سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۵۳ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۴:۵۵ /چهارشنبه/۱۵ فروردین ۱۳۹۷

حسن خلج طهرانی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس مطرح کرد:

جذب سرمایه‌گذارن به بخش تولید راه عبور از رکود اقتصادی

در فرآیند توسعه اقتصادی، سرمایه‌گذاری از اهمیت بالایی برخوردار است، درواقع سرمایه‌گذاری لازمه و موتور محرک رشد اقتصادی است، مناطقی که بتوانند در جذب سرمایه‌گذار موفق‌تر عمل کنند، مسیر رشد را سریع‌تر طی خواهند کرد.

در فرآیند توسعه اقتصادی، سرمایه‌گذاری از اهمیت بالایی برخوردار است، درواقع سرمایه‌گذاری لازمه و موتور محرک رشد اقتصادی است، مناطقی که بتوانند در جذب سرمایه‌گذار موفق‌تر عمل کنند، مسیر رشد را سریع‌تر طی خواهند کرد.

در این میان مناطق ویژه با دارا بودن مزایای متعدد و ارائه تسهیلات و مشوق‌ها سعی در جذب سرمایه‌گذاران دارند. برای روشن شدن مزایای این منطقه برای جذب سرمایه‌گذاران «ماهنامه اخبار فلزات» به گفت‌وگو با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس پرداخت.

حسن خلج‌طهرانی به تسهیلات و مشوق‌های ارائه شده توسط این منطقه برای جذب سرمایه‌گذاران پرداخت و از برنامه‌های منطقه برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی گفت. در ادامه متن کامل این گفت‌وگو را بخوانید.

منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس دارای چه پتانسیل‌هایی بوده و این پتانسیل‌ها چه مزایایی را برای صنایع مستقر در این منطقه به وجود آورده است؟

منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس در یکی از مهم‌ترین نقاط استراتژیک جهان یعنی تنگه هرمز قرار گرفته است، این تنگه دومین تنگه شلوغ دنیا بوده و ۲۵ درصد عرضه جهانی نفت از طریق این تنگه منتقل می‌شود، که نشان از اهمیت بالای این تنگه در اقتصاد دنیا دارد، منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس به دلیل قرارگیری در این منطقه دارای دسترسی آسان به آب‌های آزاد بوده و همین امر، یک مزیت بسیار مهم را برای تولیدکنندگان منطقه ویژه در جهت تسهیل صادرات ایجاد کرده است.

مزیت قرارگیری در تنگه هرمز باعث ایجاد زیرساخت‌های دریایی در منطقه شده است. درحال حاضر این منطقه دارای اسکله تخلیه و بارگیری مواد معدنی با ظرفیت ۱۲ میلیون تن و اسکله نفتی با ظرفیت ۱۵ میلیون تن در سال بوده که امکان افزایش ظرفیت تا ۷۰ میلیون تن را دارد، همچنین این منطقه در هم‌جواری با بنادر شهید رجایی و بندر شهید باهنر قرار دارد. منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس، برای تخلیه و بارگیری مواد معدنی دارای زیرساخت‌های مکانیزه تخلیه و بارگیری شامل ماشین‌های مکانیزه انباشت و برداشت مواد، تخلیه و بارگیری کشتی، تخلیه و بارگیری قطار، ۴۰ هکتار محوطه دپوی مواد فله مواد معدنی و ۳۰ کیلومتر خطوط نوار نقاله است.

منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس در کنار مزیت دسترسی به بنادر، از سایر راه‌های حمل‌ونقل ازجمله اتصال به دو خط سراسری راه‌آهن با ایستگاه اختصاصی مانوری و دسترسی آسان به فرودگاه بین‌المللی بندرعباس برخوردار است.

مزیت بعدی این منطقه وجود منابع عظیم انرژی نفت و گاز پالایشگاه هشتم نفت، ستاره خلیج‌فارس و هرمز با ظرفیت یک میلیون بشکه در روز و پالایشگاه‌های گاز سرخون، قشم و گورزین است. همچنین هم‌جواری استان هرمزگان با مهم‌ترین معادن سنگ‌آهن کشور چادرملو، گل‌گهر سیرجان، سنگ‌آهن مرکزی و دسترسی آسان به سایر معادن مواد معدنی کشور به عنوان مواد اولیه تولید فولاد و آلومینیوم مزیت دسترسی راحت به تامین ماده اولیه را برای تولیدکنندگان واقع در این منطقه را به وجود آورده است.

همچنین باید گفت، منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس در ایجاد زیرساخت‌های تامین گاز برای واحدهای مستقر در منطقه موفق عمل کرده است. ازجمله اقدامات صورت گرفته عبارت هستند از ایجاد شبکه ۲۲ اینچ سرخون به نیروگاه بندرعباس در محوطه شمالی منطقه، ایجاد شبکه ۸ اینچ سرخون در امتداد خط راه‌آهن برای انتقال میعانات گازی، ایجاد شبکه ۱۲ اینچ گورزین قشم به نیروگاه بندرعباس از غرب محوطه شمالی و اجرای شبکه گازرسانی زمین‌های سایت توسعه.

منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس چه چشم اندازهایی را برای توسعه مدنظر دارد؟

درحال حاضر منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس جزو ده منطقه برتر اقتصادی در کشور است، این منطقه در حوزه معدن و صنایع معدنی منحصر به فرد است. همچنین منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس بنا دارد که با استفاده از مزیت‌های موجود در منطقه و جذب سرمایه‌گذاران، در سال‌های آتی تبدیل به یکی از بزرگترین بهای تولید محصولات صنعتی و معدنی کشور شود.

بر اساس اهداف تعیین شده برای منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس باید میزان تولید فولاد منطقه به ۱۰ میلیون تن در سال افزایش یابد که با عملی شدن این میزان، این منطقه تبدیل به یکی از قطب‌های تولید فولاد کشور خواهد شد. در زمینه صنعت آلومینیوم نیز منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس بنا دارد که به تولید سالانه ۲/ ۱ میلیون تن برسد، درصورت تحقق این رقم، این منطقه به قطب تولید آلومینیوم کشور تبدیل خواهد شد.

درحال حاضر منطقه ویژه خلیج‌‌فارس دارای یکی از بزرگترین اسکله‌های تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی، نفتی و کانتینری است و بنا دارد تبدیل به با قطب قطب تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی، نفتی و کانتینری با ظرفیت ۷۰ میلیون تن در سال شود. هدف بعدی درنظر گرفته شده برای منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس، تبدیل منطقه ویژه به قطب انرژی با ظرفیت تولید ۵۶۰۰۰ مگاوات برق، روزانه ۷۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین و انتقال ۲/ ۲ میلیون مترمکعب گاز در ساعت است.

همچنین منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس بنا دارد با صادرات سالانه ۶ میلیارد دلار محصولات صنعتی انرژ یبر تبدیل به قطب صادرات در صنایع انرژی بر شود. از دیگر اهداف منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس ایجاد اشتغال است، این درحال حاضر نیز این منطقه سهم به سزایی در اشتغال منطقه دارد و هدف ایجاد ۳۰ هزار نفر شغل مستقیم در منطقه را دنبال می‌کند.

منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس، تابه حال چه میزان درجذب سرمایه‌گذار موفق عمل کرده است؟ این منطقه برای جذب هرچه بیشتر سرمایه‌گذار به منطقه چه برنامه‌هایی دارد؟

کشور برای خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی نیاز به جذب سرمایه‌ی سرمایه‌گذاران در حوزه صنایع دارد، منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس نیز در راستای حرکت کشور در جهت رشد اقتصادی در سال‌های اخیر تلاش مناسبی را در جهت جذب سرمایه‌گذاران داشته است و در این زمینه موفقیت‌هایی نیز حاصل کرده است. منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس تابه حال توانسته است، ۳۳۶۶ میلیون دلار پروژه را جذب و به بهره‌برداری رسانده و حدود ۱۴۲۰ میلیون دلار پروژه سرمایه‌گذاری در این منطقه درحال ساخت و نصب و تجهیزات است.

در آینده با عملیاتی شدن طرح‌های توسعه در نظر گرفته شده برای منطقه که نیاز به حدود ۲۲۲۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری دارد، میزان سرمایه‌گذاری در منطقه به حدود ۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

همچنین منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس، با ارائه انواع تسهیلات و مشوق‌ها سعی در جذب هرچه بیشتر سرمایه‌گذاران به این منطقه دارد. تسهیلات ارائه شده به سرمایه‌گذاران در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس عبارت هستند از: اعلام آمادگی برای واگذاری ۲۵۰۰ هکتار زمین به سرمایه‌گذاران به صورت ۳۰ % مبلغ زمین پیش پرداخت و ۷۰ % باقیمانده طی زمان اجرای پروژه و یا بعد از بهره‌برداری و تولید؛ تامین زیرساخت‌های آب، برق، گاز و مخابرات توسط منطقه، استفاده از معافیت‌های گمرکی برای واردات تجهیزات و مواد اولیه ارائه معافیت گمرکی برای ورود کالاهای ساخته شده در منطقه به داخل کشور به میزان ارزش افزوده؛ امکان صادرات، ترانزیت، ترانشیب و صدور مجدد کالا؛ حمایت برای اخذ وام از طریق منابع داخلی و خارجی؛ ارائه مشاوره در تمام مراحل اجرای پروژه و انجام عملیات اخذ مجوز اشتغال برای کارکنان خارجی سرمایه‌گذاران.

آیا منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس برنامه‌ای برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی دارد و تابه حال چه میزان در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بوده است؟

منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس به دلیل مزایایی نظیر قرار گیری در تنگه هرمز و دارا بودن دسترسی مناسب به بازارهای بین‌المللی و بازار به نسبت بزرگ داخلی کشور، برخورداری از نیروی کار فراوان، وجود منابع عظیم نفت و گاز و… می‌تواند منطقه‌ای جذاب برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی باشد. تابه‌حال نیز اقدامات مناسبی در جهت جذب سرمایه‌گذاران خارجی صورت گرفته است.

مذاکرات متعددی با سرمایه‌گذارانی از کشورهای هند، چین و فرانسه در زمینه طرح‌های صنعتی شامل تولید فروکروم، فرومنگنز و سیلیکو منگنز و همچنین حمل‌ونقل دریایی و احداث اسکله به عمل آمده و هم اکنون قرارداد سرمایه‌گذاری با یک شرکت هندی و یک شرکت فرانسوی آماده انعقاد است.

در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳،

۱۱:۵۰ /چهارشنبه/۲۸ شهریور ۱۴۰۳

عامل تحقق رونق اقتصادی در کشور چیست؟

۹:۵۰ /شنبه/۱۷ شهریور ۱۴۰۳

وزیر صنعت، معدن و تجارت:

۷:۴۴ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

بر اساس پیشنهاد وزارت اقتصاد،

۶:۴۸ /یکشنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۳

علیرضا سلیمانی، مدیر بخش فروش آلومینیوم شرکت جهان عایق پارس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۴۵ /چهارشنبه/۱۷ شهریور ۱۴۰۰

محمد ابراهیم طاهریان‌فرد، سفیر ایران در ترکیه:

۶:۱۸ /یکشنبه/۸ مهر ۱۳۹۷

سید حسین احمدی سلیمانی، مدیرعامل شرکت فولاد خراسان

۷:۳۷ /شنبه/۳ شهریور ۱۳۹۷

ابوالفضل کیانی بختیاری، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی

۱۲:۳۸ /شنبه/۲۷ مرداد ۱۳۹۷

رضا رحمانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تولید

۸:۳۲ /پنجشنبه/۵ بهمن ۱۳۹۶

تحقق رشد 13 درصدی بخش معدن مستلزم چیست؟

۹:۲۳ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

مزایای حضور در نمایشگاه‌ها چیست؟

۱۱:۱۶ /دوشنبه/۲۹ مرداد ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

گل شبدر چه کم از لاله قرمز دارد؟

۱۶:۰۱ /شنبه/۲۶ اسفند ۱۴۰۲

فرشاد پرویزیان، نایب رئیس انجمن اقتصاددانان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۷:۳۷ /شنبه/۳ تیر ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/2

224036

فلزات آنلاین

1403/10/2

611682

فلزات آنلاین

1403/10/2

900636

فلزات آنلاین

1403/10/2

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/2

24726

فلزات آنلاین

1403/10/2

13781

فلزات آنلاین

1403/10/2

42717

فلزات آنلاین

1403/10/2

50750

فلزات آنلاین

1403/10/2

42984

فلزات آنلاین

1403/10/2

41523

فلزات آنلاین

1403/10/2

28843

فلزات آنلاین

1403/10/2

30296

فلزات آنلاین

1403/10/2

28746

فلزات آنلاین

1403/10/2

37424

فلزات آنلاین

1403/10/2

35661

فلزات آنلاین

1403/10/2

59767

فلزات آنلاین

1403/10/2

28179

فلزات آنلاین

1403/10/2

42873

فلزات آنلاین

1403/10/2

47148

فلزات آنلاین

1403/10/2

4891800