عضو هیئت مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: با توجه به اینکه کشور ما تحریم شده و درآمدهای دولت کاهش یافته است، پیشبینیها حاکی از کسری بودجه خواهد بود که باعث میشود پروژههای عمرانی کنار گذاشته شوند. درنتیجه، تقاضای فولاد نیز به تبع آن با کاهش مواجه میشود و تنها باید بازارهای خارجی را برای فروش جستوجو کرد.
احسان دشتیانه در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: سال گذشته، تولید و صادرات فولاد کشور افزایش یافت و عملکرد فولادسازان در سال گذشته حاکی از رونق تولید در این صنعت بود.
وی افزود: در سال گذشته دو مرتبه، تحریمهای شدیدی از سوی آمریکا علیه صنعت فولاد کشور اعمال شد که در این تحریمها تمام صنعت فولاد ازجمله فولادسازان بزرگ کشور تحریم شدند.
عضو هیئت مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان در خصوص الزامات «جهش تولید» در سال جاری، تصریح کرد: اعتقاد بسیاری از فعالان صنعت فولاد این است که تولید بدون داشتن فروش و بازار مناسب معنی ندارد و لازمه ایجاد جهش در تولید، ایجاد جهش در بازار است. با توجه به اینکه کشور ما تحریم شده و درآمدهای دولت کاهش یافته است، پیشبینیها حاکی از کسری بودجه خواهد بود که باعث میشود پروژههای عمرانی کنار گذاشته شوند. در نتیجه، تقاضای فولاد نیز به تبع آن با کاهش مواجه میشود. بنابراین تنها باید بازارهای خارجی را برای فروش جستوجو کرد.
دشتیانه خاطرنشان کرد: هیچ فعالیت تولیدی و کسب و کاری، بدون توجه به بازارهای بینالمللی شکل نمیگیرد و تداوم نمییابد. به عبارت بهتر، نخستین الزام ایجاد جهش در تولید، توسعه صادرات و تسهیل در این امر است. در این رابطه دولت باید صادرات را به عنوان یک تکلیف صددرصدی برای خود قرار دهد و تمام موانع را برای صادرات بردارد. برقراری مشوقهای صادراتی نیز دیگر راهکار جهش صادرات است. هر اندازه که صادرات تقویت شود، تولید نیز تقویت خواهد شد.
وی در ادامه اظهار کرد: کشور ما همه مولفههای «جهش تولید» ازجمله نیروی کار و مواد اولیه را دراختیار دارد. ضمن اینکه ظرفیت خوبی در صنعت فولاد کشور ایجاد شده است. تنها مشکلی که در این رابطه وجود دارد، سیاستهای ناصحیح کلان کشور در زمینه صادرات است.
عضو هیئت مدیره شرکت ذوب آهن، تامین مواد آهندار را گلوگاه ذوب آهن در سالهای اخیر دانست و گفت: ذوب آهن در تامین مواد اولیه آهندار شامل سنگ آهن دانهبندی با عیارهای مختلف، به ویژه سنگ آهن درشتدانه با چالش روبهرو بوده است. در صورتی که مواد اولیه به اندازه ظرفیت ذوب آهن در اختیار این شرکت قرار گیرد، میتواند بیش از همه کارخانههای فولادی کشور جهش تولید را تجربه کند زیرا این شرکت ظرفیت بالقوه زیادی دارد.
دشتیانه در پایان با اشاره به تاثیرات شیوع کرونا بر فعالیتهای تولیدی، اذعان کرد: بسیاری از دولتها در شرایط کنونی بستههای حمایتی از تولیدکنندگان مانند بخشودگی مالیاتی در نظر گرفتهاند که میتوان این راهکار را نیز اتخاذ کرد. در صورتی که دولت بخواهد تولید تقویت شود، باید با برقراری مشوقها، به رشد تولید کشور کمک کند.
انتهای پیام//