دولت چین طی ۲ سال گذشته قوانین سختگیرانهای جهت کاهش آلودگی زیستمحیطی اجرا کرد. واحدهای فولادسازی با توجه به آلایندگی زیاد، همواره در مرکز توجه اجرای این قوانین قرار داشتند.
با توجه به این موضوع که فرآوری مواد اولیه فولادسازی منجمله سنگ آهن و محصولات پرعیارتر مانند گندله آلودگی فراوانی را ایجاد میکنند؛ دولت چین در سالهای اخیر سعی داشته است صنایع فولادسازی را به استفاده از قراضه تشویق کند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» اجرای قوانین جدید توسط دولت چین برای تعیین محدودیت تولید واحدهای آلاینده در فصل زمستان موجب شد فولادسازان به روشهای مختلف برای کاهش سطح آلایندگی واحدهای فولادسازی متوسل شوند تا بتوانند سهمیه بیشتری را در برنامه کاهش تولید زمستانه بگیرند.
دولت چین نیز در سالهای اخیر برای کاهش مصرف محصولات فرآوریشده از سنگ آهن مانند گندله سنگ آهن که تولید آن آلایندگی به مراتب بیشتر از فولادسازی دارد، سعی داشته است تا فولادسازان را به مصرف قراضه بیشتر به عنوان جایگزین سنگ آهن سوق دهد.
علاوه بر این امر، تولید و مصرف فولاد در چین طی دهههای گذشته رشد چشمگیری را سپری کرده است که امروزه با اتمام طول عمرشان، به قراضههای کهنه تبدیل شدهاند. این موضوع سبب شد فولادسازان برای استفاده بیشتر از قراضه تمهیداتی را برنامهریزی کنند.
با توجه به نمودار ۱ روند تغییرات قیمت قراضه چین برای هر دو نوع محصول عرضهشده در بندر جیانگیین در ۳ ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ یکسان است. همانطور که انتظار میرود روند قیمتی قراضه آهنی شدیدا تحت تأثیر قیمت فولاد در بازار است؛ بهنحوی که با صعود و جهش قیمت فولاد، عموما قیمت قراضه نیز دستخوش تغییر میشود.
هم راستا با همین امر، افت قیمت فولاد در بازار چین در ماه نوامبر باعث افت قیمت قراضه آهنی شد، ولی جالب توجه است که قراضه آهنی با سرعت بیشتری توانست سطوح قیمتی پیشین خود را بازیابی کند، در حالی که بازیابی قیمت فولاد با سرعت بسیار کمتری رخ داد.
این امر از آنجا میتواند نشأت بگیرد که در فصل زمستان بهدلیل حساستر شدن مسائل زیستمحیطی و همچنین کسری عرضه مواد اولیه معدنی فولادسازی، تقاضا برای قراضه در سطح بالایی قرار داشت و از بازیابی قیمت آن پس از افت قیمت حمایت کرد. بدین ترتیب در روز پایانی سال ۲۰۱۸، قیمت قراضه ریختهگری در سطح ۲,۸۱۰ یوان بر تن بسته شد.