مدیر مجتمع سنگآهن سنگان خواف گفت: با ورود ۴۰ دستگاه کامیون ۶۵ تنی تراک و پنج دستگاه بیل مکانیکی پرقدرت، حجم فعالیتهای معدنی این مجتمع از ۴.۵ میلیون تن در ماه به ۶.۵ میلیون تن افزایش یافت.
به گزارش «فلزات آنلاین»، حسن جعفری اظهار داشت: با ورود سری جدید ماشینآلات معدنی به این مجتمع سنگآهن سنگان، توان و حجم معدنکاری در این منطقه به دو میلیون تن در ماه افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: این اقدام به منظور افزایش کمی و کیفی میزان استخراج سنگآهن و باطلهبرداری، تجهیز کامل ماشینآلات و تضمین تامین خوراک کارخانههای کنسانتره و گندله در منطقه، وارد مجتمع سنگان شده است.
مدیر مجتمع سنگآهن سنگان خواف گفت: تا پایان سال جاری، پنج دستگاه کامیون تراک معدنی و سه دستگاه بیل مکانیکی پرقدرت دیگر نیز برای افزایش حجم فعالیت معدنکاری منطقه، تامین و وارد این مجتمع میشود.
جعفری ادامه داد: ۸.۷ میلیون تن سنگآهن و ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن باطلهبرداری در نیمه نخست سال جاری توسط شرکتهای معدنی و پیمانکاران در مجتمع سنگان خواف برداشت شده است.
وی اضافه کرد: میزان تحویل کلوخه سنگآهن این مجموعه به سرمایهگذاران در مدت یاد شده ۴.۸ میلیون تن بوده است.
مدیر مجتمع سنگآهن سنگان خواف یادآور شد: میزان استخراج سالانه سنگآهن از این منطقه معدنی از حدود سه میلیون و ۱۵۳ هزار تن در سال ۱۳۹۲ با رشدی چشمگیر به ۱۳ میلیون و ۱۶۴ هزار تن در سال جاری افزایش یافته است.
بر اساس گزارشی از ایرنا، مجتمع سنگآهن سنگان خواف به عنوان یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگآهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگآهن در ایران است.
مجموع کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگآهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگآهن امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان، مجموعه اپال پارسیان، شرکت فراگیر توسعه سناباد و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
دسترسی به محل کانسارهای سنگآهن سنگان از دو مسیر آسفالته مشهد، تربت حیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربتجام، تایباد و سنگان امکانپذیر بوده و معادن سنگآهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربت حیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور میکند.
مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.