سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۳:۳۰ /شنبه/۲۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۲۱ /سه شنبه/۱۳ آذر ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

جهش عملکرد تولید، ارزش‌افزایی و درآمدزایی در شرکت فولاد آلیاژی ایران

در سال‌های اخیر به کرات بر اهمیت حرکت صنعت فولاد کشور به سمت تولید محصولات ویژه و ارزش‌افزا تاکید شده است. این موضوع علاوه بر تامین نیاز بازار داخل و جلوگیری از واردات محصولات یاد شده، تاثیر قابل‌توجهی بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های بالقوه در مسیر ایجاد ارزش افزوده و توسعه صادرات غیرنفتی کشور دارد.

در سال‌های اخیر به کرات بر اهمیت حرکت صنعت فولاد کشور به سمت تولید محصولات ویژه و ارزش‌افزا تاکید شده است. این موضوع علاوه بر تامین نیاز بازار داخل و جلوگیری از واردات محصولات یاد شده، تاثیر قابل‌توجهی بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های بالقوه در مسیر ایجاد ارزش افزوده و توسعه صادرات غیرنفتی کشور دارد. شرکت فولاد آلیاژی ایران همان‌طور که از نام آن بر‌می‌آید، پیشران توسعه و تولید فولادهای آلیاژی و ویژه در کشور است. این شرکت علاوه بر تامین نیاز بازار داخل کشور در زمینه محصولات ویژه و خاص، در عرصه بین‌المللی نیز حضور موثری دارد. بررسی آمارها حاکی از حرکت مستمر این شرکت در مسیر توسعه، جهش تولید و ارتقای سطوح درآمدی و ارزش‌افزایی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، یکی از مفاهیم و مولفه‌های تعیین‌کننده در ایجاد رشد و تحول اقتصادی، استفاده از مزیت‌های رقابتی و منابع در دسترس در راستای توسعه صنعتی، تکمیل زنجیره‌های تولید و خلق ارزش افزوده است. صنعت فولاد ایران نیز در سال‌های اخیر با تکیه بر مزیت‌های انرژی و معدنی، رشد و توسعه قابل‌توجهی را تجربه کرده است. با این حال، به نظر می‌رسد کلید ایجاد تحول در نقش‌آفرینی این صنعت در درآمدها و اقتصاد کشور، حرکت هرچه‌ بیشتر آن به سمت تولید محصولات ویژه و با ارزش افزوده بالاست؛ چراکه تجربه نشان می‌دهد تولید یک محصول فولادی ویژه در مقایسه با انواع شمش فولادی معمول، تا چندین برابر می‌تواند سطوح درآمدزایی و ارزش‌آفرینی را افزایش دهد؛ موضوعی که شرکت فولاد آلیاژی ایران را می‌توان پرچمدار و پیشران آن نامید.

این شرکت که عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده انواع فولاد آلیاژی در ایران را یدک می‌کشد، از توان تولید ۲۴ گروه فولاد آلیاژی از جمله میکروآلیاژ، بلبرینگ، ابزار گرم‌کار، فولاد کربنی، فولاد سخت‌شونده سطحی، فنر، خوش‌تراش، مقاوم به دمای بالا، عملیات حرارتی‌پذیر و… برخوردار است و همچنین یکی از پیشرفته‌ترین کارخانه‌های فولاد آلیاژی در جهان محسوب می‌شود. قرارگیری صنایع استراتژیکی نظیر خودروسازی، ماشین‌سازی، نفت و گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، ریلی، ساخت لوازم پزشکی و جراحی و … در میان مصرف‌کنندگان محصولات ویژه شرکت فولاد آلیاژی ایران، خود حاکی از توانمندی این شرکت برای تامین نیاز داخلی و قطعی وابستگی این صنایع استراتژیک به واردات است. این شرکت در سال‌های اخیر گام‌های استواری در مسیر رشد تولید و فروش محصولات و به تبع آن، افزایش درآمدها و سودآوری خود برداشته است. نگاهی به عملکرد کسب درآمدهای عملیاتی در شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز مهر تاییدی بر این موضوع محسوب می‌شود.

عملکرد درخشان

شرکت فولاد آلیاژی ایران را می‌توان سمبل توسعه کیفی صنعت فولاد ایران دانست که در سال‌های اخیر، ضمن تامین بخش عمده‌ای از تقاضای فولادهای آلیاژی در کشور، جایگاه خود را در بازارهای خارجی و بین‌المللی نیز توسعه داده و تثبیت کرده است؛ موضوعی که سبب شده تا نام این شرکت به برندی معتبر در بازارهای داخلی و جهانی تبدیل شود.

مسیر حرکتی شرکت فولاد آلیاژی ایران در زمینه ایجاد ظرفیت‌های جدید و ارتقای کمی آمار تولید در کنار توسعه سبد محصولات موجب شده است تا عملکرد تولیدی و مالی این شرکت در سال‌های اخیر جهش شگرفی را تجربه کند که نتیجه این امر به وضوح در رشد آمارهای درآمدی این شرکت قابل مشاهده و ارزیابی است. برای مثال درآمدهای عملیاتی این شرکت در سال ۱۴۰۲، به رغم همه چالش‌های ناشی از قطعی برق و شرایط رکود بازارها، نسبت به سال قبل از آن ۳۶ درصد افزایش یافت و به بیش از ۱۷۶ هزار و ۵۹۳ میلیارد ریال رسید. گفتنی است که بیش از ۹۰ درصد از درآمدهای این شرکت در سال گذشته، حاصل فروش محصول در بازارهای داخلی بوده است. این موضوع به روشنی بیانگر نقش‌آفرینی و اولویت این شرکت در تامین نیاز بازار داخل کشور است. از سوی دیگر، درآمدهای صادراتی شرکت فولاد آلیاژی ایران در سال ۱۴۰۲ نیز با افزایش بیش از دو برابری نسبت به سال پیش از آن، به بیش از ۱۶ هزار و ۸۰۵ میلیارد ریال رسیده است. علت اصلی افزایش درآمدهای عملیاتی «فولاژ» را می‌توان در رشد ۱۹ درصدی تناژ فروش محصولات آن جست‌و‌جو کرد؛ به طوری که تناژ صادرات محصولات این شرکت از ۴۴۵٫۲ هزار تن در سال ۱۴۰۱، به ۵۲۸٫۷ هزار تن در سال گذشته رسیده است.

نگاهی به سبد درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد آلیاژی ایران در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که حدود ۸۱ درصد از درآمدهای این شرکت به محصولات آلیاژی و حدود ۱۹ درصد به محصولات مهندسی تعلق داشته است. گفتنی است که بخش عمده درآمدهای داخلی شرکت فولاد آلیاژی ایران در بازه زمانی مورد بررسی به محصولات آلیاژی اختصاص داشته است؛ در حالی که ستون اصلی درآمدهای صادراتی این شرکت محصولات مهندسی بوده‌اند. این موضوع به معنای تمرکز شرکت فولاد آلیاژی ایران بر تامین نیاز بخش‌های صنعتی مهمی مانند قطعه‌سازی خودرو، ساخت ماشین‌آلات صنعتی و کشاورزی، صنایع ریلی، نفت و پتروشیمی، صنایع غذایی و لبنی، پزشکی و آزمایشگاهی و… است.

نگاه همه‌جانبه

افتتاح پروژه فولادسازی ۲ (یزد یک) شرکت فولاد آلیاژی ایران با ظرفیت ۷۰۰ هزار تن شمش در سال و امکان تولید شمش‌های ریختگی از انواع گریدهای آلیاژی و مهندسی، از جمله اقداماتی است که با افزایش ظرفیت تولید، امکان توسعه بازارها و توسعه محصول را فراهم می‌آورد و در نهایت در رشد درآمدهای این شرکت نمود پیدا می‌کند. چنین چشم‌اندازی همچنین برای پروژه نورد وایر نیز که ظرفیت تولید کلاف از سایز ۵٫۵ میلی‌متر به بالا را در بر‌می‌گیرد، قابل ترسیم است زیرا این وایرهای آلیاژی از پتانسیل قابل‌توجهی برای عرضه و رقابت در بازارهای جهانی برخوردار خواهند بود. به علاوه، این پروژه گام بلندی در راستای اجتناب از فروش محصولات نیمه‌ساخته و دستیابی به حداکثر ارزش افزوده نیز محسوب می‌شود و به تامین نیاز صنایعی مانند حمل‌ونقل، لاستیک، لوازم خانگی، سازه‌ای و عمرانی و… خواهد پرداخت. گفتنی است که اقدامات توسعه‌ای شرکت فولاد آلیاژی ایران به این نقطه نیز محدود نمی‌شود و این شرکت به دنبال همکاری با بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی بوده که این موضوع حاکی از رویکرد «فولاژ» برای خلق ارزش افزوده بیشتر است.

بررسی درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد آلیاژی ایران نشان می‌دهد که این شرکت در هفت ماهه سال جاری، بیش از ۱۰۱ هزار و ۵۱۹ میلیارد ریال درآمد عملیاتی کسب کرده است و با توجه به روند خیره‌کننده توسعه کمی و کیفی این شرکت، می‌توان انتظار داشت که درآمدهای آن در پایان سال جاری نیز به سطحی جدید برسد. بخش عمده‌ای (۹۶ درصد) از درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد آلیاژی ایران در هفت ماهه سال جاری، مربوط به فروش داخلی بوده که این موضوع به معنای تمرکز بالای این شرکت بر تامین نیاز بازار داخل کشور است؛ البته باید توجه داشت که روند درآمدهای شرکت فولاد آلیاژی ایران مانند سایر فعالان صنعت فولاد در سال جاری، متاثر از محدودیت‌های بی‌سابقه مصرف برق بوده که تاثیر مستقیمی بر میزان تولید و درآمدهای این شرکت داشته است.

شرکت فولاد آلیاژی ایران همواره اقدامات توسعه‌ای و برنامه‌های خود را در جهتی سازمان‌دهی می‌کند که زمینه افزایش ارزش‌افزایی و درآمدزایی را برای این شرکت در پی داشته باشد. از جمله اقدامات اخیر شرکت فولاد آلیاژی ایران در این زمینه می‌توان به تولید محصول گرد با اندازه جدید (۵۵ میلی‌متر) و همچنین تولید تسمه با اندازه جدید (۱۰*۱۴۰) در واحد نورد سنگین این شرکت اشاره کرد. این اقدامات که برای نخستین بار و با هدف تامین نیاز بازار و توسعه محصول صورت گرفته‌اند، می‌توانند بر رشد درآمدهای این شرکت تاثیرگذار باشند. از دیگر گام‌های مهم شرکت فولاد آلیاژی ایران در این مسیر نیز می‌توان به دستیابی این شرکت به دانش تولید فولادهای تند‌بر به عنوان یکی از حساس‌ترین و فنی‌ترین فولادهای آلیاژی در جهان، برای نخستین بار در کشور اشاره کرد. بی تردید اقدامات شرکت فولاد آلیاژی ایران در راستای توسعه سبد محصول و همچنین تولید محصولات ویژه و خاص، نه تنها به افزایش درآمدهای این شرکت منتج می‌شوند بلکه مسیر را برای تحقق دستاوردهای آتی نیز هموارتر می‌کنند.

کیفیت، رضایتمندی مشتری و انطباق با استانداردهای بین‌المللی نیز از جمله عواملی به شمار می‌آیند که تاثیر بسزایی بر توسعه فروش و رشد درآمدها به خصوص در عرصه بین‌المللی دارند و این موضوع برای شرکت فولاد آلیاژی ایران با توجه به ماهیت فعالیت این شرکت و پتانسیل‌های قابل توجه آن برای رشد درآمدهای ارزی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از جمله اقدامات شرکت فولاد آلیاژی ایران در نیمه نخست سال جاری می‌توان به تمدید گواهینامه‌های استاندارد سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) این شرکت اشاره کرد. گفتنی است که این شرکت تاکنون ۹ استاندارد در حوزه‌های مختلف کسب کرده و در این دوره نیز انطباق با الزامات سیستم‌های مدیریتی شامل سیستم مدیریت کیفیت (ISO 9001:2015)، مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (ISO 45001:2018)، مدیریت محیط‌ زیست (ISO 14001:2015)، مدیریت انرژی (ISO 50001:2018)، مدیریت شکایات مشتریان (ISO 10002: 2018)، مدیریت رضایت مشتریان (ISO 10004: 2018) و مدیریت شایستگی کارکنان (ISO 10015:2019) مورد بررسی قرار گرفت و گواهینامه این شرکت برای مدت یک سال دیگر تمدید شد.

با توجه به ماهیت دانش‌محور فعالیت شرکت فولاد آلیاژی ایران برای تولید محصولات ویژه، این شرکت افزایش تعاملات خود با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، جذب سرمایه‌های انسانی متخصص، انطباق با استانداردها و برخورداری از تکنولوژی‌های روز را هدف‌گذاری کرده است. این شرکت در حالی توسعه بازارهای صادراتی خود به کشورهای مطرح اروپایی را هدف قرار داده است که در حال حاضر نیز کشورهایی نظیر اسپانیا، آلمان، انگلستان، ایتالیا، بلغارستان، پرتغال، هلند، جمهوری چک و بسیاری از کشورهای دیگر در لیست مقاصد صادراتی محصولات این شرکت به چشم می‌خورند.

نمودار ۱٫ سهم شرکت فولاد آلیاژی ایران از کل معاملات بورس کالا به تفکیک محصول در سال ۱۴۰۲

نمودار ۲٫ درآمد حاصل از فروش محصولات شرکت فولاد آلیاژی ایران در سال‌های اخیر

نمودار ۳٫ بازارهای اصلی محصولات شرکت فولاد آلیاژی ایران در سال جاری

انتهای پیام//

در روزهای پایانی اکتبر 2024،

۱۰:۱۶ /یکشنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت تولیدی پیچ و مهره گیجین اراک:

۷:۴۶ /چهارشنبه/۲۸ شهریور ۱۴۰۳

در آیین تجلیل از تولیدکنندگان و صنعتگران استان یزد،

۷:۱۴ /یکشنبه/۱۷ تیر ۱۴۰۳

در بیست‌ و هشتمین سالروز ملی صنعت‌ و معدن،

۷:۱۷ /دوشنبه/۱۱ تیر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران مطرح کرد:

۹:۲۶ /یکشنبه/۳ تیر ۱۴۰۳

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۱۳ /شنبه/۲۳ دی ۱۴۰۲

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۸:۵۰ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

علیرضا چایچی، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۸:۱۶ /شنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۰

علی ملک، مدیرعامل مجتمع صنعتی فولاد اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۴۶ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

مجید سلطانی شیرازی، مدیرعامل شرکت تیغه‌های صنعتی تفتان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۳:۲۲ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹

احسان ظفری، دبیر کمیته بومی‌سازی شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین» مطرح کرد

۱۸:۰۷ /شنبه/۳ اسفند ۱۳۹۸

از مهم‌ترین دلایل کاهش مصرف فولادهای آلیاژی

۶:۲۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۳۹۷

روند رو به رشد بازار ورق‌های فولادی الکتریکی در جهان

۸:۴۶ /شنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نگاهی به شرکت فولاد آلیاژی ایران؛

۶:۱۱ /شنبه/۳۰ دی ۱۴۰۲

حفاظت از محیط زیست در بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد آلیاژی خاورمیانه؛

۷:۵۹ /دوشنبه/۲۲ آبان ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/20

235036

فلزات آنلاین

1403/10/20

665606

فلزات آنلاین

1403/10/20

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/20

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/20

25270

فلزات آنلاین

1403/10/20

14181

فلزات آنلاین

1403/10/20

41417

فلزات آنلاین

1403/10/20

47139

فلزات آنلاین

1403/10/20

43212

فلزات آنلاین

1403/10/20

42194

فلزات آنلاین

1403/10/20

29845

فلزات آنلاین

1403/10/20

30664

فلزات آنلاین

1403/10/20

29311

فلزات آنلاین

1403/10/20

39003

فلزات آنلاین

1403/10/20

36992

فلزات آنلاین

1403/10/20

60333

فلزات آنلاین

1403/10/20

28535

فلزات آنلاین

1403/10/20

44077

فلزات آنلاین

1403/10/20

48208

فلزات آنلاین

1403/10/20

5271800