سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱:۲۲ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۲۶ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

عضو هیئت مدیره شرکت فولاد سیرجان ایرانیان مطرح کرد:

حفظ زنجیره فولاد، مهم‌ترین هدف شرایط تحریمی

عضو هیئت مدیره شرکت فولاد سیرجان ایرانیان گفت: مهم‌ترین هدف در شرایط کنونی حفظ زنجیره صنعت فولاد است؛ یعنی نه‌تنها در مورد محصولاتی همچون سنگ‌آهن، کنسانتره، گندله و...، بلکه در زیرساخت‌ها و زیرمجموعه‌ها همچون حمل‌ونقل، انرژی و... نیز باید تعادل ایجاد و حفظ شود.

عضو هیئت مدیره شرکت فولاد سیرجان ایرانیان گفت: مهم‌ترین هدف در شرایط کنونی حفظ زنجیره صنعت فولاد است؛ یعنی نه‌تنها در مورد محصولاتی همچون سنگ‌آهن، کنسانتره، گندله و…، بلکه در زیرساخت‌ها و زیرمجموعه‌ها همچون حمل‌ونقل، انرژی و… نیز باید تعادل ایجاد و حفظ شود.

باید توجه داشت فولاد صنعت مادر است و در شرایط تحریمی نشان داده که می‌تواند صادرات خوبی داشته باشد. کشور ما در این صنعت پتانسیل بالایی دارد و اقتصاد مقاومتی، یعنی خروج از اقتصاد نفتی توسط صنایعی مانند فولاد محقق می‌شود.

رضا اشرف سمنانی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص وضعیت صنعت فولاد کشور، اظهار داشت: هر چند که در وضعیت تحریمی باید تولید را حفظ کرد اما باید همه جوانب این امر را نیز درنظر گرفت.

برخی از واحدهای نوردی هستند که مکان‌یابی درستی نشده‌اند و محصول نامناسبی دارند، بنابراین لزومی ندارد که برای حفظ تولید آن‌ها تلاش کرد و شمش با کیفیت بالای واحدهای تولیدی را به آن‌ها اختصاص داد. از این رو کل زنجیره فولاد کشور باید از منطق اقتصادی تبعیت کند. نباید صرف حمایت از یک واحد تولیدی غیراقتصادی، واحدهای دیگر را مجبور به تامین مواد اولیه این واحدهای کم بازده کرد.

وی با بیان اینکه لزومی ندارد صادرات سنگ آهن به شکل گسترده انجام شود، عنوان کرد: صادرات سنگ آهن در مقابل فولاد ارزش افزوده کمتری دارد. البته اگر صادرات انجام می‌شود، باید ارز حاصل از آن به چرخه صنعت فولاد وارد و صرف توسعه معدن شود. به این ترتیب با ایجاد واحد فرآوری، از یک ماده معدنی خام ارزش افزوده به‌وجود آورد تا بتوان در سال‌های بعد، به‌جای صادرات سنگ آهن خام، محصولات با ارزش افزوده بالاتر را صادر کرد.

مشاور مدیرعامل هلدینگ میدکو به آسیب مهمی که به صنعت فولاد وارد می‌شود اشاره و بیان کرد: قیمت‌گذاری دستوری آسیب زیادی به زنجیره فولاد زده است. این اقدام به بهانه حمایت از صنایع پایین‌دستی انجام می‌شود و منطقی نیست. دولت باید تنها نقش حمایتی از صنعت داشته باشد. اگر هم دخالتی در زنجیره می‌کند، تنها به‌منظور حمایت باشد نه توقف.
اشرف سمنانی در خصوص حمایت دولت از اکتشاف عنوان کرد: در حال حاضر اکتشافات سنگ آهن به‌صورت وسیعی دنبال می‌شود که اقدام بسیار مثبتی است. زیرا اکتشاف پشتوانه مواد اولیه صنعت فولاد در سال‌های آینده خواهد بود. دولت باید با در اختیار قرار دادن امکانات و تسهیلات از این امر پشتیبانی کند.

لزوم حفظ یکپارچگی در صنعت فولاد

وی پیوستگی و یکپارچگی در صنعت فولاد را در شرایط کنونی امری ضروری دانست و افزود: می‌توان با حمایت‌هایی که در زمان‌های خاص همچون تحریم‌ها، از صنعت فولاد انجام می‌شود، این پیوستگی و یکپارچگی را حفظ کرد تا صنایع بالادست و پایین‌دست با یکدیگر دچار مشکل نشوند.

عضو هیئت مدیره شرکت فولاد سیرجان ایرانیان تاکید کرد: مسلم است که با وجود مواد معدنی و اولیه مورد نیاز صنعت فولاد در کشور، پتانسیل‌های این صنعت بسیار بالاتر از وضعیت کنونی است. با توجه به شرایط منطقه خاورمیانه، مصرف فولاد به دلیل اینکه همه کشورها در حال توسعه هستند، بسیار بالا است. بنابراین می‌‌توان صنعت فولاد را بیش از پیش در کشور توسعه داد و با روش تهاتر فولاد را صادر و نیازها کشور به ارز و واردات را برطرف کرد.

نیازهای صنعت فولاد در داخل برطرف می‌شود

مشاور مدیرعامل میدکو با اشاره به سابقه ۵۰ ساله صنعت فولاد کشور، در مورد تامین قطعات و تجهیزات، گفت: می‌توان با قاطعیت عنوان کرد هیچ پیچیدگی خاصی در این صنعت وجود ندارد که نتوان به آن دست یافت. امکانات و دستاوردهای کنونی کشور در صنعت فولاد قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست. در حال حاضر کارخانه‌های بسیاری در صنعت فولاد احداث شده و در حال فعالیت هستند و می‌توانند پشتوانه قطعه‌سازان، ریخته‌گری‌ها و صنایع وابسته باشند. البته ممکن است که برخی قطعات الکتریکی صنعت فولاد با توجه به شرایط خاص از خارج تامین شود و تولید آن‌ها صرفه اقتصادی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه ممکن است یک قطعه در ابتدای بومی‌سازی، کیفیت مشابه خارجی را نداشته باشد، خاطرنشان کرد: توجه به دو نکته باعث ترغیب فولادسازان به استفاده از تولیدات داخلی می‌شود؛ نخست آنکه با تولید و تامین مستمر یک قطعه به‌تدریج عیوب آن رفع می‌شود. دوم اینکه واردات قطعه با توجه به تحریم‌های خارجی، تامین ارز، مراودات بانکی و تشریفات گمرکی بسیار دشوارتر از تامین داخلی است.

اشرف سمنانی ادامه داد: برخی از مواد اولیه مانند الکترود گرافیتی و کک سوزنی هنوز از خارج وارد می‌شود. این مواد اولیه نیز با برنامه‌ریزی سریع در داخل قابل تولید هستند. همچنین در این خصوص باید به فروآلیاژها و نسوزها نیز اشاره کرد که همه این موارد از داخل کشور قابل تامین هستند. در حال حاضر کک نفتی و کک حاصل از زغال‌سنگ در کشور تولید می‌‌شوند و می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح طی ۲سال آینده، تولید الکترود گرافیتی را نیز آغاز کرد.

عضو هیئت مدیره شرکت فولاد سیرجان ایرانیان تاکید کرد: با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان عمده مواد اولیه، تجهیزات، قطعات و ماشین‌آلات صنعت فولاد را از داخل کشور تامین کرد و وابستگی به خارج را کاهش داد. از طرف دیگر تجربه بالای نیروی انسانی، دسترسی ارزان به انرژی، امکان ساخت قطعات و تجهیزات و ظرفیت بالا، صنعت فولاد کشور را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و دنیا، رقابتی‌تر کرده است. در حال حاضر صنعت فولاد ایران در منطقه رقیب ندارد؛ حتی ترکیه که بیش از ایران فولاد تولید می‌کند وابستگی بسیاری به خارج دارد و در صورت اعمال تحریم علیه این کشور از سوی آمریکا به دلایل گوناگون، صنعت فولاد آن آسیب جدی خواهد دید.

مشاور مدیرعامل میدکو در پایان با بیان اینکه برنامه‌ریزی نباید دستخوش تغییر سریع شود، ابراز امیدواری کرد: با یک برنامه واقعی و ثابت در کل زنجیره و همچنین همکاری‌هایی که بخش دولتی با بخش خصوصی دارد، اولا خدشه‌ای به صنعت فولاد وارد نشده و در ثانی، جهش بزرگی در این صنعت اتفاق بیفتد.

­نایب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سازه‌های فولادی:

۱۰:۱۸ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی آرمان صنعت آسیا عنوان کرد:

۸:۰۱ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

در دو ماهه نخست سال 1403،

۹:۳۹ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

در فروردین ماه 1403 تحقق پیدا کرد؛

۸:۵۹ /دوشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۳

علیرضا ارغائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۲ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

صنعت فولاد در مسیر کربن‌زدایی به پیش می‌رود؛

۷:۰۴ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی آرین مدرن جهان آرا:

۱۲:۵۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت آریا فولاد تاکستان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۳۱ /شنبه/۳۰ تیر ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۰ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۵ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

بهرام سبحانی کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۱۲:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مرتضی یزدخواستی، کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۲۷ /شنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۱

عملکرد تاتااستیل در سال مالی 2018 -2019، درخشان بود

۸:۰۰ /شنبه/۱۲ مرداد ۱۳۹۸

معامله 5 میلیون و 800 هزار تنی فولاد در 11 ماه

۵:۳۸ /شنبه/۱۷ فروردین ۱۳۹۸

شاهین زارع، مدیر متالوژی و تحقیق و توسعه فولاد هرمزگان اعلام کرد:

۸:۴۹ /شنبه/۱ دی ۱۳۹۷

معامله 163 هزار تنی فولاد پس از آزادسازی سقف قیمت

۵:۴۰ /شنبه/۳۱ شهریور ۱۳۹۷

بازار تختال 5 ماه نامتعادل را پشت سر گذاشت

۵:۲۹ /شنبه/۳۱ شهریور ۱۳۹۷

تداوم روند اصلاح قیمت ورق فولادی در جهان

۱۴:۰۷ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

کربن‌زدایی، محور برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد

۱۳:۵۱ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نقش حمایتی دولت‌ها در ارتقای رقابت‌پذیری و تاب‌آوری صنعت فولاد؛

۵:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/16

235036

فلزات آنلاین

1403/10/16

657272

فلزات آنلاین

1403/10/16

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/16

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/16

25278

فلزات آنلاین

1403/10/16

14181

فلزات آنلاین

1403/10/16

42926

فلزات آنلاین

1403/10/16

47139

فلزات آنلاین

1403/10/16

43126

فلزات آنلاین

1403/10/16

41922

فلزات آنلاین

1403/10/16

29994

فلزات آنلاین

1403/10/16

30778

فلزات آنلاین

1403/10/16

29697

فلزات آنلاین

1403/10/16

38154

فلزات آنلاین

1403/10/16

36225

فلزات آنلاین

1403/10/16

60097

فلزات آنلاین

1403/10/16

28863

فلزات آنلاین

1403/10/16

43471

فلزات آنلاین

1403/10/16

48011

فلزات آنلاین

1403/10/16

5156400