شرکت فولاد هرمزگان از ابتدای فروردین ماه تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۳، در حالی موفق به تولید ۹۹۹ هزار و ۷۹۸ تن محصول شامل تختال فولادی، آهن اسفنجی، بریکت و آهک شده است که این میزان با رشد ۴٫۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده و درآمد حاصل از فروش محصولات این شرکت در بازارهای داخلی و صادراتی با افزایش ۵٫۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، به ۹۰ هزار و ۷۲۸ میلیارد و ۲۸۱ میلیون ریال رسیده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی از مهمترین نقشآفرینان صنعت فولاد در کشور، عملکرد قابلتوجهی را در حوزههای تولید و سودآوری علیرغم چالشهای موجود در این صنعت، به ویژه محدودیت تامین انرژی و مواد اولیه به ثبت رسانده است و در سالی که بر مبنای جهش تولید نامگذاری شده، رشد تولید را در واحدهای فولادسازی و احیا مستقیم خود رقم زده است. شرکت فولاد هرمزگان سال ۱۴۰۳ را پرقدرت آغاز کرد و در نخستین ماه از سال جهش تولید، رکورد تولید ماهیانه تختال فولادی و آهن اسفنجی در این شرکت عظیم فولادی به ثبت رسید؛ به نحوی که فولادمردان هرمزگانی موفق به تولید ۱۶۱ هزار و ۱۰۹ تن تختال و ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن آهن اسفنجی شدند و رکوردهای پیشین تولید ماهیانه این محصولات که به ترتیب در آبان ماه ۱۴۰۲ و فروردین ماه ۱۴۰۱ به میزان ۱۵۸ هزار و ۱۷۰ تن و ۱۶۵ هزار و ۱۰۱ تن به ثبت رسیده بود را بهبود بخشیدند؛ ضمن اینکه رکورد تولید روزانه تختال نیز در این ماه ثبت شد و در ۲۴مین روز از فروردین ماه ۱۴۰۳، کارکنان و کارگران سختکوش این شرکت موفق به تولید ۶ هزار و ۸۷۹ تن تختال فولادی شدند. رکورد پیشین روزانه تولید این محصول در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲ به میزان ۶ هزار و ۸۲۹ تن ثبت شده بود.
در ادامه و همزمان با فرارسیدن اردیبهشت ماه، رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی در واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان به میزان ۶ هزار و ۱۰۸ تن در ششمین روز از این ماه به ثبت رسید که این میزان ۲۲ تن بیشتر از رکورد قبلی ثبت شده در فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ هزار و ۸۶ تن بود. لازم به ذکر است که این شرکت در فروردین ماه سال جاری، موفق به ثبت چهار رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی شده بود. رکوردشکنیهای این شرکت در تولید آهن اسفنجی در دومین ماه از سال جاری ادامه پیدا کرد و ششمین رکورد روزانه تولید این محصول در روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه به میزان ۶ هزار و ۱۲۱ تن به ثبت رسید؛ نکته قابلتوجه اینکه ثبت رکود همزمان ماهیانه تولید اسلب و آهن اسفنجی در این شرکت تا به این بازه زمانی یعنی دو ماهه نخست ۱۴۰۳ سابقه نداشته است و کسب این موفقیت بزرگ در سال جهش تولید، نشان از همت والای فولادمردان هرمزگانی در مسیر دستیابی به توسعه پایدار و رشد سودآوری دارد.
رشد ۴٫۳ درصدی تولید «هرمز» در سه ماهه ابتدایی ۱۴۰۳
قطعی برق صنایع در روزهای گرم سال که به یکی از مهمترین چالشهای فولادسازان کشور طی سالیان اخیر تبدیل شده است، زودتر از زمان قابلانتظار و در خرداد ماه امسال در کارخانههای فولادی آغاز شد و شرکت فولاد هرمزگان نیز از این قاعده مستثنی نبود. در چنین شرایطی، میزان تولید آهن اسفنجی و اسلب در واحدهای احیا مستقیم و فولادسازی این شرکت طی سه ماهه ابتدایی امسال، به ترتیب به ۵۰۴ هزار و ۳۰۶ تن و ۴۴۱ هزار و ۱۴۵ تن رسید که در این بین، تولید محصول آهن اسفنجی با رشد ۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۴۶۷ هزار و ۶۵۴ تن) همراه بود. علاوهبراین، شرکت فولاد هرمزگان در سه ماهه نخست سال جاری، موفق به تولید ۲۴ هزار و ۹۴۹ تن بریکت و ۲۹ هزار و ۳۹۸ تن آهک شد که به همت فولادمردان هرمزگانی، افزایش چشمگیر بیش از ۲۰۸ درصدی تولید بریکت در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته (هشت هزار و ۹۵ تن) به ثبت رسید. از ابتدای فروردین ماه تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۳، مجموع تولید شرکت فولاد هرمزگان به ۹۹۹ هزار و ۷۹۸ تن محصول رسید که این میزان با رشد ۴٫۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۹۵۸ هزار و ۱۹۲ تن) همراه بوده است.
تعداد فروش محصولات شرکت فولاد هرمزگان در بازار داخلی طی سه ماهه ابتدایی امسال ۲۳۵ هزار و ۵۰۲ تن و تعداد فروش در بازار صادراتی برابر با ۱۸۱ هزار و ۹۷۴ بوده که تعداد فروش داخلی این شرکت، نشان از رشد ۸٫۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۲۱۷ هزار و ۱۸۳ تن) دارد. همچنین درآمد حاصل از فروش محصولات هرمز در بازار داخلی طی سه ماهه نخست سال جاری، به ۵۵ هزار و ۳۴۵ میلیارد و ۴۷۰ میلیون ریال و درآمد حاصل از فروش در بازار صادراتی به ۳۵ هزار و ۳۸۲ میلیارد و ۸۱۱ میلیون ریال رسیده که درآمد داخلی این شرکت با افزایش ۲۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۴۲ هزار و ۹۳۸ میلیارد و ۸۹۵ میلیون ریال) همراه بوده است. مجموع درآمد شرکت فولاد هرمزگان از ابتدای فروردین ماه تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۳، به ۹۰ هزار و ۷۲۸ میلیارد و ۲۸۱ میلیون ریال رسید که این میزان بیانگر رشد ۵٫۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۸۶ هزار و ۳۰۸ میلیارد و ۹۶۵ میلیون ریال) است.
تولید بر پایه دانش و نوآوری در فولاد هرمزگان
شرکت فولاد هرمزگان در سالهای اخیر، رویکرد تولید دانشبنیان را با هدف خلق ارزش افزوده و ایجاد اشتغال مولد در دستور کار خود قرار داده است؛ به نحوی که از جمله دستاوردهای هرمز در این حوزه میتوان به تولید محصولات جدید، اجرای طرحهای دانشبنیان در راستای کاهش مصرف انرژی، بومیسازی و مهندسی معکوس قطعات و تجهیزات تکنولوژیک با هدف افزایش بهرهوری و تمرکز بر نظامهای مشارکتی اشاره کرد. شرکت فولاد هرمزگان در سالهای اخیر، حمایت از طرحها و شرکتهای دانشبنیان را در دستور کار خود قرار داده و موفق به عقد قرارداد و تفاهمنامه همکاری با بیش از ۴۰ شرکت دانشبنیان و مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی شده است.
شرکت فولاد هرمزگان هماکنون پروژههای توسعهای متنوعی را شامل احداث دو مگامدول احیا مستقیم هر یک با ظرفیت اسمی تولید یک میلیون و ۷۲۰ هزار تنی آهن اسفنجی (در مجموع سه میلیون و ۴۴۰ هزار تن) به علاوه احداث سیلوهای ذخیرهسازی آهن اسفنجی با ظرفیت ۳۰ هزار تن، احداث واحد تولید گازهای صنعتی با ظرفیت ۱۰ هزار نرمال مترمکعب و احداث ایستگاه گاز شماره ۲ در دست اقدام دارد که بدون شک بهرهبرداری و راهاندازی هر کدام از این پروژهها، تاثیر بسزایی بر جهش تولید و سودآوری این مجموعه خواهد داشت و برکات گستردهای را شامل حال سهامداران و همچنین شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان هلدینگ مادر خواهد کرد.
انتهای پیام//