مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان گفت: هماکنون شاهد استفاده از کیت کلیدهای هوشمند بیسیم در صنعت ساختمانسازی کشور هستیم و همین امر آینده استفاده از سیم و کابل در این بخش را در هالهای از ابهام قرار میدهد. در واقع این امر بر اهمیت حرکت هرچه بیشتر فعالان این صنعت در مسیر هوشمندسازی تاکید دارد و ضروری است که بخش (R&D) در واحدهای تولیدی فعال شده و یا کارفرمایان با توان بیشتری در مسیر توسعه تحقیق و پژوهش گام بردارند.
جواد شکفته در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» بیان کرد: زمینه فعالیت شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان تولید سیم افشان مسی از سطح مقطع ۰٫۵×۱ تا ۱۰×۱ و کابل مسی از سطح مقطع ۰٫۵×۲ تا ۱۰×۵ است. به علاوه، سیم بندتخت (نایلون) از سطح مقطع ۰٫۵×۲ تا ۲×۱٫۵ نیز در کارخانه واقع در شهرک صنعتی فاروج خراسان شمالی تولید میشود. ما فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ آغاز کردهایم و بخش عمده محصولات خود را به فعالان صنعت ساختوساز میفروشیم. هماکنون حدود ۱۵ نفر نیروی انسانی به طور مستقیم در مجموعه مشغول به کار هستند و
وی در خصوص وضعیت بازار سیم و کابل مسی، عنوان کرد: با توجه به روند افزایشی که قیمت مس طی هفتههای اخیر در پیش گرفته است و هماکنون به حدود ۹ هزار و ۵۰۰ دلار به ازای هر تن در بازارهای جهانی رسیده، رقابت در بازار سیم و کابل کمی دشوار شده است. در واقع بخش عمده سرمایه در صنعت سیم و کابل صرف تامین مواد اولیه که همان مفتول مسی است، میشود و اگر تولیدکنندگان توانایی مالی لازم جهت خرید مفتول، چه از بورس و چه بازار آزاد را نداشته باشند، بنابراین قادر به رقابت در بازار نخواهند بود. با توجه به حجم بالای استفاده از سیم و کابل مسی در پروژههای عظیم ساختمانی، شرکتهای تولیدی باید پاسخگوی نیاز مشتریان و مصرفکنندگان باشند؛ در غیر اینصورت هرگونه کوتاهی و ناتوانی در تامین نیاز آنها، مصادف با از دست دادن رقابت در سطح بازار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان با اشاره به اینکه مفتول مسی به میزان کافی در سطح بازار وجود دارد، افزود: ما مفتول هشت میلیمتری را از شرکت دنیای مس کاشان که همواره یکی از برترین تولیدکنندگان مفتول و هادیهای مسی در سطح کشور بوده است، تامین میکنیم و خوشبختانه با چالش چندانی در تامین ماده اولیه مورد نیاز مواجه نیستیم. مفتول خریداری شده پس از رسیدن به محل کارخانه با استفاده از دستگاههای موجود کشیده شده و سپس با استفاده از گرانولهای (PVC) روکش میشود. در نهایت نیز محصول را پس از بستهبندی برای مشتریال به نقاط مختلف کشور ارسال میکنیم. لازم به ذکر است که هنوز به بازارهای صادراتی ورود نکردهایم و در حال بررسیهای اولیه جهت صادرات محصولات خود به کشورهای عراق و تاجیکستان هستیم.
شکفته در ادامه با بیان اینکه جای خالی نظارت در بازار سیم و کابل به شدت احساس میشود، تصریح کرد: مادامی که نظارتهای کافی بر عملکرد واحدهای تولیدی و نیز توزیع انواع سیم و کابل در بازار صورت نمیپذیرد، برخی افراد ضمن استفاده از مفتول با خلوص مس پایین، اقدام به فروش انواع سیم و کابل ارزانقیمت میکنند؛ ضمن اینکه ممکن است به جای تولید کلاف ۱۰۰ متری، اقدام به تولید کلاف ۹۰ تا ۹۵ متری کرده و محصول را با قیمت مشابه به فروش برسانند. واقعیت امر این است که رویکرد ما نسبت به این افراد کاملا متفاوت است و همواره سعی کردهایم با استفاده از مفتول با خلوص مس بالا، سیم و کابل مرغوب و با قیمت مناسب را تحویل مشتریان دهیم.
ضرورت احداث یک آزمایشگاه سیم و کابل مرجع
وی ضمن تاکید بر ضرورت احداث و راهاندازی یک آزمایشگاه سیم و کابل مرجع در سطح کشور، مطرح کرد: ما معتقدیم که پیش از عرضه انواع سیم و کابلهای تولیدی به بازار، باید کلیه موارد مرتبط با یک نمونه استاندارد از این محصولات در این آزمایشگاه مرجع بررسی شده و سپس مجوز فروش از جانب بخشهای مرتبط صادر شود. اگرچه برخی شرکتها مجهز به آزمایشگاههای مدرن و جدید هستند اما متاسفانه بخشی از سیم و کابلهای تولیدی بدون بررسی کیفیت و استانداردهای لازم در بازار به فروش میرسند و همین معضل، عملکرد تولیدکنندگان قدیمی و واقعی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در حال حاضر برخی افراد اقدام به اجاره یک کارگاه تولیدی به مدت ۶ ماه تا یک سال کرده و پس از تولید عمده سیم و کابلهای تقلبی و غیراستاندارد و عرضه آن به بازار، هر ۶ ماه یکبار محل فعالیت غیرمجاز خود را تغییر میدهند. متاسفانه عرضه عمده این محصولات به بازار با قیمتی کمتر از نمونههای استاندارد، باعث شده است تولیدکنندگان مجاز میزان تولید خود را کاهش داده و در ادامه فروش و درآمد آنها نیز افت پیدا کرده است. از طرفی، گاهی اوقات شاهد آتشسوزیهای گسترده در ساختمانهای مسکونی، تجاری و یا اداری به دلیل استفاده از سیم و کابلهای غیراستاندارد هستیم که این اتفاق، ناشی از استفاده از محصولات غیرمجاز و ارزانقیمت در سیمکشیهای ساختمان است؛ نکته تاملبرانگیز اینکه معمولا اختلاف قیمت سیم و کابلهای استاندارد با تقلبی به حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان به ازای هر کلاف میرسد و بر این اساس مشخص نیست که چرا مصرفکنندگان همچنان به دنبال خرید محصولات با قیمت کمتر هستند! در چنین شرایطی، ما همواره به دنبال ماندگاری در بازار هستیم و کیفیت بالا و قیمت مناسب را سرلوحه فعالیت خود قرار دادهایم. در واقع تلاش میکنیم با رعایت این دو اصل، هم مشتریان قدیمی خود را حفظ کنیم و هم به تعداد مصرفکنندگان سیم و کابلهای شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان در آینده بیفزاییم.
مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان با تاکید بر اینکه نیازمند فرهنگسازی مصرف در بین مشتریان هستیم، گفت: در حال حاضر قیمت یک کلاف سیم مسی ۱٫۵×۱ در بازار به حدود یک میلیون تومان میرسد و اگر مصرفکنندگان شناخت کافی نسبت به سیم و کابلهای استاندارد را داشته باشند، میتوانند محصول فوق را که توسط واحدهای مجاز تولید و عرضه شده است، شناسایی و خریداری کنند اما از آنجایی که فرهنگ استفاده از محصولات استاندارد در جامعه ایجاد نشده است، افراد کماکان به دنبال خرید محصول ارزانقیمت هستند و امیدواریم در آینده این معضل کاهش پیدا کند.
شکفته با بیان اینکه قطعی برق تاثیر چندانی بر عملکرد این واحد تولید سیم و کابل در تابستان سال جاری نداشته است، یادآور شد: در زمانهای قطعی برق ما از ژنراتور که پیشتر خریداری کردهایم، استفاده میکنیم و خوشبختانه معضل چندانی در این زمینه نداریم.
آینده نامعلوم صنعت سیم و کابل
وی در پایان با اشاره به اینکه نمیتوان پیشبینی مشخصی از آینده صنعت سیم و کابل در کشور داشت، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاهد استفاده از کیت کلیدهای هوشمند بیسیم در صنعت ساختمانسازی هستیم و همین مسئله آینده استفاده از سیم و کابل در این بخش را در هالهای از ابهام قرار میدهد. در واقع این مسئله بر اهمیت حرکت هرچه بیشتر در مسیر هوشمندسازی تاکید دارد و ضروری است که بخش (R&D) در شرکتهای تولید سیم و کابل کشور فعال شده و یا با توان بیشتری در مسیر توسعه تحقیق و پژوهش گام بردارند.
انتهای پیام//