عضو هیئت مدیره انجمن مس ایران گفت: با مطالعه و پیگیری پروژههای تحقیقاتی به سمت تکمیل زنجیره مس حرکت خواهیم کرد.
به گزارش «فلزات آنلاین»، وحید اسلامیان با تاکید بر الزام تکمیل زنجیره مس کشور، اظهار داشت: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته تولید مس در سالهای آتی به ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید که با عنایت به میزان تقاضای داخلی، بخش قابل توجهی از آن صادر خواهد شد اما برای تقویت هرچه بیشتر این صنعت در کشور بهتر است به جای صادرات کالای نیمه ساخته به سمت کالای نهایی حرکت کنیم تا ارزش افزوده بیشتری نیز در این زنجیره ایجاد کنیم.
وی افزود: بنابراین باید با مطالعه و پیگیری پروژههای تحقیقاتی به سمت تکمیل زنجیره مس حرکت کنیم و در ادامه با شناسایی بازارهای هدف کالای نهایی در بازارهای جهانی، حضور پیدا کنیم.
عضو هیئت مدیره انجمن مس ایران بیان کرد: با تولید فعلی حدود ۲۹۰ هزار تنی و مصرف به میزان ۱۰۰ تا ۱۴۰ هزار تن، حدود ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تن از تولید کاتدی کشور صادر میشود. کاتد، مواد خامی است که تبدیل به کالای میانی شده و ارزش افزوده چندانی ایجاد نکرده است. برای ایجاد بهرهوری بیشتر بهتر است این کالای میانی با فرایند به کالای نهایی تبدیل شده و سپس صادر شود. تکمیل زنجیره تولید در صنعت مس، در زمان اعمال سختترین و شدیدترین تحریمها، افتخاری بزرگ است که نشاندهنده عزم جدی برای شکوفایی اقتصاد کشور و رونق تولید است.
بر اساس گزارشی از انجمن مس ایران، اسلامیان خاطرنشان کرد: باسبارهای آلیاژی نمونهای از ایجاد ارزش افزوده در ادامه حرکت از کاتد به محصول نهایی است.