کارشناس کوره قوس شرکت فولاد هرمزگان گفت: با هماهنگی و تلاش همهجانبه همکاران توانستیم به یک دستاورد درخشان دیگر در شرکت دست پیدا کنیم و آن هم کاهش زمان در «Tab to Tab» بود. به طوری که در دی ماه زمان ۶۰ دقیقه در این زمینه به ثبت رسید. این در حالی است که رکورد قبلی در این زمینه ۶۴ دقیقه بود و این زمان برای فولادسازی بسیار شگفتانگیز و قابل توجه است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، عباسعلی براهیمی، رئیس ذوب کوره و «LF» شرکت فولاد هرمزگان بیان کرد: کارکنان واحد ذوب با خلاقیت و نوآوری خود طرحهایی را به صورت مبتکرانه در این واحد اجرا کردند که برایند آن افزایش بهرهوری و سرعت تولید و کاهش زمان توقفات بود.
وی افزود: از دیگر پارامترهایی که برای کاهش زمان و افزایش تولید بهکار گرفته شد، بهرهوری نیروی انسانی و انگیزه بالای آنها و همپوشانی کردن بسیاری از فعالیتها در یک توقف کلی بوده است. خوشبختانه با همدلی، همافزایی، همفکری و کار گروهی تمامی کارکنان از طریق بهبود مستمر و حاکم شدن تفکر کایزن توانستیم رکوردهای متعددی را در سال جاری بر جای بگذاریم.
براهیمی با اشاره به هماهنگی بسیار خوب میان کارکنان حوزه بهرهبرداری اذعان کرد: با همکاری و حمایتهای معاونت بهرهبرداری شرکت و مدیریت فولادسازی و همچنین تلاشهای شبانهروزی کارکنان این رکوردها به دست آمد و امیدواریم باز هم شاهد افزایش رکوردها و درخشش فولاد هرمزگان در میان فولادسازان کشور در همه ابعاد سازمانی باشیم.
مهدی سبزواری ابراز کرد: ثبت چهار رکورد پیاپی، پنج رکورد ماهانه و دو رکورد روزانه تولید در فولاد هرمزگان در سال جاری با همت همه مدیران و کارکنان شرکت به دست آمد. در فروردین ماه و همچنین از شهریور تا آذر ماه شاهد رکوردشکنی در تولید محصول نهایی بودیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه آخرین رکورد ماهانه تولید محصول در فولاد هرمزگان به میزان ۱۵۵ هزار و ۶۲۲ تن بود. همچنین دو رکورد تولید روزانه نیز در آذر ماه به ثبت رسید که موفق به افزایش تناژ تولید از ۶ هزار و ۵۹۳ تن به ۶ هزار و ۶۲۵ تن شدیم و با ارتقای این رکورد، در همین ماه، ۶ هزار و ۷۷۲ تن را در یک روز ثبت کردیم. چنین دستاوردهایی باعث میشود در فولاد هرمزگان بتوانیم به رکوردهای بیشتر و اهداف متعالی سازمان دست یابیم.
حیدر جاوید، کارشناس متالورژی ثانویه شرکت فولاد هرمزگان، تصریح کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که در رابطه با افزایش میزان تولید ماهانه صورت گرفت. افزایش سرعت تولید بود. برای دستیابی به این هدف، موفق به کاهش زمانهای در اختیار تولید شدیم. این زمانها شامل «Power On time و Power Off time» میشود. کاهش این دو زمان یکی از مهمترین عوامل افزایش میزان تولید به شمار میرود.
وی عنوان کرد: کارکنان فولادسازی توانستند زمان «Power On» را از طریق انجام فعالیتها و اقدامات استراتژیک کاهش دهند. از اهم این اقدامات میتوان به بهبود مستمر فرایند تولید مذاب، افزایش حجم کورههای قوس، کاهش مصرف انرژی و کاهش هوای نفوذی به داخل کورهها و … اشاره کرد. همچنین در رابطه با زمان «Power Off» نیز اقداماتی توسط کارکنان صورت گرفت که ازجمله آنها میتوان به، کاهش زمانهای آمادهسازی و زمانهای اضطراری تولید اشاره کرد. بنابراین کاهش این زمانها به همراه مدیریت توقفات یکی از مهمترین عوامل افزایش تولید بوده است.
جاوید تاکید کرد: یکی از اقدامات خلاقانهای که در جهت کاهش توقفات جمعآوری سرباره کورهها در واحد ذوب صورت گرفت، از طریق سیستم تغییر فرم سرباره و کاهش دمای سرباره خروجی از کوره انجام شد. با انجام صحیح این اقدام ابتکاری، در صورتی که محدودیتهای انرژی باعث توقف اجباری تولید نشوند، میتوان ظرفیت اسمی شرکت را حدود ۲۰۰ هزار تن افزایش داد. باید توجه داشته باشیم جهت اجرای صحیح این اقدام نوآورانه نیازمند بهبود شرایط ایمن از طریق ایجاد فشار مثبت در اتاقهای کنترل هستیم که بایستی در اولویت اقدامات سازمان قرار گیرد.
ایوب گودرزی، کارشناس دفتر فنی تولید فولادسازی شرکت فولاد هرمزگان نیز یادآور شد: مدیریت کنترل نرخ مصارف، کاهش مصرف انرژی کورههای قوس الکتریکی، کاهش مصرف الکترود کورهها، کاهش نرخ مصارف مواد اولیه و مصرفی فولادسازی، افزایش راندمان آهنی کورههای قوس الکتریکی و… از اقدامات و دستاوردهایی بودند که در راستای افزایش سرعت و میزان تولید شرکت فولاد هرمزگان از طریق تعریف اقدامات و شاخصهای استراتژیک تعریف شدند.
وی یادآور شد: با اقداماتی که انجام شده است، ظرفیت تولید محصول در فولاد هرمزگان همچنان قابلیت افزایش خواهد داشت. این رکوردها با همدلی، همافزایی و کار گروهی حاصل شدهاند که با توجه به تداوم این تفکر و روحیه در میان کارکنان، بدون شک در ماههای آتی باز هم شاهد افزایش تولید و ثبت رکوردهای دیگر خواهیم بود.
انتهای پیام//