رئیس هیئت مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران گفت: این شرکت با اجرای پروژه واسطه سنگین بوکسیت، موفق به تولید ۱۰۵ هزار تن کنسانتره تا انتهای آذر ماه سال جاری شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت آلومینای ایران، حمیدرضا بادکوبه با اشاره به تولید کنسانتره با ظرفیت اسمی از ابتدای آذر ماه ۱۴۰۳ در واسطه سنگین، اظهار داشت: با توجه به محدودیت در تامین بوکسیت پرعیار و کاهش ذخایر بوکسیت مرغوب کشور و همچنین هزینههای بالای اکتشافات و استخراج این ماده با ارزش معدنی، اجرای این پروژه در راستای تولید اقتصادی پایدار برای شرکت آلومینای ایران بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در همین راستا، فاز نخست اجرای این طرح از سال ۱۴۰۰ با اعتبار یک هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال در قالب پیمان «EPC» آغاز شد و در خرداد ماه سال ۱۴۰۲، با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و استاندار وقت و جمعی از مسئولان کشوری و استانی و مدیران شرکت آلومینای ایران افتتاح شد.
رئیس هیئت مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران به مزایای اجرای این پروژه اشاره کرد و افزود: طرح فوق بدون استفاده از ارز اجرایی شده و تمام مراحل طراحی و ساخت و نصب تجهیزات توسط یک شرکت دانشبنیان بومیسازی شده است.
بادکوبه تصریح کرد: تولید کنسانتره از واسطه سنگین پس از تحویل موقت پروژه از پیمانکار شرکت آرون آب در شهریور ماه سال گذشته به طور رسمی آغاز شد که به لطف خداوند و همت و تلاش کارشناسان شرکت آلومینای ایران و پس از انجام برخی اصلاحات، در آذر ماه سال جاری موفق به تولید با ظرفیت اسمی ۵۰ تن در ساعت خوراک ورودی شده و هماکنون نیز با این ظرفیت در حال کار است.
وی یادآور شد: خوراک واسطه سنگین از بوکسیتهای کمعیار و غیرقابل مصرف در فرایند بایر با عیار زیر ۲ نظیر خاکهای سرندی خردایش شده دپوهای بوکسیت سخت و کمعیار و حتی دپوهای شیلی تامین میشود.
رئیس هیئت مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران تاکید کرد: بر این اساس از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۰۵ هزار تن کنسانتره تولید و به کارخانه آلومینا ارسال شده است.
بادکوبه یادآور شد: میانگین مدول خوراک ورودی در حال حاضر حدود ۱.۷ با عیار (۳۸=Al203) و (۲۲=SiO2) و میانگین مدول کنسانتره تولیدی برابر با ۳.۲ (۴۳٫۱=Al2O3) و (۱۳٫۵=SiO2) است.
به گفته وی، این در حالی است که مدول کنسانتره تولیدی با توجه به شرایط و نیاز واحد خردایش معدن قابل افزایش است.
رئیس هیئت مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران اشارهای نیز به قیمت تمام شده کنسانتره تولیدی داشت و مطرح کرد: با توجه به اینکه خوراک مصرفی واسطه سنگین نیازی به هزینههای اکتشاف و استخراج و خردایش ندارد و با دامنه دانسیته پایینتری قابل پرعیارسازی بوده و راندمان وزنی آن نیز ۴۰ درصد است، ارزش هر تن کنسانتره تولیدی از این خاکها حدود ۱۵ میلیون ریال برآورد شده است.
بادکوبه در پایان ضمن تشکر از زحمات و تلاشهای مدیریت امور فنی و فرآوری معادن و همکاران واحد مذکور و نیز سایر حوزههای مرتبط در نصب، راهاندازی و بهرهبرداری پروژه واسطه سنگین، ابراز امیدواری کرد که با همت و تلاش مضاعف، شاهد تولید کنسانتره بیشتر و در نهایت دستیابی و افزایش تولید محصول نهایی در شرکت آلومینای ایران باشیم.
انتهای پیام//