مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت گفت: در هفت ماهه سال ۱۳۹۹ صادرات غیر نفتی ایران حدود ۱۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده که نشان میدهد از مهر ماه روند افزایشی بوده است.
به گزارش «فلزات آنلاین»، فرزاد پیلتن، مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: بر اساس آمارهای گمرک ایران در هفت ماهه سال ۱۳۹۹ صادرات غیر نفتی ایران حدود ۱۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیوندلار برآورد شده که نشان میدهد صادرات غیر نفتی کشور از مهر ماه سال جاری در مسیر افزایشی قرار گرفته است.
وی اضافــه کــرد: بررســی ایــن آمــار نشــان میدهد علیرغم تعطیلی فعالیتهای اقتصادی و تجــاری در سطــح بیــنالمللی ناشـی از شیــوع ویــروس کرونــا و همچنیــن مشکلات و موانـــع مربوط به تحریمهای آمریکا علیه کشور، صادرات غیــر نفتی ایران طی ماه مهر سال ۹۹ در مسیر افزایشی قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت بیان کرد: صادرات چهار میلیارد و ۶۷۰میلیون دلاری مهرماه سال ۹۹ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که سه میلیارد و ۱۴۹میلیـــون دلار بــود، افزایــش ۴۸ درصــدی را تجربه کــرده و همچنین میزان صادرات غیرنفتی کشور در مدت مذکور نسبت به ماه پیش از خود، یعنی شهریور سال جاری، افزایش حدود دومیلیارددلاری داشته است.
پیلتن تصریح کرد: بررسی دقیقتر آمارهای اعلام شده نشان میدهد از مجموع صادرات مذکور در هفت ماهه سال ۱۳۹۹ حدود ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیـــون دلار، حـــدود ۹۰ درصــد از کـــل صادرات کشور، از ایران به ۲۰ کشور اول هدف صادراتی صورت گرفته است که در این فهرست کشورهای عراق، چین و امارات در رتبههای اول تا سوم و کشورهای قطر، قزاقستان و میانمار در رتبههای ۱۸ تا ۲۰ قرار گرفته اند.
وی در ادامه افزود: بررسی فهرست ۲۰ کشور اول هدف صادرات ایران بیانگر آن است که ۶ کشور عربی شامل عراق با حدود ۴.۹ میلیارد دلار رتبه اول، امارات با حدود ۲.۲ میلیارد دلار پس از چین در رتبه سوم، عمان با ۱۹۰ میلیون دلار بعد از کشورهای ترکیه، افغانستان، پاکستان، اندونزی، روسیه، آذربایجان، تایلند در رتبه ۱۲، کویت با ۸۶میلیون دلار پس از آلمان، ارمنستان و ونزوئلا در رتبه ۱۶، سوریه با ۷۷ میلیون دلار رتبه ۱۷ و قطر با ۷۶ میلیون دلار قبل از قزاقستان و میانمار در رتبه ۱۸ جزو این فهرست قرار دارند.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت عنوان کرد: صادرات ایران به کشورهای عربی مذکور از مجموع ۱۷ میلیارد دلار صادرات بـــه ۲۰کشـــور اول هـــدف صـــادراتی، حـــدود هفتمیلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.
پیلتن اشاره کرد: سایر کشورهای عربی مانند عربستان، بحرین و یمن، از حوزه خلیج فارس، و اردن و لبنان، از حوزه خاورمیانه، در فهرست ۲۰ کشور اول صادراتی ایران طی مدت یاد شده قرار نگرفتهاند.
بر اساس گزارشی از مهر، مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی در ادامه مطرح کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته با توجه به آمارها، طی هفت ماهه سال جاری کشورهای عربی در میان ۱۵ کشور همسایه ایران از جایگاه بهتری برخوردار بودهاند، به نحوی که از مجموع ۱۱ میلیارد دلار صادرات به کشورهای فوق حدود هفت میلیارد و ۴۴۰ میلیون دلار آن به کشورهای عربی همسایه صادر شده است.
پیلتن ادامه داد: در فهرست ۲۰ کشور هدف صادراتی ایران، کشورهای عراق و امارات در رتبههای اول و دوم، عمان پس از ترکیه، افغانستان، پاکستان، روسیه و آذربایجان، در رتبه هشت و کویت و قطر پس از ارمنستان در رتبههای ۱۰ و ۱۱ و بحرین بعد از قزاقستان و ترکمنستان در رتبه ۱۴ قرار گرفته اند و عربستان نیز کماکان در رتبه آخر کشورهای همسایه قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: از میان کشورهای هدف صادراتی در مدت مذکور، صادرات به عراق بیشترین رشد را تجربه کرده، به گونهای که در مهر ماه با صادرات حدود ۱.۹ میلیارد دلار از ج. ا. ایران به این کشور و توقف روند کاهشی صادرات در این مدت، عراق در رتبه اول بازارهای صادراتی و بالاتــر از چیــن قرار گرفتــه و نقش مهمی در کاهـــش شیـــب منفـــی صـــادرات کشــــور در هفتماهه سال ۱۳۹۹ را ایفا کرده است.