سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۸:۱۳ /دوشنبه/۱۱ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۰:۲۷ /پنجشنبه/۲ اسفند ۱۴۰۳

مدیر امور سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی هلدینگ میدکو:

جایگزینی ارز تجاری با نیمایی، نتایج مثبتی را در بر خواهد داشت

مدیر امور سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی هلدینگ میدکو گفت: با توجه به قابلیت‌های صنعت فولاد، امکان افزایش صادرات زنجیره فولاد به بیش از 10 میلیارد دلار و کسب بیش از 25 درصد صادرات غیرنفتی کشور وجود دارد. از این رو، کاملا ضروری است که با وضع قوانین کارشناس‌محور، زمینه‌های بیشتری برای صادرات این صنعت استراتژیک فراهم شود و جایگزینی ارز تجاری با ارز نیمایی، می‌تواند گام بلندی در این راستا تلقی شود.

مدیر امور سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی هلدینگ میدکو گفت: با توجه به قابلیت‌های صنعت فولاد، امکان افزایش صادرات زنجیره فولاد به بیش از ۱۰ میلیارد دلار و کسب بیش از ۲۵ درصد صادرات غیرنفتی کشور وجود دارد. از این رو، کاملا ضروری است که با وضع قوانین کارشناس‌محور، زمینه‌های بیشتری برای صادرات این صنعت استراتژیک فراهم شود و جایگزینی ارز تجاری با ارز نیمایی، می‌تواند گام بلندی در این راستا تلقی شود.

حسن محمدی دولت‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص تاثیر جایگزینی ارز تجاری با ارز نیمایی بر صنایع معدنی و فلزی، بیان کرد: تاکنون تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات فولادی، ملزم به بازگشت کامل ارز حاصل از صادرات خود به سامانه نیما بودند که از جمله مهم‌ترین چالش‌های این سیاست برای فعالان اقتصادی، تفاوت نرخ ارز نیمایی با بازار آزاد (در حالی که بخش عمده هزینه‌های تولید فولاد در این زنجیره بر مبنای نرخ ارز آزاد صورت می‌پذیرد) و تاخیر در تخصیص ارز جهت واردات بوده است. تفاوت ۳۰ درصدی نرخ ارز بازار با نرخ نیما، صادرات را برای تولیدکنندگان صنایع فلزی از صرفه اقتصادی خارج کرد و در یک سال گذشته، شاهد کاهش صادرات بودیم.

یک اقدام درست و به موقع

وی با بیان اینکه طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی در خصوص حذف ارز نیمایی، واردات صادرکنندگان بزرگ شامل پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها و پالایشگاهی‌ها به بازار ارز توافقی از ابتدای بهمن ماه ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: این مسئله مزایای بسیاری را به همراه خواهد داشت که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش فاصله نرخ ارز بازار آزاد با نرخ ارز بازار توافقی اشاره کرد.

مدیر امور سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی هلدینگ میدکو «شفاف‌سازی بازار و حذف رانت ارزی» و «امکان تسویه هم‌زمان ریالی و ارزی» را از دیگر مزایای ایجاد بازار ارز توافقی برشمرد و افزود: مهم‌‎ترین مزیت ایجاد بازار ارز تجاری، شفاف‌سازی بازار، حذف رانت ارزی و ایجاد سازوکار حراج به جای نرخ‌گذاری‌های دستوری است که مانع از شکل‌گیری معاملات صوری می‌شود. این بازار همچنین امکان تسویه هم‌زمان ریالی و ارزی از طریق دو بانک را فراهم می‌آورد که به کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود و با تعهد بانک‌ها به تامین ریال و ارز، ریسک عدم ایفای تعهدات برای واردکنندگان کاهش می‌یابد.

محمدی دولت‌آبادی با اشاره به «افزایش عمق بازار ارز تجاری» به عنوان یکی دیگر از مزایای این امر، تصریح کرد: این بازار به نحوی طراحی شده است که نرخ‌ها در آن بر نرخ‌های بازار غیررسمی غالب می‌شوند. بازار غیررسمی، سالیانه حدود سه میلیارد دلار حجم دارد که عمدتا برای تامین ارز کالای قاچاق یا خروج سرمایه استفاده می‌شود؛ در حالی که بازار ارز تجاری و حواله‌ای، حجم حدود ۶۵ میلیارد دلار دارد.

به گفته وی، با توجه به اینکه نرخ پایه محصولات فولادی و معدنی با دلار رسمی تعیین می‌شود، تغییر نرخ دلار به تغییر نرخ پایه محصولات منجر خواهد شد.

مدیر امور سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی هلدینگ میدکو در ادامه به دیگر مزایای ورود به بازار ارز توافقی اشاره کرد و گفت: کاهش نوسانات ارز و برقراری ثبات در قیمت‌ها، زمینه‌ساز افزایش برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در این صنعت خواهد بود (ایجاد ثبات در بازار). به علاوه، کاهش ریسک عدم تامین ارز و شفاف‌سازی در معاملات، امکان جذب سرمایه‌گذاران خارجی را به ویژه در پروژه‌های توسعه‌ای افزایش می‌دهد (بهبود ریسک سرمایه‌گذاری). در چنین شرایطی، با دسترسی آسان‌تر به ارز مورد نیاز، شرکت‌ها می‌توانند زنجیره تامین خود را تقویت کرده و در تامین مواد اولیه و تجهیزات فنی با کمبود مواجه نشوند (توسعه زنجیره تامین). از طرفی، با نرخی نزدیک به نرخ آزاد در بازار توافقی، شرکت‌های فولادی و معدنی می‌توانند به دنبال بازارهای صادراتی جدید باشند که پیش‌تر به دلیل نوسانات نرخ ارز برای آن‌ها دشوار بود (توسعه بازارهای صادراتی جدید).

محمدی دولت‌آبادی با بیان اینکه فعالیت بازار ارز توافقی، به بهود قیمت‌گذاری محصولات فولادی و معدنی کمک کرده و این قیمت‌ها را بیشتر مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی و بازار جهانی خواهد ساخت: دولت می‌تواند با اجرای سیاست‌های حمایتی مانند معافیت‌های مالیاتی و تسهیلات اعتباری، رقابت‌پذیری و رشد صنایع داخلی را حفظ کند (حمایت‌های دولتی و سیاست‌های اقتصادی). علاوه‌براین، تقویت شفافیت مالی و تعامل با نهادهای نظارتی، به بهبود محیط کسب‌وکار و کاهش ریسک‌های ناشی از تغییرات احتمالی در سیاست‌های ارزی کمک خواهد کرد (شفافیت مالی و تعامل با نهادهای نظارتی).

وی همچنین به تجربه شرکت فولاد سیرجان ایرانیان به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ میدکو در بازار ارز توافقی اشاره کرد و گفت: فرایند معاملات در این بازار به علت نامه‌نگاری بین سازمان‌های متعدد، تقریبا یک هفته بیشتر از فرایند قبلی زمان‌بر شده و با وجود افزایش شدید نرخ ارز در بهمن ماه، دلار بازار آزاد همچنان ۳۰ درصد گران‌تر از نرخ دلار بازار توافقی است. علاوه‌براین، با توجه به تلاطم‌های این بازار، تخصیص ارز با چالش‌های جدی مواجه شده است.

ضرورت اجرای اقدامات دقیق‌تر و رفع نواقص موجود

مدیر امور سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی هلدینگ میدکو با بیان اینکه به نظر می‌رسد با ورود به بازار ارز توافقی، چالش‌های فعلی قابل مدیریت خواهد بود اما نیاز است که به منظور بهبود شرایط، اقدامات دقیق‌تری صورت گیرد و نواقص موجود برطرف شوند، خاطرنشان کرد: تنها در صورتی می‌توان شاهد مزایای شکل‌گیری این بازار و بهبود شرایط صادراتی شرکت‌ها بود که دولت، اقدام به سرکوب ارزی مجدد در صورت افزایش تحریم‌ها نکند.

محمدی دولت‌آبادی در پایان یادآور شد: باید توجه داشت که صنعت فولاد کشور با سهم ۵ درصدی از تولید ناخالص داخلی و ۱۶ درصد تاثیر در بازار سرمایه، مقام دوم را پس از صنعت پتروشیمی در صادرات غیرنفتی به خود اختصاص داده و در سال‌های اخیر، ارزآوری قابل‌توجهی برای کشور به ارمغان آورده است. فعالان این حوزه معتقدند که با توجه به قابلیت‌های صنعت فولاد، امکان افزایش صادرات زنجیره فولاد به بیش از ۱۰ میلیارد دلار و کسب بیش از ۲۵ درصد صادرات غیرنفتی وجود دارد. از این رو، کاملا ضروری است که با وضع قوانین کارشناس‌محور، زمینه‌های بیشتری برای صادرات این صنعت استراتژیک فراهم شود. همچنین، پیشنهاد می‌شود که شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ میدکو علاوه بر ارتقای زنجیره تامین داخلی جهت به حداقل رساندن وابستگی به واردات، در تلاش برای افزایش سهم صادرات از فروش محصولات خود باشند.

لازم به ذکر است که طبق اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مقرر شد از روز دوشنبه ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۳، تمامی معاملات توافقی ارز بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر انجام می‌شد، در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شود.

در نهایت و پس از گذشت حدود چهار ماه از راه‌اندازی آزمایشی سامانه ارز توافقی، مسئولان ذی‌ربط اعلام کردند که بازار ارز تجاری از روز دوشنبه اول بهمن ماه ۱۴۰۳ به ‌جای سامانه نیما، میزبان کلیه نیازهای ارزی کشور خواهد بود؛ بدین معنا که رفع تعهدات ارزی تنها در صورت عرضه در بازار ارز تجاری اتفاق می‌افتد و محل تامین ارز ثبت سفارش‌ها نیز به طور کامل از طریق این بازار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام می‌گیرد.

انتهای پیام//

رئیس هیئت مدیره هلدینگ ظفر:

۱۰:۲۳ /سه شنبه/۵ فروردین ۱۴۰۴

طبق وعده سید مجید هدایت،

۷:۰۰ /یکشنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج ‌فارس:

۱۱:۵۲ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

نقش موثر «ومعادن» در تولید و صنعت؛

۸:۲۶ /چهارشنبه/۱۵ اسفند ۱۴۰۳

محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۳۲ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در گفت‌‎وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۰ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳

محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۵۱ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

نادر رضایی‌منش، مدیرعامل شرکت لعابیران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۲:۳۸ /شنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۲

اقدامات و راهبردهای صدرتامین برای پیشبرد ساختاریافته اهداف نوآورانه

۱۴:۳۷ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

محمدرضا پيرحسينلو، مديرعامل منطقه ويژه صنايع معدنی و فلزی خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۳۷ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

پیش‌نیاز تقویت توان داخل، توسعه و انتقال تکنولوژی است؛

۹:۴۶ /یکشنبه/۲۵ مهر ۱۴۰۰

رهایی از اقتصاد نفتی

۷:۲۶ /شنبه/۲۸ فروردین ۱۴۰۰

صنعت کشور ما بعد از رهایی از یوغ استعمار

۷:۳۱ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹

سال گذشته که «رونق تولید» نام‌گذاری شده بود

۸:۴۱ /شنبه/۱۸ مرداد ۱۳۹۹

مازاد نیروی انسانی، سنگی بر راه خروج وابستگی از نفت

۵:۲۴ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات،

۱۵:۵۱ /یکشنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

۱۶:۵۲ /سه شنبه/۳۰ مرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین؛

۱۳:۲۴ /سه شنبه/۱۵ اسفند ۱۴۰۲

اینفوگرافیک وسیع‌ترین منطقه ویژه اقتصادی اقتصادی ایران؛

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۲

اینفوگرافی: نگاهی به پروژه‌های شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات

۹:۴۲ /شنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۱

اختصاص 80 درصد از دارایی‌های ومعادن به شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

۶:۰۱ /پنجشنبه/۲۶ خرداد ۱۴۰۱

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/12/28

278400

فلزات آنلاین

1403/12/28

973636

فلزات آنلاین

1403/12/28

1478906

فلزات آنلاین

1403/12/28

1093112

فلزات آنلاین

1403/12/28

29198

فلزات آنلاین

1403/12/28

17975

فلزات آنلاین

1403/12/28

46715

فلزات آنلاین

1403/12/28

55899

فلزات آنلاین

1403/12/28

41670

فلزات آنلاین

1403/12/28

43790

فلزات آنلاین

1403/12/28

38336

فلزات آنلاین

1403/12/28

36352

فلزات آنلاین

1403/12/28

36527

فلزات آنلاین

1403/12/28

43216

فلزات آنلاین

1403/12/28

42024

فلزات آنلاین

1403/12/28

61794

فلزات آنلاین

1403/12/28

33795

فلزات آنلاین

1403/12/28

46053

فلزات آنلاین

1403/12/28

54563

فلزات آنلاین

1403/12/28

7697800