شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق در سال ۱۴۰۱، موفق به ثبت بالاترین میزان استخراج و باطلهبرداری طی سالهای معدنکاری خود شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق، مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق با اعلام این خبر، عنوان کرد: سال گذشته، سال سختی برای شرکتهای فولادی به لحاظ اقتصادی و شرایط فروش محصول بود؛ با این حال، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق توانست رکورد استخراج آهن و آمادهسازی را در این سال به ثبت برساند و شرایط بهتری را برای آینده فراهم کند.
وی با بیان اینکه باطلهبرداری در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۹ میلیون تن بوده است، افزود: این رقم نسبت به سال ۱۴۰۰، حدود ۱۱.۶ درصد افزایش داشته است.
حمیدیان با تاکید بر اینکه این آمار تنها مربوط به پیت چغارت است، اضافه کرد: میزان آهن استخراجی هم حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده است.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق با اشاره به اینکه از ابتدای فعالیت معدن چغارت تا پایان سال گذشته، بیش از ۵۱۱ میلیون تن استخراج آهن و باطلهبرداری صورت گرفته است، مطرح کرد: آمارهای معدنکاری چغارت نشان میدهد که در برخی از دورهها استخراج ماده معدنی با هدف دستیابی به سود بیشتر انجام شده و رکوردزنی در استخراج ماده معدنی معیار بوده است؛ در حالی که در سال گذشته علیرغم افت قیمت فولاد و محصولات پاییندستی ( سنگ آهن ، کنسانتره ، گندله و…) ، سیاستگذاریهای مدیریتی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق آمادهسازی معدن برای ایجاد شرایط بهتر دستیابی به ماده معدنی در سالهای آتی بوده است.
حمیدیان تاکید کرد: سیاستگذاری مدیریت با رویکرد سرمایهگذاری اصولی و تلاش تمامی کارکنان امانی و پیمانی، عامل اصلی دستیابی به این رکورد شده که در تاریخ ۵۰ ساله معدن چغارت بیسابقه است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در معدن سه چاهون نیز افزایش میزان استخراج را داشتهایم؛ به طوری که استخراج آهن بیش از ۲۸ درصد و میزان باطلهبرداری بیش از ۲۹ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی در پایان اظهار داشت: ذخیره هر معدنی روزی به پایان میرسد اما مسئله مهمی که قانونگذار هم بر آن تاکید دارد ، استخراج صیانتی ذخایر خدادادی است که متاسفانه در بسیاری از معادن، این مسئله با استخراج ماده معدنی در سایه دستیابی به سود مقطعی بیشتر فراموش میشود و در مواقعی سیاستگذاریهای نادرست میتواند استخراج بخشی از ذخیره یک معدن را که میتوانست اقتصادی باشد، غیراقتصادی کند.
انتهای پیام//