رئیس انجمن تولیدکنندگان سرب و روی: حوزه سرب و روی، یکی از حوزههایی است که تحت تاثیر بخشنامههای دولت قرار گرفت و بسیاری از فرصتهای صادراتی خود را از دست داد. بههمین دلیل میزان تولیدات کنونی این حوزه در کشور، چندین برابر نیاز داخلی شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، یوسف مرادلو در سیوسومین نشست کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: تمامی فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی یک خانواده بهشمار میروند؛ بنابراین باید با تعامل و درک متقابل به رفع مشکلات خود بپردازند.
صنعت روی کشور ۴۷۵ هزار تن ظرفیت تولیدی نصب شده دارد. حدود ۲۲ درصد از مواد اولیه توسط معادن شرکت تهیه و تولید و معادن کوچک تهیه و تامین شده و مابقی تا ظرفیت ۴۵ درصد نیز از معادن سایر کشورها تامین میشود. در حال حاضر با توجه به افزایش ظرفیت تولیدی و عدم امکان صادرات، میزان تولید محصولات سرب و روی موجود در کشور به اندازه ۶ برابر نیاز داخل افزایش پیدا کرده است.
وی در خصوص تصمیمات غیرکارشناسی دولت مبنی بر صادرات محصولات سرب و روی نیز گفت: همین تصمیمات سبب شده است تا تعادل داخل در حوزه سرب و روی برهم ریزد. طبق اسناد و آرشیو بورس، عرضه محصولات سرب و روی تقاضایی ندارد که دلیل این امر در ایجاد محدودیت در خرید و برهم زدن سازگار بورس است. تصمیمات گرفته شده در سطوح بالای کشور باید با حضور فعالان و تشکلها صورت گیرد؛ مسائل میدانی را فقط فعالان درک میکنند. بنابراین پشت درهای بسته نباید تصمیمگیری شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سرب و روی ادامه داد: قیمت تمام شده یکی دیگر از معضلات سرب و روی است؛ صادرات با ارز نیمایی در حالی که قیمت ماده اولیه بر حسب ارز غیرنیمایی محاسبه میشود، سبب شده است تا تولیدکنندگان ضرر کنند. قیمت دلار و نبود درگاههای پرداختی نیز مزید بر علت شده است. متاسفانه تا این لحظه ۸ کارخانه در حوزه سرب و روی بهدلیل تصمیمات اشتباه و سرخود دولت، تعطیل شدهاند و این روند در حال افزایش است.