یکی از شرکتهای فناور با عرضه انواع کاتالیستهای آلومینا، راهکاری اقتصادی برای حذف ترکیبات گوگرد از گاز ترش ارائه کرده و این محصول علاوه بر قطع وابستگی به خارج، صرفهجویی ارزی را به دنبال داشته است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، برای شیرینسازی گازهای ترش باید ترکیبات گوگرددار از فرآوردههای نفتی حذف شود که یکی از روشهای شیرینسازی، سوزاندن گوگرد است که اثرات زیستمحیطی به همراه دارد اما بازیابی گوگرد یکی از روشهای جایگزین برای حذف این ترکیبات است.
مهمترین فرایند گوگردزدایی در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهها، فرایندی به نام کلاوس است که در آن گوگرد از هیدروژن سولفید موجود در گاز طبیعی و در گازهایی که به عنوان فرآوردههای جانبی طی پالایش نفت خام تولید شده استخراج میشود. بازیابی به روش کلاوس میتواند ۹۲ تا ۹۵ درصد گوگرد را حذف کند و از سوی دیگر محصول گوگرد به دست آمده از این روش هم قابل استفاده بوده و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
با بهبودهای صورت گرفته در آلومینای فعال و استفاده از فناوری نانو، گونههای پیشرفتهای از این محصول به عنوان کاتالیست اصلی در فرایند بازیابی گوگرد به روش کلاوس مورد استفاده قرار میگیرد.
آلومینای فعال «Activated Alumina» از پرکاربردترین مواد جاذب در صنایع مختلف است و از دیرباز در صنایع هوای فشرده، اکسیژنسازی، حذف کلر، فلوئور و آرسنیک از ترکیبات گازی و مایع مورد استفاده قرار گرفته است.
بر اساس گزارشی از ایسنا، از جمله مزایای کاتالیستهای این مجموعه، همترازی کیفی و قیمت بسیار پایینتر در مقایسه با محصولات خارجی و در دسترس بودن تولیدکننده با توجه به شرایط تحریمی است که میتواند دغدغه صنایع داخلی را در خصوص کمبود محصولات مورد نیاز مرتفع کند.
صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، فولاد و معادن، کاشی و سرامیک، هوای فشرده و نسوز، عمدهترین صنایع مصرفکننده محصولات این شرکت هستند.
انتهای پیام//