مدیرعامل گروه صنعتی سدید گفت: انرژی برق رابطه مستقیمی با توسعه پایدار، رونق و جهش تولید در جوامع مختلف دارد. در صحنه جهانی نیز حرکت از سمت انرژیهای فسیلی به سمت انرژیهای الکتریکی، به دلیل ملاحظات زیستمحیطی شدت گرفته است و سبب توسعه و افزایش سهم سبد انرژی کشورهای مختلف از انرژی برق شده که همین عامل به دلیل بهرهمندی از ظرفیتهای تحقیق و توسعه جهانی، منجر به خلق فناوریهای نوین و رشد و توسعه صنعت برق طی چند دهه اخیر شده است.
به گزارش «فلزات آنلاین»، امیرحسین کاوه اظهار داشت: صنعت برق یکی از زیرساختهای حیاتی و بنیادین سایر صنایع به شمار رفته و نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشورهای در حال توسعه، به دلیل ضرورت نیاز در فرآیند تولید کالا و محصولات و در نهایت تولید ناخالص داخلی، ایفا میکند.
وی افزود: در واقع انرژی برق ضمن آنکه سبب رشد کیفی زندگی مردم میشود، رابطه مستقیمی با توسعه پایدار، رونق و جهش بخش تولید در جوامع مختلف دارد. در این میان در صحنه جهانی نیز حرکت از سمت انرژیهای فسیلی به سمت انرژیهای الکتریکی و تولید برق، به دلیل ملاحظات زیستمحیطی شدت گرفته است و سبب توسعه و افزایش سهم سبد انرژی کشورهای مختلف از انرژی برق شده که همین عامل به دلیل بهرهمندی از ظرفیتهای تحقیق و توسعه جهانی، منجر به خلق فناوریهای نوین و رشد و توسعه صنعت برق طی چند دهه اخیر شده است.
ضرورت توجه به صنعت برق
مدیرعامل گروه صنعتی سدید گفت: در همین راستا صنعت برق کشور طی چند دهه اخیــر از رشد کمـی و کیفــی قابل ملاحظهای برخوردار بوده است. رشد مناسب ظرفیتهای نیروگاهی نصب شده و شبکههای انتقال و توزیع، قرار گرفتن در جمع کشورهای برتر تولیدکننده برق جهان، تعمیق ساخت اکثر تجهیزات و ملزومات این صنعت، صادرات برق به کشورهای همسایه و… ازجمله مهمترین دستاوردهای این صنعت بوده است.
گروه صنعتی سدید و حضور موثر در صنعت برق
کــاوه اذعــان داشــت: پیشینــه حضورگروه صنعتی سدید در صنعت برق به اواخر دهه ۶۰ بازمیگردد. در این زمان یکی از کسب و کارهای گروه صنعتی سدید، طراحی و ساخت تجهیزات و ماشینآلات مختلف صنایع بود که پس از نیاز شدید کشور به اجرای طرحهای عمرانی همچون طرحهای انتقال آب و سدسازی، با ایجاد و توسعه توانمندیهــای مرتبـــط بــا طراحــی و ساخــت تجهیزات هیدرومکانیک سدها، نقش موثری در زنجیره فرآیند تولید برق از نیروگاههای برق آبی کشور ایفا و موفق به اجرای پروژههای بزرگ ملی همچـــون طراحـــی و ساخــــــت تجهیـــــزات هیدرومکانیک سد کارون ۱، سد کرخه، توسعه نیروگاه سد مسجد سلیمان، طراحی و ساخت دریچههای انحراف سد کارون ۳ و… شد.
وی ادامه: پس از این هلدینگ گروه صنعتی سدید در سال ۱۳۸۳ با مشارکت در تاسیس شرکت توسعه واحداث نیروگاهی توان به عنوان پیمانکار عمومی (GC)، فعالیت در زمینه احداث نیروگاههای تولید برق به روش طرح و ساخت (EPC)، جهت حضور در پروژههای نیروگاهی شامل نیروگاههای حرارتی، سیکل ترکیبی، برق آبی و انرژیهای نو را آغاز کرد و موفق به اجرای پروژههای مختلفی همچون پروژه نیروگاه گازی عسلویه، پروژه نیروگاه گازی شاهرود و… در این زمینه شد. شرکت توسعه واحداث نیروگاهی توان هم اینک به عنوان یکی از شرکتهای تابعه هلدینگ گروه صنعتی سدید با اعمال تغییرات ساختاری و تقویت و تجهیز تیمهای مهندسی خود، درصدد افزایش سهم بازار در پروژههای نیروگاهی مختلف است.
سدید اولین تولیدکننده توربینهای بادی در کشور
مدیرعامل گروه صنعتی سدید تصریح کرد: طی دو دهه اخیر محدود بودن منابع فسیلی و مشکلات ناشی از انتشار گازهای گلخانهای و مسائل زیستمحیطی، ضرورت توجه بیش از پیش به انرژیهای تجدیدپذیر را به شدت آشکــار ساختــه اســت. در واقع منابــع انرژی تجدیدپذیر در چرخه طبیعت بهصورت خود به خود ایجاد میشوند و بدون نیاز به دخالت انسان میتوانند خود را تجدید کنند. انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی زیست توده، انرژی زمین گرمایی و جزر و مد نمونههایی از انرژیهای تجدیدپذیر هستند. بر همین اساس و بـه جهــت برخـــورداری از پتانسیـــل بـــالای انرژیهای تجدیدپذیــر، طــی سالهـــای اخیـــر بهرهبرداری از این منابع ارزشمند در دستور کار اکثرکشورهــا قرارگرفته و توجه فزایندهای به انرژیهــای تجدیدپذیــر بــه عنــوان جایگزین سوختهای فسیلی، شده است.
کاوه یادآور شد: بر همین اساس دولت جمهـــوری اسلامی ایـــران در راستـــای اصلاح الگـــوی مصـــرف انـــرژی، راههــای مشارکــت انرژیهای تجدیدپذیر را در سبد تولید انرژی کشور مدنظر قرار داده است و در این ارتباط نیز در ماده ۱۳۹ قانون برنامه پنجم توسعه کشور، نصب و راهاندازی پنج هزار مگاوات برق حاصل از انرژیهای بادی و خورشیدی را هدف قرار داده و به طور همزمان انعقاد قراردادهای بلندمدت خرید تضمینی برق تولیدی این نیروگاهها نیز باعث ترغیب بخش خصوصی برای توسعه و ایجاد مزارع بادی شده است.
وی تاکید کرد: در این راستا گروه صنعتی سدید با تاسیس شرکت صبا نیرو در سال ۱۳۸۰ طراحی و تولید توربینهای بادی ۶۶۰ و ۷۱۰ کیلو واتی را با فناوری کسب شده از شرکت وستاس دانمارک آغاز کرد و به عنوان اولین تولیدکننده توربینهای بادی در کشور، پروژههای مختلفی مانند نصب و راهاندازی ۱۴۳ واحد توربین برای احـــداث نیـــروگاه ۹۰ مگاواتـــی در مــزارع بـــادی منجیل، هرزویل و سیاهپوش استان گیلان، پروژه تولیـــد، نصــب و راهانـــدازی ۴۳ واحد توربین ۶۶۰کیلو واتی برای احداث مزرعه بادی بینالود استان خراسان رضوی، پروژه تولید، نصب و راهاندازی چهار واحد توربین ۶۶۰ کیلو واتی در سایت پوشکین پاس ارمنستان و تولید و نصب دو دستگاه توربین به کارفرمایی بخش خصوصی را به انجام رسانده است.
مدیرعامل گروه صنعتی سدید اشاره کرد: ضمن آنکه طی سالیان گذشته بخش عمدهای از توربینهای بادی این شرکت، بومیسازی شده است؛ به طوری که تولید ۹۰ درصد تجهیز برج، ۸۰ درصد تجهیز پره و ۵۰ درصد تجهیز ناسل در داخل انجام میشود. در واقع به طور میانگین بیش از ۷۰ درصد توربینهای بادی این شرکت، داخلیسازی شدهاند.
بر اساس گزارشی از دنیای اقتصاد، کاوه اضافه کرد: در حال حاضر نیز شرکت صبا نیرو پروژه طراحی و تولید ۳۴ دستگاه توربین بادی ۶۶۰کیلووات و همچنین پروژه سرویس تعمیرات و نگهداری ۴۵ دستگاه توربین بادی ۶۶۰ کیلو واتی سایت منجیل را در دست اجرا داشته و در تلاش جهت کسب فناوری مگاواتی و افزایش سهم بازارهای داخلی و منطقهای است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گروه صنعتی سدید به عنوان یکی از شرکتهای برتر کشور، در راستای توسعه فعالیتهای مرتبط در حوزه تولید انرژیهای پاک در سال ۱۳۸۸ اقدام به ایجاد شرکت توسعه و احداث نیروگاههای بادی توان باد به عنوان یک شرکت توسعهدهنده نیروگاه بادی کرده که هماکنون این شرکت پروژه نیروگاه بادی ۱۰۰ مگاواتی در منطقه خواف را در دست اجرا دارد.