مدیر بهرهبرداری شرکت صنعت فولاد شادگان گفت: برنامهریزیها و هدفگذاریهای کمی و کیفی با هدف کاهش توقفات در جهت افزایش ظرفیت تولید محصول آهن اسفنجی را انجام دادهایم و به دنبال راهاندازی کارخانه فولادسازی و تولید بیلت آلیاژی تا پایان سال جاری هستیم.
محمد سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» که در حاشیه بیست و ششمین سمپوزیوم و نمایشگاه بینالمللی فولاد کیش در غرفه شرکت صنعت فولاد شادگان انجام شد، اظهار داشت: به طور کلی هر اقدامی که در راستای تولید محصول در کارخانههای فولادی انجام میشود، در حیطه کاری معاونت بهرهبرداری قرار میگیرد که از جمله میتوان به پیادهسازی استراتژی کلان سازمان از طریق تصمیمگیری بهتر در راستای رسیدن به اهداف کمی و کیفی تولید، نیاز بازار و مشتری بر پایه هماهنگی با ارزشها، فرهنگ سازمان و تعهد پرسنل اشاره کرد.
وی در خصوص عملکرد شرکت صنعت فولاد شادگان در یک سال اخیر، بیان کرد: شرکت صنعت فولاد شادگان طی یک سال گذشته توانست ۱۲ رکورد مختلف روزانه و ماهیانه تولید محصولات آهن اسفنجی و بریکت را به ثبت رساند. علاوهبراین، ما روند رو به رشدی را از لحاظ تولید کیفی این محصولات طی کردیم و بر همین اساس توانستیم رضایتمندی کامل مشتریان خود را جلب کنیم.
تولید آهن اسفنجی با تکیه بر توانمندی فرایندی
مدیر بهرهبرداری شرکت صنعت فولاد شادگان عنوان کرد: پارامترهای کیفی در تولید محصول آهن اسفنجی شامل درصد متالیزاسیون (نسبت آهن کل به آهن فلزی)، درصد احیاپذیری و درصد کربن موجود در آهن اسفنجی است. با توجه به مشتریان این محصول که همان واحدهای فولادسازی بوده و روشهایی که برای تولید فولاد در این واحدها مورد استفاده قرار میگیرد (کوره قوس الکتریکی و کوره القایی)، میزان درصد کربن متناسب با نیاز مشتریان متغیر است؛ به نحوی که در کورههای قوس الکتریکی، به آهن اسفنجی با کربن بیش از ۲ درصد و در کورههای القایی، به آهن اسفنجی با کربن کمتر از ۱٫۷ درصد نیاز خواهد بود. در همین راستا ما با تکیه بر «توانمندی فرایندی» که به دست آوردهایم، برای اولین بار در کشور توانستیم محصول آهن اسفنجی را نسبت به تقاضا و نیاز مشتریان خود تفکیک و تولید کنیم. این موفقیت در حالی به دست آمد که ورودی کوره، متغیرهای موجود و تنوع گندله مصرفی در واحد احیا مستقیم متعدد بود و با این وجود توانستیم به چنین دستاورد بزرگی در تولید محصول آهن اسفنجی در شرکت صنعت فولاد شادگان دست پیدا کنیم.
سلیمانی در ادامه به چالشهای پیش روی صنعت فولاد کشور اشاره کرد و گفت: نه تنها تولیدکنندگان آهن اسفنجی بلکه کل زنجیره فولاد کشور هماکنون با بحرانی جدی به نام «محدودیت انرژی» مواجهند؛ به گونهای که در ۶ ماهه نخست، محدودیت تامین برق و در ۶ ماهه دوم، محدودیت تامین گاز نفس کارخانههای احیا مستقیم و فولادسازی را به شماره انداخته و گریبانگیر مشتریان و مصرفکنندگان نیز شده است. در چنین شرایطی، حتی اگر فولادسازان بتوانند به هر شکل ممکن از این محدودیتها فاصله بگیرند و تولید خود را ادامه دهند، مشتریان آنها قادر به خرید محصول نخواهند بود و این معضل در نهایت منجر به دپوی تولیدات در انبار کارخانههای فولادی و خسارات و زیانهای مالی فراوانی خواهد شد.
وی، دشواریهای موجود در تامین برخی قطعات مورد نیاز کارخانههای فولادی زیر سایه تحریم را یکی دیگر از معضلات کنونی دانست و افزود: اگرچه ما با بومیسازی بالغ بر ۸۰ درصدی قطعات توانستهایم بخش عمده نیاز خود را از این طریق تامین کنیم اما به دلیل آنچه پیشتر اشاره شد، به دنبال محدودیتهای کمی و کیفی تولید و عدم عرضه کافی محصول در بازار، به تناسب نقدینگی مورد نیاز تامین کم خواهد شد و مشکلات متعددی را چه در خرید مواد اولیه و چه قطعات ایجاد خواهد کرد.
تهدیدات را به فرصت تبدیل کردهایم
مدیر بهرهبرداری شرکت صنعت فولاد شادگان با تاکید بر اینکه به دنبال توقف تولید در کارخانههای فولادی، نه تنها سودآوری محقق نخواهد شد بلکه ضررهای مالی تصاعدی را نیز به همراه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: برخی تجهیزات فولادی مانند ریفرمرها و کمپرسورها نباید تحت هیچ شرایطی از کار بیفتند و به عبارتی خاموش شوند. بر همین اساس علیرغم اینکه در زمان محدودیتهای انرژی هیچ تولیدی صورت نمیپذیرد و سودی حاصل نمیشود اما فولادسازان ناچار به روشن نگه داشتن این تجهیزات هستند که این مسئله علاوه بر استهلاک، هزینه اضافی برای آنها در بر دارد. با این وجود، ما با مدیریت درست و برنامهریزیهای هدفمند این تهدیدات را به فرصت تبدیل کردهایم و توقفات برنامهریزی شده را در درون توقفات اجباری و تحمیلی از بیرون سازمان گنجاندهایم تا بتوانیم تا حدودی ضرر و زیانهای احتمالی را کاهش دهیم.
سلیمانی در پایان با بیان اینکه شرکت صنعت فولاد شادگان به نخستین تولیدکننده فولاد سبز در ایران تبدیل خواهد شد، به ضرورت تامین نقدینگی لازم در این مسیر اشاره کرد و یادآور شد: برنامهریزیها و هدفگذاریهای کمی و کیفی با هدف کاهش توقفات در جهت افزایش ظرفیت تولید محصول آهن اسفنجی را انجام دادهایم و به دنبال راهاندازی کارخانه فولادسازی و تولید بیلت آلیاژی تا پایان سال جاری هستیم.
انتهای پیام//