سهام شرکتهای بازیافتکننده باتریها پس از آغاز زمان معاملات به سرعت روند افزایشی به خود گرفت و در یک مقطع زمانی کوتاه، افزایش بیش از ۴ درصدی را تجربه کرد. به طور خاص، میزان افزایش سهام شرکت «Dcenti» به سقف روزانه رسید و سهام شرکت «Narada Power» بیش از ۱۷ درصد افزایش یافت. علاوهبراین، سهام سایر شرکتها مانند «Huayou Cobalt»، «CNGR» ، «Guanghua Sci-tech» و «Camel Group» همگی بیش از ۶ درصد افزایش را تجربه کردند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی و وزارت بومشناسی و محیط زیست چین به طور مشترک بیانیه طرح اجرای برنامه جامع کربنزدایی در بخش صنعتی را صادر کردند که در آن از ایجاد سامانه بازیافت باتریها در خودروهای مبتنی بر انرژیهای نو حمایت شده است. در این برنامه جامع بر تدوین و معرفی قوانینی مانند اقدامات نظارتی و مدیریت صرفهجویی انرژی در صنعت، مدیریت بازتولید محصولات مکانیکی و الکتریکی، مدیریت بازیافت باتریها در خودروهای مبتنی بر انرژیهای نو و اصلاح برخی از قوانین و مقررات مرتبط با آنها تاکید شد. خبرهای مثبت منتشر شده بر بخش بازیافت باتریها به میزان قابل توجهی تاثیر مثبت داشته است و حتی بسیاری از سهام شرکتهای مرتبط دیگر نیز روند صعودی را تجربه کردند. در حقیقت صحبت از بازیافت باتریها به یکی از موضوعات داغ این روزها تبدیل شده است. در ۲۱ جولای سال ۲۰۲۲، معاون وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین در یک سخنرانی بیان کرد که چین یک سیستم اولیه بازیافت باتریها را ایجاد کرده است که نیاز به اصلاح و بهبود بیشتر دارد. وی همچنین افزود که تلاشها برای تدوین مقررات برای مدیریت بازیافت باتریها، تقویت همکاری بین دولتهای مرکزی و محلی و ایجاد یک مکانیسم نظارت هماهنگ تسریع خواهد شد. علاوهبراین، از تحقیقات مرتبط با فناوریهای حیاتی مانند پیادهسازی هوشمند ماشینآلات و بازسازی مواد و همچنین توسعه شرکتهای مرتبط با تکنولوژی استفاده مجدد از باتریها، حمایتهایی صورت خواهد گرفت. به گفته یکی از آگاهان این صنعت، بخش بازیافت باتریها در حال رونق است. از آنجایی که استفاده از خودروهای مبتنی بر انرژیهای نو در حال افزایش است، هزینههای تامین مواد اولیه برای ساخت و تولید باتریها نیز روند افزایشی پیدا کردهاند. این امر ارزش بازیافت باتریها را به طور قابل توجهی بهبود میبخشد که خود باعث به وجود آمدن بازار بزرگی در این راستا میشود. طبق تحقیقات انجام شده توسط موسسه «SMM» در نیمه اول سال ۲۰۲۲، در مجموع ۱۳۱هزار و ۴۴۶ تن باتری لیتیمی ضایعاتی در چین بازیافت شد که در ماه ژانویه و ژوئن این کار صورت پذیرفت. یک بار در ماه ژانویه، این شرکتها اقدام به خرید حجم زیادی از باتریهای فرسوده کردند تا پس از تعطیلات فستیوال بهاره، در حجم زیادی اقدام به تولید کنند. همچنین در ماه ژوئن نیز شرکتها مقادیر زیادی مواد اولیه را ذخیره کردند زیرا تقاضا برای باتریهای نیکل-کبالت-لیتیم به تدریج پس از همهگیری کرونا بهبود پیدا کرد. میزان تقاضای خرید آن قدر بالا بود که حجم بازیافت در ماه ژوئن ۶۲ درصد در مقایسه با ماه می افزایش یافت.
در نیمه دوم سال ۲۰۲۲، موسسه «SMM» تخمین میزند که ضایعات باتریهای لیتیمی خانگی به میزان ۱۷۲ هزار و ۷۸۲ تن خواهد رسید که نسبت به نیمه اول سال ۳۱ درصد افزایش را نشان میدهد. در مورد دلیل این افزایش، این موسسه بیان میکند که در نیمه دوم سال عرضه ضایعات به دلیل گسترش شرکتهای تولید مواد کاتدی و باتری روند صعودی پیدا کند. در عین حال انتظار میرود شرکتهای بازیافت باتریها ظرفیت تولید جدیدی ایجاد کنند که منجر به افزایش تقاضا برای این ضایعات میشود. بنابراین، پیشبینی میشود که حجم بازیافت رشد بیشتری را نسبت به نیمه اول سال تجربه کند. این ضایعات به عنوان منبع مهم مواد اولیه باتری لیتیمی، همچنان مورد توجه بازار خواهند بود و به همین دلیل ارزش لیتیم برجستهتر خواهد شد. از آنجایی که بهبود نرخ بازیابی لیتیم بازدهی بالاتری را به همراه خواهد داشت، انتظار میرود بازار بازیافت چهرهای رقابتیتر به خود بگیرد. به عبارت دیگر، ادغام واحدهای تفکیک ضایعات با واحدهای ذوب در زنجیره صنعت بازیافت به موضوع و جریان اصلی تبدیل خواهد شد.