برابر آمار در هفت ماهه اول سال جاری ۳۷۲ هزار تن زغالسنگ به ارزش ۵۹ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد که میزان نسبت به دوره مشابه در سال گذشته ۳۴۶ درصد رشد داشته است.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از تسنیم، سعید صمدی دبیر انجمن زغالسنگ ایران ضمن اعلام این خبر گفت: در سال جاری بهصورت جدی برای اولین بار در زمینه صادرات زغالسنگ کک شو وارد بازار جهانی شدیم و علیرغم حاشیههای ایجاد شده در زمینه کیفیت زغالسنگ تولید معادن ایران مصرفکنندگان خارجی از زغالسنگ ایران استقبال خوبی داشتند و درحال حاضر شرکتهای متعددی جهت عقد قراردادهای صادراتی مراجعه میکنند.
وی با بیان اینکه انجمن زغالسنگ ایران جهت بالا بردن کیفیت زغالسنگ صادراتی در زمینه تعیین سبد زغالسنگ صادراتی متشکل از مارکهای مختلف زغالسنگ ایران تحقیقات جامعی نموده و کمیته تعیین سبد کیفی زغالسنگ ایران نیز تشکیل شده است، افزود: با توجه به تنوع خوب کیفی مارکهای مختلف زغالسنگ ایران که به صورت عمده سه مارک طبس، کرمان و البرز را شامل میشود در صورت صادرات به صورت سبد افزایش کیفیت قیمت زغالسنگ صادراتی رشد چشمگیری خواهد داشت.
صمدی تصریح کرد: درحال حاضر خریداران زغالسنگ ایران تقاضای قراردادهای بلند مدت چند ساله باتناژهای بالا برمبنای شاخص قیمتهای جهانی را دارند و ایران باتوجه به ذخیره قطعی ۲/ ۱ میلیارد تن میتواند با تجهیز معادن ضمن تامین نیازهای داخلی جایگاه متناسبی را دربازارهای جهانی داشته باشد.
دبیر انجمن زغالسنگ ایران با بیان اینکه مهمترین عامل توسعه ضعیف معادن زغالسنگ ایران نسبت به ذخایر، واقعی نبودن قیمت زغالسنگ داخلی نسبت به قیمت جهانی است، اظهارداشت: در حال حاضر قیمت تمام شده یک تن زغالسنگ وارداتی مشابه زغالسنگ ایران بیش از یک میلیون پانصد هزار تومان است اما قیمت تعیین شده زغالسنگ داخلی که به ذوبآهن تحویل میشود ۶۱۰ هزار تومان است.
وی اضافه کرد: با این قیمتها معادن زغالسنگ به سمت زیاندهی در کشور حرکت خواهند کرد. البته در صورت واقعی شدن قیمت زغالسنگ مانند سایر محصولات معدنی سرمایهها به سمت معادن زغالسنگ حرکت خواهند کرد. همچنین با توجه به ذخایر مناسب این سرمایهها میتوانند ضمن افزایش اشتغال به تولید زغالسنگ جهت بازار داخلی و بازارهای جهانی به وجود آید.