مدیر مجتمع فروکروم جغتای از ثبت ششمین رکوردشکنی پیاپی تولید فروکروم در این مجتمع با ثبت تولید بیش از ۲۹ هزار تن فروکروم در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، احسان عزیزی بیان کرد: این مجتمع با بیش از یک هزار تن افزایش تولید نسبت به سال ۱۴۰۰، موفق شد علاوهبر شکستن رکوردهای قبلی، رشد ۶۱ درصدی نسبت به برنامه اعلامی در سال گذشته به ثبت برساند.
وی مطرح کرد: با توجه به محدودیتهای کاهش مصرف برق توسط وزارت نیرو در سال ۱۴۰۱، تولید به مدت ۲۸ روز متوقف شد و همچنین کوره به مدت ۳۰ روز با کمتر از ۵۰ درصد توان اسمی خود فعالیت کرد.
مدیر مجتمع فروکروم جغتای با اشاره به اینکه علیرغم محدودیتها موفق شدیم تولید را به حدود ۳۰ هزار تن برسانیم، عنوان کرد: این میزان تولید موجب ثبت رشد حدود ۱۶ درصدی نسبت به ظرفیت اسمی سالانه کارخانه یعنی ۲۵ هزار تن فروکروم پرکربن شده است.
عزیزی با تاکید بر اینکه طی سال گذشته، شرکت پارت گوال به عنوان سرمایهگذار بخش خصوصی نمونه در حوزه «HSEE» در مجتمعهای تابعه ایمیدرو معرفی شد، ادامه داد: افزایش نیروی انسانی پس از واگذاری مجتمع به سرمایهگذار بخش خصوصی از ابتدای سال ۹۶، از ۱۳۴ نفر به بیش از ۴۰۰ نفر در پایان سال ۱۴۰۱ و همچنین انتخاب مجتمع فروکروم به عنوان صنایع برتر در حوزه «HSEE» در پایش سالیانه وزارت بهداشت، از جمله دستاوردهای سال گذشته بوده است.
وی همچنین با اشاره به طرح تولید سیلیکون متال به عنوان یکی از طرحهای توسعهای مجتمع، مطرح کرد: این نخستین پروژه تولید سیلیکون متال در کشور است که در این فاز سیلیکون متال در گرید متالورژی تولید و در فازهای توسعهای هم سیلیکون متال در گرید سولار به سبد محصولات مجتمع اضافه میشود.
مدیر مجتمع فروکروم جغتای همچنین از طرح تولید ماسه کرومیتی و کنسانتره کرومیت با ظرفیت ورودی ۲۵ هزار تن در سال به عنوان یکی دیگر از طرحهای توسعهای نام برد و افزود: افتتاح دو خط کنسانتره کرومیت با ظرفیت ۴۰۰ تن و ماسه کرومیتی با ظرفیت ۱۰۰ تن در ماه، در ایام دهه فجر سال گذشته انجام شد. این دو پروژه در مجموع ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری ثابت و ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش داشته و در عین حال در منطقه اشتغالآفرینی خواهد داشت.
عزیزی همچنین طرح خردایش و دانهبندی سرباره را از دیگر طرحهای توسعهای این مجتمع دانست و تصریح کرد: با ظرفیت خردایش اسمی ۱۸۰ هزار تن مخلوط فلز و سرباره در سال و به منظور افزایش میزان بازیابی فلز از سرباره و استخراج حدود ۶ هزار تن محصول فروکروم در سال با استفاده از روشهای جدایش ثقلی و خطوط فرآوری جیگ و میز لرزان این طرح اجرایی شد.
وی ابراز کرد: با توجه طرحهای توسعهای خط فروکروم پرکربن، در این راستا خط فرآوری فلز از سرباره افتتاح شد که قرار است با ظرفیت ۶۲۵ تن در ماه شروع به فعالیت کند. این طرح ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری ثابت و ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش خواهد داشت.
مدیر مجتمع فروکروم جغتای تاکید کرد: خط فروکروم کمکربن، اولین پلنت تولید فروکروم کمکربن در کشور است که با توجه به تقاضای آن در بازارهای جهانی، ارزآوری قابل توجهی برای کشور خواهد داشت و بخش زیادی از نیاز داخل را به فروکروم کمکربن تامین خواهد کرد.
عزیزی خاطرنشان کرد: در رابطه با کلنگزنی فروکروم کمکربن، باید به این نکته اشاره کنیم که ظرفیت آن ۱۶ هزار تن در سال، سرمایهگذاری طرح بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال و سرمایه در گردش آن سه هزار میلیارد ریال است که با بهرهبرداری از این طرح برای ۳۰۰ نفر اشتغالزایی خواهیم داشت.
انتهای پیام//