رحمان بایرامی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: در سالهای اخیر فشار زیادی روی بنگاهداران ضایعات بوده و کم شدن حاشیه سود، مجال فعالیتهای اختصاصی را از آنان گرفته است.
وی در این مورد افزود: الان تعداد زیادی از بنگاههای قدیمی تعطیل شدهاند و آنها که هنوز فعالیت میکنند نیز، دیگر نمیتوانند فقط در یک حوزه مثل ضایعات آهن به فعالیت مشغول باشند. در حال حاضر، صاحبان بنگاهها یا خود به خرید و فروش انواع ضایعات اعم از انواع فلزات، کاغذ و پلاستیک میپردازند یا اینکه هر گوشه از بنگاه خود را به صورت اجارهای در اختیار افرادی گذاشتهاند.
مدیر بنگاه حاج رسول بایرامی در مورد قیمت رو به افزایش ضایعات آهن در ماههای اخیر و تاثیر آن بر درآمد صاحبان بنگاههای ضایعات، خاطرنشان کرد: این افزایش قیمت تاثیر چندانی بر اوضاع کسبوکار بنگاههای کوچک ندارد؛ ما همانقدر که ضایعات آهن را گرانتر میفروشیم، به همان اندازه نیز مجبور هستیم آن را گرانتر بخریم. در واقع، بیشتر بنگاههای ضایعات کوچک خلازیر حلقه میانی بین دو واسطه در این زنجیره هستند که ضایعات آهن را از یک واسطه خریده و به دلال دیگر میفروشند. سود این گرانی به جیب کسانی میرود که این تغییر قیمتها را کنترل میکنند.
بایرامی همچنین در مورد بیشترین ضایعات آهن ورودی به بنگاههای ضایعات آهن، اذعان کرد: البته همه میدانند که ضایعات ساختمانی در این مدت بسیار کم شده ولی با این حال هنوز هم بخش عمده ورودی بنگاههایضایعات آهن، همین قراضههای ساختمانی است.
وی در این مورد تصریح کرد: قراضههای آهن ساختمانی به دلیل خلوص بالایی که دارند، برای کارخانههای ذوب بسیار مهم هستند ولی تامین نیاز این کارخانهها، با حجم سرمایهای که ما در اختیار داریم امکانپذیر نیست. بنابراین ما مجبور هستیم که ضایعات خود را به واسطهای که سرمایه کافی برای خرید و فروش دارد بفروشیم که با تجمیع این ضایعات، با کارخانههای ذوب وارد معامله شود.
مدیر بنگاه حاج رسول بایرامی بیان کرد: بنگاههای کوچک ضایعات نیز مایل هستند که با حذف واسطهها مستقیما بار خود را در اختیار کارخانههای ذوب بگذارند ولی مشکلات زیادی در این مسیر وجود دارد که مهمترین آنها نبود سرمایه کافی و عدم ارتباط با صاحبان صنایع ذوب است.
انتهای پیام//