سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۱۶ /سه شنبه/۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۵۹ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد:

در دل تحریم، فرصت‌های خوبی نهفته است

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: با وجود تهدید تحریم، فرصت‌های خوبی از جمله صادرات به کشورهای همسایه وجود دارد که با هوشمندی و اقدامات به موقع سیاستمداران مانند امضای توافقنامه‌های دوجانبه می‌توان از آن برای صادرات کالاهای ایرانی از جمله فولاد استفاده کرد.

رضا شهرستانی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص تحریم‌های جدید و مقایسه آن با تحریم‌های پیشین، اظهار داشت: تحریم‌های قبلی که علیه صنعت فلزات ایران و به‌ویژه فولاد اعمال شد، به نقل و انتقالات مالی و کالاهای با کاربرد دوگانه (نظامی و غیرنظامی) بازمی‌گشت.

این تحریم‌ها بیشتر واردات را مورد هدف قرار می‌داد تا صادرات. در حالی که موضوع تحریم جدید این است که هر شرکت یا کشوری که کالاهای فلزی ایرانی را خریداری کند، مورد تحریم ثانویه قرار می‌گیرد و یا از سوی آمریکا جریمه‌های سنگینی می‌شود.

وی افزود: با این وضعیت سه نتیجه از اعمال تحریم‌های جدید حاصل می‌شود؛ نخست آنکه برخی کشورها دیگر تمایل به همکاری و معامله با ایران نخواهند داشت و ریسک موضوع تحریم را نمی‌پذیرند.

دوم اینکه اگر کشور یا شرکتی حاضر به همکاری و معامله با ایران باشد، تحریم‌ها را بهانه‌ای قرار می‌دهد تا بتواند در خصوص قیمت و سایر موارد مرتبط با معامله، چانه‌زنی بیشتری داشته باشد؛ به‌ویژه آنکه اطلاع دارند به‌دلیل تحریم‌ها برخی از شرکت‌ها حاضر به همکاری نیستند از این رو با چانه‌زنی می‌توانند قیمت مناسب‌تری را دریافت کنند.

دیگر مساله تحریم حمل و نقل است که باعث افزایش هزینه‌ها خواهد شد، زیرا کشتی‌ها تمایلی به حضور در ایران، بارگیری و حمل کالاهای ایرانی مورد تحریم ندارند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان در خصوص افزایش نرخ حمل و نقل دریایی، بیان کرد: طی چند ماه اخیر به‌دلیل تحریم‌ها هزینه حمل ۱۳ تا ۱۷ دلار افزایش پیدا کرده و اگر این شرایط پایدار بماند مطلوب است؛ اما نگرانی تولیدکنندگان آن است که در آب‌های آزاد کشتی‌های حامل کالاهای ایرانی مانند آنچه که در مورد نفتکش گریس رخ داد، توسط کشورهای تابع قوانین آمریکا متوقف شود.

برخی مقررات در شرایط تحریمی لغو شوند

شهرستانی در خصوص تحریم‌های جدید و اقدامات دولت برای مقابله با آن، عنوان کرد: از مدت‌ها قبل در مورد تحریم‌ها و اقدامات علیه ایران از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد به دولتمردان هشدارهای لازم داده شد، حداقل انتظار این بود که دست تولیدکنندگان فولاد برای صادرات و دور زدن این تحریم‌ها و ورود ارز به کشور باز باشد اما شاهد اینگونه همراهی‌ها نبودیم و مشاهده شد که دولت اقدام به ایجاد محدودیت در صادرات کرد.

وی تصریح کرد: تحریم‌های سخت و شدید بین‌المللی مشکل چندانی برای صنعت فولاد و صادرات آن به‌وجود نیاورده است در مقابل تحریم‌های داخلی از سوی سیاست‌گذاران سخت‌تر بوده و دست و پای تولیدکنندگان و صادرکنندگان را بسته است. متاسفانه محدودیت صادرات لطمه سنگینی به صنعت فولاد می‌زند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه در سال گذشته از ۲۵ میلیون تن فولاد تولیدی، ۸٫۵ میلیون تن صادر شد، خاطرنشان کرد: در سال جاری قرار است که میزان تولید به ۲۸ میلیون تن برسد، در حالی که مصرف داخلی ۱۵ میلیون تن خواهد بود. بنابراین باید برای صادرات ۱۳ میلیون تن باقی‌مانده برنامه‌ریزی کرد.

در شرایط کنونی که قیمت‌های بین‌المللی فولاد بهبود یافته و نرخ ارز نیز افزایش پیدا کرده است، قیمت فولاد ایران نیز بسیار رقابتی است لذا می‌توان بخشی از عدم فروش نفت خام را با صادرات فولاد جبران کرد اما متاسفانه از این فرصت استفاده درستی به‌عمل نمی‌آید.

شهرستانی با گلایه از صدور بخشنامه‌های اخیر وزارت صمت در مورد صادرات، بیان کرد: اخیرا یک بخشنامه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شده که بر اساس آن، شرکت‌هایی که ۷۵ درصد از تولیدات خود را در بورس کالا ارائه نکنند، اجازه صادرات نخواهند داشت.

درست است که باید قوانین و مقررات کشور رعایت شود اما می‌توان به‌جای قطع صادرات، مسائل دیگری مانند افزایش مالیات، عوارض بر صادرات و… را برای شرکت‌هایی که در بورس کالا عرضه نداشتند، لحاظ کرد.

قطع صادرات در شرایط کنونی اشتباه بسیار بزرگی است و باعث حذف ایران از بازارهای جهانی می‌شود. از دولت درخواست تغییر در برخی مقررات را دارم تا صادرات متوقف نشود زیرا در شرایط تحریمی هر اندازه که مقدور باشد، باید صادرات را افزایش داد؛ حتی جلوی صادرات شرکتی که مقررات را رعایت نکرده است را نباید گرفت بلکه باید به شکل دیگری آن را مجازات کرد.

تقویت ارتباط با کشورهای همسایه

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به سخت‌تر شدن شرایط برای صادرات، عنوان کرد: باید ارتباطات با کشورهای همسایه مانند افغانستان و عراق را تقویت کرد. خوشبختانه طی یکی دو ماه اخیر ویزا میان ایران و عراق برداشته شد و این اقدام مثبت قطعا بر شرایط تجاری کشور تاثیرگذار خواهد بود. می‌توان پیش‌بینی کرد که کالاهای ایرانی راحت‌تر به بازار عراق وارد خواهند شد.

شهرستانی ادامه داد: البته لازم است این کالاها به شرکت‌های عراقی واگذار شده و صادرات مجدد توسط آن‌ها انجام شود. حتی تولیدکنندگان ایرانی می‌توانند درخواست کنند شرکت‌هایی مشترکی در عراق تاسیس شود تا شمش ارسالی از ایران در این شرکت‌ها به محصول و کالای قابل صادرات مانند میلگرد تبدیل شده و به‌عنوان کالای عراقی صادرات مجدد انجام شود.

وی با اشاره به مزیت‌های روش یاد شده، تاکید کرد: در این روش اولا دیگر نامی از ایران نیست و در ثانی صادرات از طریق آب‌های بین‌المللی انجام نمی‌شود که آن را رهگیری کنند و دلهره توقیف آن را داشته باشیم.

در عین حال کشورهای خریدار از کالای ایرانی استقبال خواهند کرد زیرا خرید مواد اولیه ارزان‌قیمت و رقابتی باعث ایجاد رونق در صنایع تبدیلی و اشتغال‌زایی در کشور میانی می‌شود. این موضوع یک فرصت برای هر دو کشور است که از دل تهدید تحریم‌ها، فرصت‌های خوبی ایجاد کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ابراز امیدواری کرد با تقویت ارتباطات بین‌المللی و امضای توافقنامه‌ها و تفاهم‌ها میان ایران و کشورهای همسایه، شرکت‌های ایرانی فرصت پیدا کنند تا با حضور در بازارهای کشورهای هدف، بتوانند کالاهای خود را صادر کنند.

­نایب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سازه‌های فولادی:

۱۰:۱۸ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی آرمان صنعت آسیا عنوان کرد:

۸:۰۱ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

در دو ماهه نخست سال 1403،

۹:۳۹ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

علیرضا ارغائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۲ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

صنعت فولاد در مسیر کربن‌زدایی به پیش می‌رود؛

۷:۰۴ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی آرین مدرن جهان آرا:

۱۲:۵۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت آریا فولاد تاکستان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۳۱ /شنبه/۳۰ تیر ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۰ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۵ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

بهرام سبحانی کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۱۲:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مرتضی یزدخواستی، کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۲۷ /شنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۱

تداوم روند اصلاح قیمت ورق فولادی در جهان

۱۴:۰۷ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

کربن‌زدایی، محور برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد

۱۳:۵۱ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

طی اسفند ماه ۹۹ رقم خورد؛

۱۸:۳۰ /شنبه/۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

در میزگرد ارتباط دو سویه بازار سرمایه و ارکان چرخه فولاد

۹:۰۹ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

میزگرد بررسی مهم‌ترین مسائل روز صنعت فولاد

۸:۴۸ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نقش حمایتی دولت‌ها در ارتقای رقابت‌پذیری و تاب‌آوری صنعت فولاد؛

۵:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲

بررسی عوامل موثر بر رشد درآمدهای شرکت آهن  و فولاد ارفع در سال 1400

۵:۲۵ /پنجشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/22

235500

فلزات آنلاین

1404/02/22

869230

فلزات آنلاین

1404/02/22

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/22

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/22

28353

فلزات آنلاین

1404/02/22

16433

فلزات آنلاین

1404/02/22

43843

فلزات آنلاین

1404/02/22

65608

فلزات آنلاین

1404/02/22

47680

فلزات آنلاین

1404/02/22

44103

فلزات آنلاین

1404/02/22

37364

فلزات آنلاین

1404/02/22

35545

فلزات آنلاین

1404/02/22

35233

فلزات آنلاین

1404/02/22

43700

فلزات آنلاین

1404/02/22

39059

فلزات آنلاین

1404/02/22

59217

فلزات آنلاین

1404/02/22

32869

فلزات آنلاین

1404/02/22

42261

فلزات آنلاین

1404/02/22

56214

فلزات آنلاین

1404/02/22

6648200