بر اساس دادههای منتشر شده از سوی اداره کل گمرک چین در روز جمعه هفتم ژوئن ۲۰۲۴، حجم صادرات فولاد ساخته شده چین در ماه می سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش را به ثبت رساند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarkets»، حجم صادرات فولاد ساخته شده چین در ماه می ۲۰۲۴ به حدود ۹ میلیون و ۶۳۰ هزار تن رسید که ۱۵ درصد نسبت به حجم هشت میلیون و ۳۶۰ هزار تنی گزارش شده در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش یافت اما نسبت به حجم ۹ میلیون و ۲۲۰ هزار تنی ارزیابی شده در ماه آوریل سال جاری میلادی ۴ درصد کاهش را تجربه کرد.
همچنین حجم صادرات فولاد ساخته شده چین در مجموع به ۴۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تن در پنج ماهه نخست ۲۰۲۴ رسید که نسبت به حجم ۳۵ میلیون و ۸۲۰ هزار تنی ارائه شده در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ حدود ۲۴٫۷ درصد افزایش داشت.
برخی از منابع آگاه به موسسه «Fastmarkets» اعلام کردند که قیمت رقابتی محمولههای صادراتی چین، عامل اصلی افزایش تناژ صادرات در ماه می ۲۰۲۴ بوده است.
مقایسه حجم صادرات فولاد ساخته شده چین در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴
موسسه «Fastmarkets» شاخص قیمت محمولههای صادراتی کویل نورد گرم فولادی در ماه می ۲۰۲۴ با شرط تحویل در بنادر اصلی چین (fob) که عمدتا در ماههای مارس و آوریل سال جاری میلادی رزرو شده بودند را به ترتیب ۵۳۵ دلار در هر تن و ۵۲۹ دلار در هر تن ارزیابی کرد.
علاوهبراین، موسه نامبرده شاخص قیمت کویل نورد گرم فولاد صادراتی با شرط تحویل در بنادر اصلی هند را به طور متوسط ۵۷۸ دلار در هر تن در ماه مارس و ۵۶۰ دلار در هر تن در آوریل ۲۰۲۴ اعلام کرد.
به گفته تعدادی از منابع، حجم محمولههای فولادی ساخته شده صادراتی از ماه می ۲۰۲۴ به دلیل نگرانی صادرکنندگان در مورد پخش شایعاتی مربوط به افزایش سختگیریهای احتمالی بر روند صادرات محمولههای فاقد مالیات بر ارزش افزوده کاهش یافت.
وضعیت محمولههای وارداتی فولاد ساخته شده به چین
طبق دادههای دریافتی از گمرک چین، حجم واردات فولاد ساخته شده به چین حدود ۶۳۷ هزار تن در ماه می ۲۰۲۴ گزارش شد که نسبت به حجم وارداتی ۶۳۱ هزار تنی اعلام شده در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ حدود یک درصد افزایش داشت اما در مقایسه با حجم وارداتی ۶۵۸ هزار تنی به ثبت رسیده در ماه آوریل سال جاری میلادی ۳ درصد کاهش را تجربه کرد.
همچنین حجم واردات فولاد ساخته شده به چین در پنج ماهه نخست سال ۲۰۲۴ حدود سه میلیون و ۴۰ هزار میلیون تن گزارش شد که نسبت به حجم واردات سه میلیون و ۱۳۰ تنی ارزیابی شده در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ حدود ۲٫۷ درصد کاهش داشت.
مقایسه حجم واردات فولاد ساخته شده به چین در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴
انتهای پیام//