاضر در سال دوم بهرهبرداری به سر میبریم. ظرفیت اسمی تولید این شرکت ۳۰ هزار تن شمش آلومینیومی در سال است.
وی اضافه کرد: در حقیقت، شرکت فناوران آلومینیوم ایدهآل آمیژه طرح توسعه شرکتهایی مانند دنیای مس کاشان، سیم و کابل همدان و دنیای گرانول کاشان است که عمدتا در صنعت مس فعال هستند. حدود دو سال قبل، این شرکتها تصمیم گرفتند تا در حوزه آلومینیوم سرمایهگذاری کنند و این کارخانه را راهاندازی کنند.
خطوط مختلف تولید
دهقان در خصوص خطوط تولید فعال در این واحد، خاطرنشان کرد: دو خط تولید در این کارخانه وجود دارد که یکی برای بازیافت و آلیاژسازی انواع شمشهای آلیاژی آلومینیوم و دیگری تولید آلیاژ با کارایی بسیار بالا و آمیژانهای آلومینیوم است. کاربرد شمشهای آلیاژی آلومینیوم در صنایع دفاعی، ساختمانی، خودروسازی، رادیاتورسازی، صنایع الکترونیکی و… بوده و بیشترین کاربرد آمیژانهای آلومینیوم نیز به این صورت است که در فرایند ریختهگری قطعات آلومینیومی به عنوان کمک ذوب به ماده اولیه افزوده میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» در خصوص اینکه از چه تکنولوژی تولیدی برای تولید محصولات خود استفاد ه میکنید، گفت: از بهترین و بهروزترین تکنولوژی دنیا بهرهمند هستیم. ماشینآلات و دستگاههای خط اصلی تولید، دارای تجهیزات متعلق به پنج کشور اروپایی است و به همین علت نیز کیفیت محصولات این شرکت خوشبختانه به بیان مشتریان این مجموعه، در دو سال فعالیت، کاهش پیدا نکرده است. تاکنون توانستهایم بهترین کیفیت را در بازار داشته باشیم که نتیجه در اختیار داشتن ماشینآلات و تجهیزات نوین و تلاش نیروی انسانی نخبه و متخصص است.
این فعال صنعتی اضافه کرد: روش تولید آمیژانهای آلومینیوم با یکدیگر تفاوت دارد و این محصولات عمدتا دارای روشهای خاص و غیر روتین هستند و به یک روش کلی و مرسوم تولید نمیشوند اما در مورد فرایند تولید شمشهای آلیاژی آلومینیوم، میتوان گفت به صورت کلی روش ذوب و اختلاط انواع مواد افزودنی و شمشریزی است.
هدف نهایی، تولید برای صادرات محصول
مدیرعامل شرکت فناوران آلومینیوم ایدهآل آمیژه در خصوص فعالیت تجاری این شرکت، تصریح کرد: از ابتدای فعالیت این واحد، برنامهریزی برای تولید در حد کیفیت بالا برای صادر کردن محصولات به ویژه به کشورهای اروپایی را در دستور کار قرار دادیم. عمده نیاز مواد اولیه خود را از طریق واردات تامین کردهایم و برای همین هم کیفیت محصولات بالا بوده و اگر قوانین را بازنگری و اصلاح کنند، قادر به صادرات محصولات هستیم.
وی در خصوص مشتریان محصولات این شرکت اضافه کرد: بیشترین مصرف محصولات ما در صنایع خودروسازی، ساختمانسازی مانند تولید در و پنجره و ریختهگریهای به روش تحت فشار هستند.
مشکلات داخلی، تاثیرگذارتر از تحریم
این تولیدکننده آلومینیوم در ارتباط با تاثیرگذاری تحریمها بر فعالیت این شرکت، این نکته را حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: نمیتوان گفت تحریمها بیاثر نبوده ولی بر حسب تجربهای که داریم، معتقد هستیم سهم مشکلات داخلی نسبت به معضلات به وجود آمده به واسطه وضع تحریم توسط کشورهای دیگر، به قدری زیاد است که به نظر میرسد تاثیر تحریمها بسیار ناچیز است.
دهقان در پاسخ به این سوال مبنی بر صحت ادعاهای دولت در کمک به تولیدکنندگانی که دچار ضرردهی شدهاند، عنوان کرد: تا جایی که اطلاع دارم، کمک خاصی به تولیدکنندهای تعلق نگرفته است و ناگفته نماند که ما نیز خیلی به دنبال دریافت تسهیلات ویژه ه نبودهایم و این موضوع را پیگیری نکردهایم.
حمایت از تولید، وظیفه دولت است
مدیرعامل شرکت فناوران آلومینیوم ایدهآل آمیژه در بیان توقع خود و سایر تولیدکنندگان از مسئولین امر، مطرح کرد: دولت هرچه کمتر در جزئیات جریانات کاری تولیدکنندگان ورود پیدا کند، مفیدتر خواهد بود. نقش دولت در اصل، جایی است که سیاستهای کلی و قواعد و مقررات درست برای بهبود وضعیت کسبوکار را فراهم کند. اگر این مسئولیت اصلی دولت به نحو احسن و در زمان درست خود انجام شود و تلاش بر این باشد تا زمان ذخیره شود، قطعا بسیاری از مشکلات اصلی به طور ریشهای حل خواهد شد. اکر این اتفاق بیفتد، قطعا نباید انتطار حمایتهای بسیار ویژه و خاص نیز از دولت داشت. به جرات میتوان گفت هماکنون مشکلاتی وجود دارد که با یک بازنگری ساده، به راحتی حل خواهد شد و در حقیقت بند از پای تولیدکنندگان باز میشود.
چشمانداز ۲۵ ساله شرکت
این تولیدکننده آلومینیوم در خصوص طرح توسعه شرکت فناوران آلومینیوم ایدهآل آمیژه، تاکید کرد: برنامههای توسعهای برای چشمانداز تقریبا ۲۵ ساله، پیشبینی کردهایم و در حال حاضر فاز اول این کارخانه اجرا و به مرحله بهرهبرداری رسیده و کل طرح اجرایی، دارای هفت فاز است. در تلاش هستیم که در موعد مقرر طرح توسعهای به صورت کامل به مرحله بهرهبرداری برسد بتوانیم با تمام ظرفیت تولید فعالیت کنیم.