طی دو سال گذشته چندین واحد تولیدی و معادن شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به بخـش خصوصـی واگـذار شـدهاند و ایـن شـرکت قصـد دارد همیـن راه را ادامـه دهـد.
وجیهاللـه جعفـری، مدیرعامـل شـرکت تهیـه و تولیـد مـواد معدنـی ایـران در خصـوص وضعیت شـرکتهای واگذار شـده و سیاسـتهای کلی این شـرکت در گفتوگو با خبرنگار سایت خبری تحلیلی «فلزاتآنلاین» گفت: شـرکت تهیه و تولیـد مواد معدنی ایران عمده سیاسـت خود را بسترسـازی و فراهم آوردن زمینـه حضـور بخـش خصوصـی در معـدن قرار داده اسـت.
در عین حال این شـرکت زمانی میتوانـد بـه بخـش معـدن وارد شـود کـه بخـش خصوصی قادر به فعالیت نباشـد. سیاسـتهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسـی نیز بر همین اسـت. این یعنی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران فعالیـت معدنـکاری را در مناطـق کمتـر توسـعه یافتـه یـا حتـی توسـعه یافته که بخـش خصوصی تمایل ندارد، انجام میدهد.
وی بـه یـک نکتـه مهـم اشـاره داشـت و خاطرنشـان کـرد: واگـذاری واحدهـای تابعـه شـرکت تهیـه و تولیـد بـه بخـش خصوصـی بهصـورت مالکیتـی نیسـت. چـرا که این شـرکت طبـق قانـون نمیتوانـد پروانـه مالکیـت را واگذار کنـد، بـا ایـن وجود مـدت واگذاری طولانی شـده و نظارت بر عملکرد انجام میشود.
جعفـری ضمـن تاکیـد مجـدد بـر عملکـرد نهچنـدان مطلـوب واحدهـا پیـش از واگـذاری گفـت: واحدهـا پیـش از واگـذاری بازده و عملکرد چنـدان درخشـانی نداشـتند، در حالی که پـس از
واگـذاری رکوردهـای تولیـد را از خـود برجـای گذاشـتند. بهطـور مثـال سـرب نخلـک پیـش از واگـذاری، در سـال ۹۴ بیشـترین تولیـد خـود را بـه میـزان یـک هـزار و ۸۰۰ تن کنسـانتره سـرب رقـم زد اما پس از واگذاری بهنظر میرسـد در سـال جاری تولید در این مجتمع به ۱۰ هزار تن خواهد رسید.
بهعنـوان مثالـی دیگـر، در فروکـروم جغتـای نیـز بالاترین میزان تولید در سال ۹۴ به میزان ۹ هزار و ۱۰۰ تـن گـزارش شـد کـه خوشـبختانه پـس از واگذاری این میزان به بیش از ۱۵ هزار تن رسـیده و قـرار اسـت تـا ۲۰ هـزار تـن نیـز افزایـش یابـد. در نفلین سـینیت کلیبـر نیز فـروش به میـزان خوبی رسـیده اسـت و قرار اسـت با جذب سـرمایهگذار خارجی ظرفیت تولید از ۲۵ هزار تن کنونی به ۴۵ هزار تن در فاز اول و در نهایت ۱۵۰ هزار تن برسد.