سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۵۱ /دوشنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۴۹ /پنجشنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۰

عضو انجمن سنگ‌آهن مطرح کرد:

خرید سنگ‌آهن به ریال، فروش شمش فولادی به دلار

عضو انجمن سنگ‌آهن ایران گفت: تولیدکنندگان شمش فولادی، سنگ‌آهن را به ریال خریداری می‌کنند، اما محصول خود را با همپای قیمت‌های جهانی می‌فروشند که این رویه به هیچ عنوان منطقی نیست.

عضو انجمن سنگ‌آهن ایران گفت: تولیدکنندگان شمش فولادی، سنگ‌آهن را به ریال خریداری می‌کنند، اما محصول خود را با همپای قیمت‌های جهانی می‌فروشند که این رویه به هیچ عنوان منطقی نیست.

به گزارش «فلزات آنلاین»، هادی گلزار با اشاره به تاثیر این اجحاف قیمتی اظهار داشت: در حال حاضر با ۱۰۰ میلیون تن سنگ‌آهن، ۲۸میلیون تن شمش فولاد تولید می‌شود و برای تحقق برنامه تولید ۵۰ میلیون تنی شمش لازم است تولید سنگ‌آهن دو برابر شود که اگر از معدنکاران حمایت نشوند، این افزایش تولید اتفاق نخواهد افتاد و در نهایت، فولادسازان برای تامین مواد اولیه دچار مشکل خواهند شد.

حذف رانت در زنجیره فولاد

عضو انجمن سنگ‌آهن ایران با بیان اینکه دولت بــرای متعادل‌ســازی ســود در کل زنجیــره تولید سیاستی را اتخاذ کرده است، افزود: طبق آخرین تصمیمات دولت قرار است تولیدات زنجیره فولاد از کنسانتره به بعد در بورس کالا عرضه شود که این تصمیم از حذف رانت و فساد در بازار محصولات فولادی خبر می‌دهد.

وی گفت: با عرضه محصولات فولادی در بــورس کالا و تعییــن قیمــت در این بــازار، منافـع تولیدکننده صنایع بالادستی که سال‌ها زیر پا گذاشته می‌شد و باعث زیان‌های مستمر بخش تولید شده بود، تامین خواهد شد.

به گفته گلزار، قیمت‌ها باید بر اساس نیاز و متناسب با عرضه و تقاضای صورت گرفته در بازار تامین شود تا یک تعادلی در بازار حاکم باشد.

عضو انجمن سنگ‌آهن ایران با بیان اینکه هرگونــه دخالــت و پاییــن نگهداشتن دستــوری قیمت‌هـــا سرانجـــام به ضــرر خریــدار نیز تمام می‌شود، خاطرنشان کرد: وقتی یک بخش از تولید ضعیف نگاه داشته شود و با زور و اجبار هزینه‌های تولیــد آن بخــش پرداخــت نشــود، کم‌کم قدرت تولید در آن بخش نیز کاهش می‌یابد و بنابراین شاید فولادی‌ها بتوانند چند سالی سنگ‌آهن ارزان بخرند اما در بلندمدت اساسا سنگ‌آهنی تولید نخواهد شد که آن‌ها بتوانند خریداری کنند.

تولید سنگ‌آهن فقط برای نیاز فعلی بازار کافی خواهد بود

این فعال بخش معدن تاکید کرد: در حال حاضر تولید شمش در کشور ۲۸ میلیون تن است بنابراین فعلا، تولید سنگ‌آهن پاسخگوی نیاز فولادسازان است. اما طبق برنامه توسعه فولاد قرار است تولید شمش به ۵۰ میلیون تن در سال برسد و برای این میزان تولید شمش لازم است تولید سنگ‌آهن تقریبا دو برابر شود. اما اگر بنا باشد معدنکاران تولیدات خود را همواره با زیان بفروشند به‌طور قطع این افزایش تولید رخ نخواهد داد و فولادسازان برای تولیدات خود ناگزیر به استفاده از مواد معدنی وارداتی با قیمت‌های بسیار بالا خواهند شد.

گلزار عنوان کرد: برای تولید ۵۰ میلیون تن شمش فولاد، ۱۲۰ میلیون تن کنسانتره و ۱۸۰میلیون تن سنگ‌آهن نیاز است. درحالی‌ که هم‌اکنون، تولید سنگ‌آهن کمتر از ۱۰۰ میلیون تن است بنابراین فولادی‌ها به تومان سنگ‌آهن می‌خرند و به دلار شمش را صادر می‌کنند درصورتی‌ که بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های معدن به دلار است.

این فعال بخش معدن یادآور شد: اگر صنایع بالادستی که سنگ‌آهن است دچار زیان شود و تولید در آن بخش کاهش یابد کل زنجیره دچار خسران خواهد شد و این زیان حلقه به حلقه بسط خواهد یافت.

کارشکنی فولادی‌ها مقابل تصمیم متعادل‌سازی قیمت

به اعتقاد عضو انجمن سنگ‌آهن ایران، بررسی شرایط بازار، دولت را سرانجام به این نتیجه رساند که تنها در صورت تعادل قیمتی در کل زنجیره و تقسیم سود عادلانه بین حلقه‌ها است که رشد تولید اتفاق می‌افتــد به همین دلیل نیز پس از سال‌هــا اجحاف به بخــش معــدن تصمیــم به متعادل‌سازی قیمت‌ها گرفت.

گلزار با بیان اینکه فولادی‌ها که سال‌هاست از یک ســـود بـــادآورده و بی‌ضــابطـــه‌ای استفـــاده می‌کردند، این تصمیم به مذاق آن‌ها خوش نیامد و شروع به کارشکنی کردند، ادامه داد: اگر قرار است حمایتی صورت گیرد باید کل زنجیره حمایت شود زیرا اینکه یک بخش را لاغر و زیان‌ده نگه داریم و یک بخش را فربه و سرشار از سود کنیم، نهایتا به زیان کل مجموعه تولید منجر خواهد شد.

بر اساس گزارشی از تسنیم، وی در پایان افزود: امروز مشکل جدی در تولید سنگ‌آهن، نبود اکتشافات، کمبود ماشین‌آلات سنگین معدنی و مستهلک بودن تجهیزات معدنی در کشور روبه‌رو هستیم، لذا در این شرایط منطق حکم می‌کند که بخش معدن حمایت شود تا بتواند از مرحله زیان عبور کرده و به رشد تولید برسد.

­نایب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سازه‌های فولادی:

۱۰:۱۸ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی آرمان صنعت آسیا عنوان کرد:

۸:۰۱ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

در دو ماهه نخست سال 1403،

۹:۳۹ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

علیرضا ارغائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۲ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

صنعت فولاد در مسیر کربن‌زدایی به پیش می‌رود؛

۷:۰۴ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی آرین مدرن جهان آرا:

۱۲:۵۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت آریا فولاد تاکستان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۳۱ /شنبه/۳۰ تیر ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۰ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۵ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

بهرام سبحانی کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۱۲:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مرتضی یزدخواستی، کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۲۷ /شنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۱

تداوم روند اصلاح قیمت ورق فولادی در جهان

۱۴:۰۷ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

کربن‌زدایی، محور برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد

۱۳:۵۱ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

طی اسفند ماه ۹۹ رقم خورد؛

۱۸:۳۰ /شنبه/۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

در میزگرد ارتباط دو سویه بازار سرمایه و ارکان چرخه فولاد

۹:۰۹ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

میزگرد بررسی مهم‌ترین مسائل روز صنعت فولاد

۸:۴۸ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نقش حمایتی دولت‌ها در ارتقای رقابت‌پذیری و تاب‌آوری صنعت فولاد؛

۵:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲

بررسی عوامل موثر بر رشد درآمدهای شرکت آهن  و فولاد ارفع در سال 1400

۵:۲۵ /پنجشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/21

235500

فلزات آنلاین

1404/02/21

869230

فلزات آنلاین

1404/02/21

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/21

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/21

28207

فلزات آنلاین

1404/02/21

16458

فلزات آنلاین

1404/02/21

43843

فلزات آنلاین

1404/02/21

65608

فلزات آنلاین

1404/02/21

47680

فلزات آنلاین

1404/02/21

44103

فلزات آنلاین

1404/02/21

36799

فلزات آنلاین

1404/02/21

35538

فلزات آنلاین

1404/02/21

35034

فلزات آنلاین

1404/02/21

43700

فلزات آنلاین

1404/02/21

39010

فلزات آنلاین

1404/02/21

59217

فلزات آنلاین

1404/02/21

32904

فلزات آنلاین

1404/02/21

42261

فلزات آنلاین

1404/02/21

56214

فلزات آنلاین

1404/02/21

6718900