سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۲۲ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۲۴ /چهارشنبه/۱۷ آبان ۱۴۰۲

قائم مقام مدیرعامل شرکت کابل متال مطرح کرد:

تیغ تیز بازار؛ روی گردن تولید

قائم مقام مدیرعامل شرکت کابل متال، تولیدکننده سیم و کابل برقی گفت: متاسفانه رکود بازار مصرف باعث شده تا واحدهای تولیدی به ناچار میزان تولید خود را کاهش دهند؛ این در حالی است که در ابتدای سال جاری، میزان تقاضا برای محصولات مناسب بود و اکنون حدود سه ماه است که شرایط تغییر کرده و تولیدکنندگان با چالش‌های فراوانی روبه‌رو هستند.

حسین رضازاده در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: در حال حاضر فعالان صنعت سیم و کابل و سایر صنایع در کشور، با رکود بازار مصرف مواجه هستند؛ از دلایلی که باعث افت میزان تقاضا برای محصولات و در پی آن رکود بازار شده‌‌اند می‌توان به کاهش پروژه‌های عمرانی و کمبود نقدینگی مشتریان اشاره کرد. به طوری که برخی از سفارشات ما حدود پنج ماه است که به دلیل عدم پرداخت پیش‌‌قسط، به مرحله تولید نرسیده‌اند. متاسفانه مشکلات و موانعی که تولیدکنندگان در مسیر خود با آن مواجه هستند بسیار زیاد بوده و یکی از این مشکلات، قیمت بالای مواد اولیه (مفتول مسی) است؛ همین موضوع باعث شده تا تولیدکنندگان صنایع‌ پایین‌دستی از نظر قیمت محصولات، مزیت رقابتی خود را از دست داده و امکان رقابت با تولیدکنندگان ترک و عرب را در بازار کشورهای عراق و سوریه نداشته باشند. ضمن اینکه تولیدکنندگان خارجی از مشوق‌های صادراتی بهره‌مند هستند اما تولیدکنندگان ایرانی با شرایط دشوار صادرات دست به گریبان هستند. با توجه به این شرایط باید گفت که در زمینه صادرات، صنعتگران داخلی نمی‌توانند با قدرت عمل کنند و در بازارهای داخلی نیز به سبب عرضه و فروش محصولات غیراستاندارد با چالش‌های بیشتری مواجه هستند؛ باید اضافه کنم که محصولات غیراستاندارد حتی به بازارهای صادراتی راه یافته و به رقیب سرسختی برای محصولات استاندارد تبدیل شده‎‌‌اند. عدم نظارت سازمان‌های مربوطه باعث شده تا تولیدکنندگان غیرمجاز به راحتی به تولید محصولات پرداخته و آن را در بازار مصرف به فروش برساند؛ علاوه‌براین، شاهد هستیم که از شهرت برندهای معروف در بازار سو استفاده شده و کارگاه‌های غیرمجاز روی محصولات خود، نام تجاری شرکت‌های بزرگ را ثبت می‌کنند. به همین دلیل به مصرف‌کنندگان پیشنهاد می‌کنم که از اصالت کالای خریداری شده اطمینان حاصل کرده و در زمان خرید، شماره قرقره و یا سند محصول را با شرکت تولیدکننده تطبیق دهند؛ در این صورت مطمئن خواهند شد که سیم و کابل خریداری شده متعلق به شرکت مورد نظر بوده و یا از نام تجاری آن سو استفاده شده است.

وی ابراز کرد: کمبود نیروی انسانی به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات تولیدکنندگان سیم و کابل و سایر فعالان صنعتی تبدیل شده است زیرا علاوه بر نیروی متخصص، افراد تازه‌کار هم تمایلی به فعالیت در واحدهای صنعتی ندارند. متاسفانه از علت دقیق این موضوع مطلع نبوده و احتمال می‌دهیم که یا خواسته‌های افراد از شرایط شغلی خود تغییر پیدا کرده و یا تبلیغات در فضای مجازی و افزایش مشاغل کاذب باعث شده تا واحدهای تولیدی با کمبود نیروی انسانی مواجه شوند. لازم به ذکر است که در حال حاضر ما در این مجموعه برای حدود ۲۰۰ نفر نیروی متخصص و معمولی زمینه اشتغال را فراهم کرده‌ایم. باید اذعان کنم که واحد منابع انسانی مجموعه در زمینه جذب نیروی کار با چالش‌های زیادی روبه‌رو بوده و حتی به ناچار مدیر کارخانه نیز در این زمینه ورود پیدا کرده است تا از طرق مختلف موفق به جذب نیروی انسانی شوند؛ ما برای رفع این مشکل اقدام به درج آگهی در روزنامه‌ها و فضای مجازی کردیم اما استقبال زیادی از آن صورت نگرفت.

قائم مقام مدیرعامل شرکت کابل متال با بیان اینکه این مجموعه مفتول مسی مورد نیاز خود را از بورس کالای ایران خریداری می‌کند، عنوان کرد: در حال حاضر عدم ثبات قیمت‌ها یکی از مهم‌ترین مسائلی است که صنعتگران با آن مواجه هستند زیرا ما باید از روز شنبه تا دوشنبه که عرضه مجدد مفتول مسی در بورس کالا صورت می‌گیرد، برای تعیین قیمت‌ها صبر کنیم. همین موضوع باعث شده تا تولیدکنندگان در بازار به مشکل برخورده و به دلیل عدم ثبات قیمت‌ها، امکان تولید و اعلام قیمت به مشتریان را نداشته باشند. گفتنی است که میزان عرضه مواد اولیه در بورس کالا پاسخگوی نیاز واحدهای تولیدی است اما برخی از افراد که تولیدکنندگان واقعی نیستند، برای کسب سود بیشتر اقدام به خرید و صادرات مفتول مسی می‌کنند؛ به همین دلیل با افزایش تقاضا، رقابت خریداران و قیمت مواد اولیه نیز روند صعودی به خود می‌گیرد. در اینجا باید به این نکته اشاره کنم که به دلیل رکود بازار، قیمت مفتول مسی چند هفته است که تغییر زیادی نکرده است اما با این وجود امکان پیش‌بینی قیمت‌ها برای حتی هفته آینده هم وجود ندارد زیرا ممکن است شرایط به سرعت تغییر کند.

رضازاده در پاسخ به این سوال که این مجموعه برای مطرح کردن برند خود و رقابت با سایر تولیدکنندگان در بازار به منظور جذب مشتریان بیشتر چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: بهترین تبلیغ برای برند تجاری را می‌توان تبلیغات سنتی و یا به اصطلاح عامیانه دهان به دهان دانست زیرا تولید محصولات باکیفیت، از مزیت‌های واحدهای تولیدی به شمار رفته و در حوزه برق اکثر مشتریان و تولیدکنندگان با یکدیگر آشنا هستند؛ البته ما در نمایشگاه‌ها و مجلات مختلف برند مجموعه را تبلیغ کرده و امیدواریم که در این زمینه عملکرد خوبی از خود ارائه داده باشیم. لازم به ذکر است که کارخانه در استان مرکزی واقع شده و ما از سایر استان‌ها نیز برای تولید محصولات تقاضا داریم؛ سیم و کابل‌های تولیدی مجموعه در حوزه‌های مختلفی مانند نفت، گاز، فولاد و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تمرکز روی یک هدف خاص

وی در خصوص بومی‌سازی و واردات ماشین‌آلات مورد استفاده در صنعت سیم و کابل، تصریح کرد: ما در این مجموعه هم از ماشین‌آلات ایرانی و هم از ماشین‌آلات خارجی بهره می‌بریم اما اکثر دستگاه‌های مجموعه از کشورهای ایتالیا، ترکیه و چین وارد شده‌اند. گفتنی است که برای ساخت ماشین‌آلات باکیفیت در کشور و موفقیت ماشین‌سازان ایرانی، با برخی از تولیدکنندگان صحبت‌هایی در رابطه با تمرکز روی تولید یک محصول خاص داشته‌ایم زیرا اگر ماشین‌سازان مشغول به ساخت ماشین‌آلات صنایع مختلف باشند، کار خود را پیچیده کرده و توان آن‌ها برای تولید محصولات تقسیم می‌شود. ماشین‌سازان خارجی تمام تمرکز خود را روی تولید یک محصول خاص می‌گذارند تا در نهایت ماشین‌آلاتی با کیفیت بالا در بازار عرضه کنند. ماشین‌سازان داخلی از دانش و توان بالایی برخوردار بوده که اگر اقدامات لازم برای تولید یک محصول خاص را انجام دهند، بی‌شک دستاوردهای خوبی را به ارمغان خواهند آورد. یکی از موارد دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که قیمت ماشین‌آلات مورد استفاده در صنعت سیم و کابل بسیار بالاست و به همین دلیل ما پس از ارزیابی‌ دقیق دستگاه‌ها از بعدهای مختلف (کیفیت، سرعت و قیمت)، اقدام به خرید و واردات می‌کنیم؛ ماشین‌سازان ایتالیایی عملکرد خوبی در این زمینه داشته و ماشین‌سازان ایرانی و چینی در رتبه‌های پایین‌تر قرار دارند. باید به این نکته توجه داشت که تولیدکنندگان به سبب وجود تحریم‌ها، امکان خرید مستقیم برخی از ماشین‌آلات را از ماشین‌سازان خارجی نداشته و باید به طور غیرمستقیم اقدام به واردات کنند؛ به همین دلیل در زمینه تعمیر و نگهداری دستگاه‌ها نیز مجبور هستند با هزینه‌های بیشتری تحریم‌ها را دور زده و قطعات یدکی مورد نیاز را تامین کنند.

قائم مقام مدیرعامل شرکت کابل متال در رابطه با آینده صنعت سیم و کابل، اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت این صنعت به گونه‌ای بوده که امکان پیش‌بینی شرایط آن حتی برای دو ماه آینده نیز وجود ندارد اما تولیدکنندگان امیدوار هستند که با افزایش پروژه‌های عمرانی، رفع چالش کمبود نقدینگی، رفع تحریم‌ها، افزایش مراودات تجاری و ثبات قیمت‌ها، بازار مصرف از رونق خوبی برخوردار شود. لازم به ذکر است که برخی از مشتریان بر ثبات قیمت محصولات تاکید دارند اما با نوسان قیمت مواد اولیه این امر امکان‌پذیر نیست؛ مگر اینکه تولیدکنندگان در مناقصه‌ها قیمت بالایی را اعلام کرده که بی‌شک موفق نخواهند شد و اگر نوسان قیمت‌ها را در پیشنهاد خود لحاظ نکنند، به دلیل تعهداتی که برای تولید محصول دارند، متضرر می‌شوند.

جلوی ضرر را باید گرفت

رضازاده با بیان اینکه در حال حاضر تعداد تولیدکنندگان سیم و کابل برقی در کشور بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: سازمان‌های مربوطه باید با اطلاع‌رسانی و تعیین محدودیت‌هایی، مانع از ورود سرمایه‌گذاران بیشتر به این صنعت شوند زیرا تعداد بالای تولیدکنندگان باعث شده تا رقابت در بازار مصرف تشدید شده و برخی از شرکت‌ها اقدام به کاهش کیفیت محصولات و رقابت منفی با رقبا کنند. اعطای بی‌رویه مجوز‌ها و تفکر غلط افراد در رابطه با حاشیه سود بالای صنعت سیم و کابل، سبب شده تا سرمایه‌گذاران زیادی تمایل به فعالیت در این حوزه داشته باشند؛ در صورتی که این صنعت از حاشیه سود بالایی برخوردار نبوده و در مقابل مقدار نقدینگی لازم برای خرید مواد اولیه بسیار زیاد است.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان:

۹:۳۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

مدیر تعاونی 4686 صنایع سیم کابل البرز غرب هشترود عنوان کرد:

۷:۳۶ /سه شنبه/۲۰ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت جی کابل سپاهان مطرح کرد:

۴:۴۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت راهدار صنعت کیهان مطرح کرد:

۸:۲۶ /چهارشنبه/۳۱ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت سیم و کابل انصار همدان مطرح کرد:

۶:۵۷ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی سیمیا:

۱۱:۴۶ /سه شنبه/۹ مرداد ۱۴۰۳

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۶ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

حسن قلم‌دان‌ساز مديرعامل شرکت کابل صائب در گفتگو با فلزات انلاین مطرح کرد:

۶:۵۴ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

پروانه حدادیان، مدیرعامل شرکت شهاب کالا خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۳۴ /شنبه/۵ شهریور ۱۴۰۱

متین فرزین، مدیرعامل شرکت اعتماد کابل البرز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۱۱ /شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۰

مدیر بازرگانی شرکت پرشین سازه مطرح کرد:

۱۳:۰۹ /شنبه/۲۶ بهمن ۱۳۹۸

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۳ تیر ۱۴۰۳

صنایع به‌صورت زنجیروار با یکدیگر در ارتباط هستند

۸:۳۸ /شنبه/۱۱ اسفند ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800