سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۴:۱۲ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۴۵ /شنبه/۵ بهمن ۱۳۹۸

گزارشی از دومین همایش و نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی؛

دستاوردهای حوزه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی بی‌شمار است

دومین همایش و نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی در آخرین روزهای دی ماه ۱۳۹۸ آغاز به کار کرد و مراسم افتتاحیه آن در سالن همایشهای هتل المپیک برگزار شد. نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی نیز در محوطه هتل همزمان با همایش، میزبان بازدیدکنندگان بود. در این نمایشگاه شرکت‌های طراح و تولیدکننده ماشین‌آلات معدنی، ارائه‌دهندگان خدمات مهندسی و مشاوره، اکتشاف معادن، زمین‌شناسی، حفاری اکتشافی، استخراج و ... حضور داشتند.

دومین همایش و نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی در آخرین روزهای دی ماه ۱۳۹۸ آغاز به کار کرد و مراسم افتتاحیه آن در سالن همایشهای هتل المپیک برگزار شد. نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی نیز در محوطه هتل همزمان با همایش، میزبان بازدیدکنندگان بود. در این نمایشگاه شرکت‌های طراح و تولیدکننده ماشین‌آلات معدنی، ارائه‌دهندگان خدمات مهندسی و مشاوره، اکتشاف معادن، زمین‌شناسی، حفاری اکتشافی، استخراج و … حضور داشتند.

به گزارش «فلزات‌آنلاین»، مراسم افتتاحیه دومین همایش و نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی با حضور علی سدهی رئیس انجمن صنفی معدنکاران سرب و روی، محمد آقاجانلو معاون طرح‌ های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، غلامرضا ملاطاهری مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو آغاز شد.

فعال شدن معادن منجر به امنیت بیشتر کشور می‌شود

سدهی رئیس انجمن صنفی معدنکاران سرب و روی، به عنوان اولین سخنران این مراسم ضمن خوشامدگویی و قدردانی از حضور شرکت‌های فعال در حوزه معادن، گفت: شرکت‌هایی که در زمینه اکتشاف، استخراج و فرآوری معادن فعالیت می‌کنند باید مسئله اشتغال‌زایی را نیز در نظر داشته باشند، شرکت‌های معدنی می‌توانند سهم عمده‌ای در توسعه و رشد کشور ایفا کنند.

وی اظهار داشت: فعال شدن معادن، منجر به امنیت بیشتر کشور می‌شود اما نباید معدن را به چشم ذخایر مهم ببینیم و تنها به استخراج و صادرات مواد خام سرب، روی، مس و… بپردازیم بلکه باید با فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم جهت تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا به فکر درآمدزایی و افزایش میزان سود باشیم.همچنین باید در نظر داشته باشیم که کامل کردن زنجیره تولید به توسعه صنایع در کشور کمک بیشتری می‌کند و همانند سایر کشورهای فعال در این حوزه، فعال شدن و بهره‌برداری از معادن را باید به عنوان یک‌ مولفه استراتژیک در نظر داشته باشیم.

معاون طرح‌‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو: تمرکز ایمیدرو بر تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است

سخنران بعدی مراسم افتتاحیه همایش و نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی محمد آقاجانلو، معاون طرح‌‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو بود، وی با اشاره به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور، بیان کرد: ایمیدرو تمرکز بر پروژه‌های نیمه‌تمام برای رسیدن به توازن در زنجیره محصولات را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است و به منظور رسیدن به این هدف، خواهان مشارکت با بخش‌های خصوصی توانمند در این زمینه است البته اقداماتی را نیز در این خصوص انجام داده است که در سال‌های آتی روند همکاری و توسعه‌ای بهبود خواهد یافت.

وی با بیان اینکه امسال حدود ۳٫۷ میلیارد دلار طرح در این حوزه به بهره‌برداری می‌رسد، عنوان کرد: در زمینه راه‌اندازی طرح‌ها، از پروژه‌های تیتانیوم کهنوج، الکترود گرافیتی و پترولیوم کک می‌توان به عنوان نمونه بارز مشارکت دولت و بخش خصوصی یاد کرد.

معاون طرح‌‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو با اشاره به اینکه طرح‌های جامع مواد معدنی با کمک ذی‌نفع‌های بخش خصوصی در حال تهیه است، تصریح کرد: در حال حاضر تهیه طرح‌های جامع مس و آلومینیوم در دست بررسی است که شرح خدمات آن‌ها با همکاری دولت، مجلس و انجمن‌ها تهیه می‌شود.

آقاجانلو با اشاره به آمار معادن، اعلام کرد: شمار معادن فعال بالغ بر پنج هزار و ۵۰۰ معدن ذکر شده و به‌طور متوسط سالانه ۴۰۰ میلیون تن انواع مواد معدنی از آن‌ها استخراج می‌شود که ۶۰ تا ۶۵ درصد مواد معدنی استخراجی، شامل مصالح ساختمانی است.

وی تصریح کرد: موضوع خام‌فروشی مواد معدنی نیازمند بازنگری به تعریف قانونی آن است و تعریف‌ها باید دقیق‌تر در زنجیره تولید باشد. بر اساس برخی آمارها ایران دوازدهمین کشـــور معدنی جهان محسوب می‌شود و معدن و صنایع معدنی سهم پنج درصدی در GDP کشور را دارند و پارسال ارزش تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی به حدود ۲۰میلیارد دلار رسید.

معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو یادآور شد: تولید کاتد مس اکنون به ۲۵۰ هزار تن رسیده و ظرفیت مس کشور بالغ بر ۴۵۰ هزار تن است که ۶۰ درصد ظرفیت مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و ۴۰درصد از ظرفیت این حوزه خالی است.

آقاجانلو افزود: تولید فلز روی نسبت به ظرفیت ایجاد شده بالغ بر ۴۵ درصد است و حدود ۵۵ درصد به‌دلیل نبود خاک روی، معطل مانده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در کنار تولید‌کنندگان بخش معدن و صنایع معدنی قرار دارد و در چارچوب برنامه توسعه، اکتشاف مواد معدنی ۶۵۰ هزار کیلومتر‌مربع را تحت پوشش قرار داده است تا زمینه ریسک بهره‌برداران را کاهش دهد.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی: اکثر آمارها فریب‌دهنده و نادرست هستند

رئیــس کمیسیــون معــدن و صنایع معدنی اتاق‌بازرگانی سومین سخنران این برنامه بود؛ وی در خصوص فعالیت‌های ایمیدرو برای توسعه معادن گفت: رسالت سازمان ایمیدرو توسعه معدن و صنایع معدنی است و باید در تمام بخش‌ها نقش توسعه‌ای خود را ایفا کند و با اینکه در سال‌های اخیر، فعالیت این نهاد به گونه‌ای بوده که منجر به توسعه بسیاری از صنایع در کشور شده است اما همچنان در برخی از بخش‌ها نواقصی وجود دارد.

شکوری مطرح کرد: یکی از بخش‌هایی که ضعف و نواقص بی‌شماری در آن مشاهده می‌شود، بخش آمارگیری است؛ به گونه‌ای که محاسبات انجام شده در کشور برای مقایسه با معادن دنیا فریب‌دهنده است و اعداد و ارقام درستی در این زمینه وجود ندارد.

وی با اشاره به آمار استخراج فلزات غیرآهنی در کشور، تاکید کرد: از ۲۱ میلیون ‌مس‌ استخراج شده در دنیا، ۲۹۶ هزار تن آن متعلق به کشور ما است۰ همچنین، میزان استخراج جهان در فلز روی‌ ۱۲ میلیون تن که سهم‌ ایران‌ ۲۵۰ هزار تن‌ است. به این ترتیب، فعالیت اکتشافی ما در هر دو زمینه روی و مس، امیدوارکننده بوده اما باید در خصوص بهبود روند تولید محصولات فلزی برنامه‌ریزی جامعی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تصریح کرد: سرانه مصرف فلز سرب در کشور ۱.۱ درصد است و به همین خاطر، باید در این حوزه سرمایه‌گذاری بیشتری صورت بگیرد، همچنیــن باید در نظر داشت کـه ۶۵ درصـد شمش روی تولید شـده در کشـور صادر می‌شود که این امـر نشان‌دهنده داشتن بــازار صادراتی و فروش مناســب این فلــز در بازارهای بین‌المللی است.

شکوری افـزود: اقدامات بنیادین و ساختـن زیرساخت‌های مناسب در زمینه تولید و صنایع در تمام دنیا بر‌ عهده دولت‌ها است اما در کشور، بخش خصوصی و فعالین توجه بیشتری به این‌ مسئله دارند و سهم دولت در این زمینه بسیار اندک است.

وی با انتقاد از تصمیمات دولت در حوزه معدن، مطرح کرد: با اینکه معتقدهستـم در بحـث‌ خــام‌فروشی ‌بایـد توجــه بیشتــری‌ بــه محصولات با ارزش افزوده بالا داشته باشیم اما بخش‌نامه‌هــای متعدد دولتی امکان توسعــه فعالیــت را از تولیــدکنندگـان گرفتــه اســت و پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چرا تولیدکنندگانی که مازاد تولید را صادر‌ می‌کنند، تنبیه می‌شوند؟!

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی در ادامه خاطرنشان کرد: ایرادات قانونی بسیاری در زمینه عوارض صادراتی وجود دارد که غالبا شاهد این هستیم که تصمیم‌گیری‌های دولتی در این زمینه یک‌طرفه بوده و موجب خسارت و آسیب به بخش‌های خصوصی شده است.

شکوری اذعان کرد: قیمت‌گذاری دستوری جز فساد و رانت دستاورد دیگری به همراه نداشته، در صورتی که قیمت‌گذاری آزاد و تابع عرضه و تقاضا باشد، می‌تواند موجب رشد و توسعه بیشتری در کشور شود و در این زمینه، دولت با اعتماد کردن به تشکل‌های صنفی می‌تواند رونق مناسبی را در این حوزه ایجاد کند.

معرفی عناصر نادر خاکی در کشور

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو یکی از سخنرانان این همایش تخصصی بود که در مورد عناصر نادر خاکی صحبت کرد، وی گفت: بیشترین تقاضا برای عناصر نادر خاکی در دنیا متعلق به کشور چین است و باید در نظر داشت که استخراج عناصر نادر خاکی جزو پیچیده‌ترین‌ اقدامات صورت گرفته در زمینه فلزات به شمار می‌آید.

غلامرضا ملاطاهری اظهار کرد: قیمت عناصر ‌نادر خاکی در کشور در مقایسه با بازارهای جهانی، پایین است البته باید در نظر داشت، عناصر نادر خاکی به دلیل اینکه عناصر استراتژیکی هستند، در دنیا با احتیاط صورت می‌گیرد.

وی افزود: عیار عناصر نادر خاکی بسیار پایین است و به همین خاطر، فرآیند استحصال زمان‌بر است. در کشور ما نیز، عیار عناصر نادر خاکی پایین‌تر از سایر کشورها است، به همین منظور، از روش پیش‌تغلیض برای استحصــال آن استفــاده می‌شــود. از طرفـــی، عناصر نادر خاکی در کشور به صورت خالص وجود ندارد و با برخی فلزات دیگر درهم‌تنیده و ترکیب شده‌اند و برای جداسازی ترکیبات باید تلاش‌های خود را افزایش دهیم.

پنل تخصصی احیای معادن کوچک مقیاس

بعد از اتمام افتتاحیه و بازدید از نمایشگاه، پنل‌های تخصصی برگزار شد که اولین پنل تخصصی دومین همایش و نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی با محوریت توسعه معادن کوچک مقیاس در سالن همایش‌های هتل المپیک با حضور سیدرضا عظیمی، مجری طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس برگزار شد. در این پنل، عظیمی بیان کرد: خانه معدن و اتاق بازرگانی سال ۱۳۹۶ طرح احیای معادن متروکه را مطرح کرد که در برخی از استان‌ها این طرح اجرا شد و به ثمر رسید.

مجری طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس عنوان کرد: در سال ۱۳۹۸، برنامه احیای معادن متروکه به عنوان طرح مقاومت اقتصادی شناخته شد‌ و تاکنون یک هزار و ۲۰۰ معدن شناسایی و ۱۳۸ معدن احیا شده است و این طرح، می‌توانست نتایج بهتری را به همراه داشته باشد اما به دلیل عدم هم‌افزای، همکاری و مدیریت مناسب، به اهداف و برنامه‌هایی که برای آن تبیین شده بود، نرسید.

برگزاری کارگاه‌های تخصصی

کارگــاه تخصصی آشنـــایی با ذخایــر طلای اپی‌ترمال با ارائه سید احمد مشکانی، مدیر ارشد گروه معدنی و بازرگانی زرمش و به همت سازمـان نظام مهندسی معدن ایران برگزار شد، همچنیـــن کارگـــاه تخصصی ارزیابی اقتصادی پروژه‌هــای معـــدنی و صنعتــی با ارائــه دکتـــر سلطانی و به همت سازمان نظام مهندسی معدن از دیگر برنامه‌های دومین همایش و نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی در روز اول بود.

در روز دوم، پنل تخصصی بررسی مشکلات پیش روی اکتشاف با حضور اسداله کشاورز مدیـــر کل امــور اکتشافــات، کوروش شعبــانی رئیس کمیته اکتشافات خانه معدن، مهندس مرادی و مهندس خادم در سالن همایش‌های هتل المپیک برگزار شد.

کشاورز، مدیرکل امور اکتشافات اظهار داشــت: ذات فعالیــت معــدنی بـــا عملیــات اکتشــاف، استخــراج و عرصه‌های سرزمینی و محیط‌ زیسـت عجیــن است البتــه در کنـــار عملیات اکتشافی فعالیت‌های محیط‌ زیستی نیز انجام می‌دهیم.

در ادامه کوروش شعبانی رئیس کمیته اکتشاف خانه معدن بیان کرد: بخشی از معادن موجود در کشور، متعلق به بخش خصوصی است و به همین خاطر، مطالبه‌گری در این بخش اندک و محدود است که این عامل موجب شده عموما معدن‌داران به به تخریب محیط زیست متهم شوند البته در سال‌های اخیر اقداماتی در جهت حمایت از معدن‌داران صورت گرفته است.

همچنین، اسدالله کشاورز، مدیرکل امور اکتشافات معدنی در حاشیه دومین نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی، عنوان کرد: یکی از اهداف ما شناسایی ذخایر پنهان است که طی پنج سال گذشته به نتایج خوبی در این زمینـــه رسیــــده‌ایـــم؛ اهـــداف و برنامـــه‌هـــای بلندمدتی در حوزه اکتشاف معادن تبیین شده و گام‌های موثری در این زمینه برداشته شده است؛ به گونه‌ای که در فاز پهنه‌بندی بالغ بر ۶۰۰ ناهنجــاری شنـــاسایی شــده اســت کـــه می‌توانــد در آینــده نزدیک به ذخایــر مناسبی تبدیل شوند.

وی افزود: ذخایــر خوبــی در پهنــه خــواف یافت شده که کمتر از معدن انگوران نیست و می‌تواند به عنوان پشتوانه صنعت سرب و روی کشور محسوب شود.

برگزاری پنل‌ها و کارگاه‌های تخصصی در کنار نمایشگاه نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی تا روز پایانی این رویداد در مجموعه هتل المپیک ادامه یافت و فعالان حوزه معدن با توجه به نیاز، در این کارگاه‌ها حضور پیدا کردند.

در حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر صمت در همایش (IMI-100)،

۹:۱۱ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

در راستای حمایت از اقتصاد انجام خواهد شد؛

۱۵:۰۵ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

در بیست و هفتمین همایش (IMI-100) محقق شد؛

۱۳:۵۳ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

فشار تحریم بر غول‌های چینی؛

۱۴:۳۰ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

در دیدار با استاندار خراسان جنوبی مطرح شد؛

۹:۲۳ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

محمدحسین بصیری، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مدیر فرآوری شرکت سنگ‌آهن گهرزمین مطرح کرد:

۱۴:۳۱ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمدحسين بصيری، کارشناس بخش معدن و صنايع معدنی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌انلاین» مطرح کرد:

۵:۵۴ /شنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی،مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۰۴ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

در سال 1402 تحقق پیدا کرد؛

۱۰:۲۶ /سه شنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

با هدف افزایش نقش بخش معدن در رشد اقتصادی کشور صورت پذیرفت؛

۱۰:۰۱ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات؛

۵:۲۸ /شنبه/۲۲ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

۶:۰۶ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

نگاهی به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه؛

۵:۵۰ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700