کشورهای عراق و اردن بیشترین افت صادرات قراضههای آلومینیومی را داشتند؛ هر چند که عراق بهطور مستقیم تحت تاثیر حضور داعش در این منطقه با افت تولیدات صنعتی و متعاقبا تولید قراضه مواجه شد، اردن نیز احتمال داده میشود که تحت تاثیر اختلالهای ایجاد شده در زیرساختها و شریانهای تجاری با افت فروش روبهرو شد.
در نمودار ۱ مجموع صادرات قراضههای آلومینومی کشورهای خاورمیانه نشان داده شده است. همانطور که در این نمودار نشان داده شده است، صادرات قراضههای آلومینیومی از کشورهای خارومیانه در طی ۵ سال گذشته، بین گستره ۵۰۰ هزار تن تا ۵۸۰ هزار تن متغیر بوده است؛ مقدار متوسط حجم صادرات قراضه از کلیه کشورهای این منطقه در این دوره در حدود ۵۵۵ هزار تن برآورد میشود.
مقدار کاهش صادرات قراضههای آلومینویمی خاورمیانه در سال ۲۰۱۵ تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر ناآرامیهای این منطقه بوده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، در میان کشورهای مختلف در خاورمیانه، ۲ کشور عراق و اردن بیشترین افت صادرات را داشتند؛ هر چند که عراق بهطور مستقیم تحت تاثیر حضور داعش در این منطقه با افت تولیدات صنعتی و متعاقبا تولید قراضه مواجه شد، اردن نیز احتمال داده میشود که تحت تاثیر اختلالهای ایجاد شده در زیرساختها و شریانهای تجاری با افت فروش روبهرو شد.
بهعنوان مثال میتوان به خط راهآهن حجاز ۲٫۰ اشاره کرد که قسمت شمالغربی عربستان را با عبور از اردن و سوریه، به جنوب ترکیه متصل میکند. این خط که از محلی که تحت سلطه داعش بود عبور میکند، از مهمترین شریانهای تجاری اردن بهشمار میرود.
البته از تاثیر این گروهک تندگرا در این منطقه در میزان عملکرد واحدهای تولیدکننده نوشیدنی، خصوصا نوشیدنیهای الکلی نباید غافل بود. با توجه به اینکه بخش مهمی از قراضههای نوی آلومینیومی این منطقه در حین تولید قوطی از ورق ایجاد میشود، با حضور داعش در این منطقه و رکود صنعت تولید نوشیدنیهای الکلی که از مهمترین مصرفکنندگان این قوطیها هستند.
در نمودار ،۲ تغییرات سهم مهمترین کشورهای صادرکننده قراضه آلومینیومی خاورمیانه طی ۵ سال گذشته نشان داده شده است. به گزارش «فلزاتآنلاین»، بزرگترین صادرکنندگان قراضهها آلومینیومی در خاورمیانه در طول ۵ سال گذشته، همواره کشورهای عربستان و امارات متحده عربی بودند؛ این ۲ کشور مجموعا در طول این ۵ سال با حجم متوسط صادرات ۳۴۳ هزار تن از قراضههای آلومینیومی، حدود ۶۲ درصد کل صادرات قراضههای آلومینیومی این منطقه را تشکیل دادند.
بهطور کلی ترکیب بزرگترین صادرکنندگان قراضههای آلومینیومی در خاورمیانه طی ۵ سال اخیر، تغییر چندانی نکرده است. هر چند که بحرین و قطر نیز از صنعت آلومینیوم اولیه بزرگی در خاورمیانه بهرهمند هستند، اما تولید قراضه بسیار ناچیزی دارند؛ در قطر تولید آلومینیوم تنها بهصورت شمش است و تقریبا تمامی ضایعات تولید شده در واحد ذوب تولید آلومینیوم اولیه آن، در همان واحد مصرف میشود.
در بحرین نیز با آنکه ظرفیتهای عظیمی از بخشهای پاییندستی وجود دارد، اما مجاورت این واحدها و همچنین وجود یک واحد ریختهگری دایکست سبب شده تا تقریبا تمامی قراضه و ضایعات تولید شده در واحد ریختهگری مصرف شود و صادرات چندانی از قراضه آلومینیومی نداشته باشد.