سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۰۱ /چهارشنبه/۵ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۵۴ /یکشنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۲

«فلزات آنلاین» گزارش می‌دهد:

جای پای مستحکم «اپال» در سرمایه‌گذاری‌های بخش معدن و صنایع معدنی

شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان بازوی اجرایی شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان، در تلاش است با افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی در مجتمع فولاد سبزوار، راه‌اندازی کارخانه ۲٫۴ میلیون تنی کنسانتره‌سازی و همچنین افزایش استخراج سنگ‌آهن از ۳۰ به ۵۰ میلیون تن در منطقه سنگان، گام‌های مستحکمی در راستای اجرای طرح‌های توسعه‌ای برداشته و سودآوری قابل توجهی را برای سهام‌داران خود رقم بزند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، بخش معدن و صنایع معدنی از اهمیت قابل توجهی در داخل کشور ما برخوردار است و توسعه سرمایه‌گذاری در این بخش، می‌تواند زمینه‌ رشد و پیشرفت اقتصادی کشور در شرایط سخت و دشوار تحریمی را فراهم سازد. در همین راستا، شرکت‌های بسیاری طی سالیان اخیر اقدام به سرمایه‌گذاری در این بخش کرده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس اشاره کرد. این شرکت با هدف سرمایه‌گذاری در حوزه‌های اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی در سال ۱۳۸۵ به ثبت رسید و در حال حاضر به یکی از شرکت‌های پیشروی کشور در عرصه معدن و صنایع معدنی تبدیل شده است. سها‌م‌داران شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان بازوی اجرایی شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان در صنعت فولاد را به ترتیب شرکت‌ سرمایه‌گذاری پارسیان (۹۰٫۸ درصد)، صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین شهر (۳٫۲۴ درصد) و سایر سهام‌داران حقوقی و حقیقی (۶ درصد) تشکیل می‌دهند؛ ضمن اینکه شرکت‌های پارس فولاد سبزوار، اپال فولاد شرق پارسیان، صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان و توسعه ساختمانی پارسیان نیز هرکدام دارای سهم هستند.

اپال کانی پارس در مسیر توسعه

در سال ۱۳۹۲، کارخانه ۲٫۶ میلیون تنی کنسانتره‌سازی در شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان توسط شرکت دانیلی ایتالیا به صورت EPC به بهره‌برداری رسید و در سال ۱۳۹۴، ایمیدرو این شرکت را به مجموعه فرآوری معدنی اپال کانی پارس واگذار کرد. در ادامه این شرکت با به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص و متعهد و فناوری و تکنولوژی روز تولید، شتاب بیشتری به تولید کنسانتره بخشید و ساخت کارخانه کنسانتره‌سازی ۲٫۴ میلیون تنی را آغاز کرد؛ در حال حاضر تولید کنسانتره در این شرکت، به بیش از سه میلیون تن در سال رسیده و کارخانه ۲٫۴ میلیون تنی در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهد رسید. ساخت و راه‌اندازی کارخانه پنج میلیون تنی گندله‌سازی در شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در سال ۱۳۹۶ (پس از یک توقف چهار ساله)، مشارکت ۸۵ درصدی در تولید سالیانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در مجتمع فولاد سبزوار در سال ۱۳۹۷و آغاز عملیات استخراج ۳۰ میلیون تن سنگ‌آهن در منطقه سنگان با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات روز دنیا در سال ۱۳۹۸، از دیگر دستاوردهای مهم این هلدینگ تا به امروز بوده است. لازم به ذکر است که گندله تولیدی، به عنوان خوراک در مجتمع فولاد سبزوار مورد استفاده قرار می‌گیرد و مازاد آن در بازار داخلی به فروش می‌رسد. افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی در مجتمع فولاد سبزوار، یکی از اهداف مهم و طرح‌های توسعه‌ای شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس محسوب می‌شود که به طور جدی در دستور کار این هلدینگ قرار دارد. این شرکت همچنین در تلاش است با توسعه ناوگان حمل‌ونقل معدنی خود، میزان استخراج سنگ‌آهن خود را به ۵۰ میلیون تن در منطقه سنگان افزایش دهد؛ در همین راستا، قرارداد خرید چهار دستگاه حفاری REL، ۱۰ دستگاه دامپتراک بلاز ۷۵۱۳۱ و یک دستگاه یدک‌کش بلاز ۷۴۱۳۱ را منعقد کرده است.

در سال ۱۳۹۹، شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان پانصد و هفتاد و پنجمین شرکت پذیرفته شده در بورس معرفی شده و نماد «اپال» در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران به ثبت رسید. طبق گزارش عملکرد یک ماهه منتهی به ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۲ شرکت که در سامانه کدال درج شده است، بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری «اپال» طی این مدت به ۲۶ هزار و ۶۱۱ میلیارد و ۷۵۳ میلیون ریال رسیده که از این میزان، بیشترین آن متعلق به استخراج کانه‌های فلزی با بهای تمام ‌شده ۲۰ هزار و ۲۳۵ میلیارد و ۴۴۴ میلیون ریال (۷۶٫۰۴ درصد) و فلزات اساسی با بهای تمام‌شده پنج هزار و ۳۰۳ میلیارد و ۲۳۴ میلیون ریال (۱۹٫۹۳) درصد بوده است. همچنین در پایان سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۱، میزان سود عملیاتی و سود خالص شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به ترتیب برابر با ۱۰ هزار و ۸۰۲ میلیارد و ۶۷۷ میلیون ریال و ۱۱ هزار و هفت میلیارد و ۸۷۶ میلیون ریال بوده است؛ اگرچه سود حاصل به دلیل توقف تولید ناشی از محدودیت در تامین پایدار انرژی در بخش‌های مختلف و همچنین افزایش هزینه‌های تولید، در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل از آن کاهش یافته است اما این شرکت در تلاش است با عرضه محصولات خود در بازارهای صادراتی، درآمد و سود حاصل از فروش تولیدات خود را افزایش دهد. شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس، اهداف خود در حوزه صادرات در بلندمدت را ترسیم کرده و بدون شک می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسانه، به موفقیت‌های فراوانی در عرصه بین‌المللی دست پیدا کند.

مدیریت انواع ریسک با تشکیل کمیته تخصصی

شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در مسیر روبه‌رشد خود، با یک سری موانع و ریسک‌ها نیز مواجه بوده است. به همین منظور این شرکت اقدام به تعریف ساختار مدیریت ریسک در دو بخش اجرایی (مدیریت ریسک) و سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری (کمیته ریسک) کرده است. فرایند مدیریت ریسک در این شرکت، با هدف شناسایی کلیه ریسک‌های موجود، اندازه‌گیری و ارزیابی ریسک، ارائه گزارشات به مدیرعامل و پیاده‌سازی رویه‌های مدیریت ریسک و کنترل و پایش مستمر ریسک‌های شناسایی شده صورت می‌پذیرد. ریسک نوسانات نرخ بهره، ریسک کیفیت محصولات، ریسک نوسانات نرخ ارز، ریسک کاهش قیمت محصولات، ریسک مربوط به تغییر مقررات و آیین‌نامه‌های دولتی، ریسک ناشی از محدودیت‌های غیرمترقبه در صادرات محصولات تولیدی، ریسک تورم، ریسک نقدینگی و ریسک مرتبط با شرایط بین‌المللی و تحریم، از جمله ریسک‌هایی است که در کمیته ریسک شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس مورد پایش و بررسی قرار می‌گیرند تا کمترین مشکلی متوجه عملکرد موفق این مجموعه شود.

شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس همچنین توجه ویژه‌ای به حفظ محیط زیست داشته و همواره رعایت مسائل زیست‌محیطی را در دستور کار خود قرار داده است. از جمله اقدامات این شرکت در این زمینه می‌توان به احداث تصفیه فاضلاب، بتن‌ریزی و بهسازی محوطه سرویس‌کاری، کارواش و مخازن سوخت، پتاس‌پاشی (آب سنگین)، ساخت آبشخور برای حیوانات وحشی، آبیاری قطره‌ای فضای سبز، درخت‌کاری و ایجاد فضای سبز و ساخت حوضچه بتنی جهت جمع‌آوری پساب‌های روغن و آب‌های حاصله از کارواش تعمیرگاه سنگین و سبک در پروژه استخراج و باطله‌برداری در منطقه سنگان اشاره کرد.

همچنین این شرکت اقدامات شایسته‌ای در راستای ایفای تعهدات خود در رابطه با مسئولیت های اجتماعی در منطقه سنگان به انجام رسانیده  که احداث مدرسه ابتدایی ۶ کلاسه واقع در روستای نصرآباد شهرستان خواف در حوزه آموزش و پرورش، تهیه دستگاه الکتروکوتر جراحی و تجهیزات سرمایشی برای اداره بهداشت، کمک هزینه خرید آمبولانس به موسسه خیریه عمران مراغه، آغاز ساخت پایگاه اورژانس ۱۱۵ جاده‌ای در روستای خرگرد در حوزه بهداشت و درمان و کمک به ساخت المان شهدای شهرستان قاسم‌آباد در حوزه فرهنگ، تنها بخشی از اقدامات شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در زمینه اجرای مسئولیت‌های اجتماعی بوده است.

انتهای پیام//

طی سفر به استان کرمان،

۶:۲۶ /یکشنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۳

با هدف کاهش انتشار کربن صورت پذیرفت؛

۱۰:۲۰ /دوشنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۳

وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی عنوان کرد:

۹:۴۷ /دوشنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

محمدحسین بصیری، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مدیر فرآوری شرکت سنگ‌آهن گهرزمین مطرح کرد:

۱۴:۳۱ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمدحسين بصيری، کارشناس بخش معدن و صنايع معدنی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌انلاین» مطرح کرد:

۵:۵۴ /شنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی،مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۰۴ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

در سال 1402 تحقق پیدا کرد؛

۱۰:۲۶ /سه شنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

با هدف افزایش نقش بخش معدن در رشد اقتصادی کشور صورت پذیرفت؛

۱۰:۰۱ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

در مجمع عمومی فوق‌العاده تصویب شد؛

۱۵:۳۵ /دوشنبه/۸ مرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

نگاهی به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه؛

۵:۵۰ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/4

224036

فلزات آنلاین

1403/10/4

611682

فلزات آنلاین

1403/10/4

900636

فلزات آنلاین

1403/10/4

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/4

24818

فلزات آنلاین

1403/10/4

13806

فلزات آنلاین

1403/10/4

42583

فلزات آنلاین

1403/10/4

48803

فلزات آنلاین

1403/10/4

43072

فلزات آنلاین

1403/10/4

41380

فلزات آنلاین

1403/10/4

28809

فلزات آنلاین

1403/10/4

30278

فلزات آنلاین

1403/10/4

28764

فلزات آنلاین

1403/10/4

37390

فلزات آنلاین

1403/10/4

35598

فلزات آنلاین

1403/10/4

59438

فلزات آنلاین

1403/10/4

27933

فلزات آنلاین

1403/10/4

42873

فلزات آنلاین

1403/10/4

47017

فلزات آنلاین

1403/10/4

4987200