سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۹:۳۹ /یکشنبه/۴ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۴۷ /شنبه/۱۷ شهریور ۱۳۹۷

علی بیات‌ماکو، مدیرعامل شرکت فولاد متیل

دستورالعمل‌های وزارت صمت، مراکز خدماتی فولاد متیل را به تعطیلی کشاند

تنظیم بازار در صنایع مختلف همواره مورد توجه قرار دارد. فولاد مبارکه به‌عنوان یک مجموعه کم‌نظیر در صنعت کشور، تنظیم بازار را از ابتدای تولید در دستور کار خود قرار داده است. بر همین اساس نیز شبکه توزیعی تحت عنوان فولاد متیل شکل گرفت. این مجموعه وظیفه توزیع محصولات مبارکه در کشور و همچنین صادرات بخشی از این تولیدات را بر عهده دارد. در شرایط کنونی که بازار فولاد و حواشی آن داغ‌تر از گذشته است پایگاه خبری، تحلیلی «فلزات‌‍آنلابن» با مدیرعامل شرکت فولاد متیل به گفت‌وگو نشسته است. علی بیات ماکو به تعطیلی واحدهای زیرمجموعه این هلدینگ اشاره می‌کند و اعتقاد دارد ریشه این تعطیلی را باید تصمیمات غیرکارشناسی مسئولان دانست. متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید. درخصوص عملکرد هلدینگ فولاد متیل توضیح بفرمایید؟ هلدینگ فولاد متیل همزمان با بهره‌برداری فولاد مبارکه آغاز به کار کرد. الگوی تاسیس این هلدینگ برگرفته از فولادسازهای معتبر دنیاست که همزمان با تولید محصول، شبکه توزیع را نیز مورد توجه قرار میدهند و از این طریق نسبت به شناسایی مشتریان و اتصال آنان به شبکه توزیع اقدام می‌‎شود. فولاد متیل شبکه‌ای منحصر به فرد در کشور است که محصولات فولادی را در تمام نقاط کشور، توزیع می‌کند. فولاد مبارکه 2 گروه مشتری دارد. دسته اول مشتریان بزرگ هستند که به‌طور مستقیم از فولاد مبارکه خرید می‌کنند. دسته دوم محصول مورد نیاز خود را در قالب شبکه خرده‌فروشی و از «Center Service» تامین می‌کنند. تمامی مشتریان توانایی برش کویل یا اجرای خدماتی از این دست را...

تنظیم بازار در صنایع مختلف همواره مورد توجه قرار دارد. فولاد مبارکه به‌عنوان یک مجموعه کم‌نظیر در صنعت کشور، تنظیم بازار را از ابتدای تولید در دستور کار خود قرار داده است. بر همین اساس نیز شبکه توزیعی تحت عنوان فولاد متیل شکل گرفت. این مجموعه وظیفه توزیع محصولات مبارکه در کشور و همچنین صادرات بخشی از این تولیدات را بر عهده دارد.

در شرایط کنونی که بازار فولاد و حواشی آن داغ‌تر از گذشته است پایگاه خبری، تحلیلی «فلزات‌‍آنلابن» با مدیرعامل شرکت فولاد متیل به گفت‌وگو نشسته است. علی بیات ماکو به تعطیلی واحدهای زیرمجموعه این هلدینگ اشاره می‌کند و اعتقاد دارد ریشه این تعطیلی را باید تصمیمات غیرکارشناسی مسئولان دانست. متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

درخصوص عملکرد هلدینگ فولاد متیل توضیح بفرمایید؟

هلدینگ فولاد متیل همزمان با بهره‌برداری فولاد مبارکه آغاز به کار کرد. الگوی تاسیس این هلدینگ برگرفته از فولادسازهای معتبر دنیاست که همزمان با تولید محصول، شبکه توزیع را نیز مورد توجه قرار میدهند و از این طریق نسبت به شناسایی مشتریان و اتصال آنان به شبکه توزیع اقدام می‌‎شود. فولاد متیل شبکه‌ای منحصر به فرد در کشور است که محصولات فولادی را در تمام نقاط کشور، توزیع می‌کند.

فولاد مبارکه ۲ گروه مشتری دارد. دسته اول مشتریان بزرگ هستند که به‌طور مستقیم از فولاد مبارکه خرید می‌کنند. دسته دوم محصول مورد نیاز خود را در قالب شبکه خرده‌فروشی و از «Center Service» تامین می‌کنند.

تمامی مشتریان توانایی برش کویل یا اجرای خدماتی از این دست را ندارند. بنابراین «Center Service» وظیفه دارند مطابق درخواست مشتریان خرد در سراسر کشور، خدماتی را روی محصول انجام و آن را به خریدار تحویل دهند. خدمات یاد شده توسط مراکز خدماتی هلدینگ فوالد متیل ارائه می‌شود.

وجه به این نکته ضروری به‌نظر می‌رسد که براساس سند چشم‌انداز توسعه ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در دستور کار صنایع کشور است. برای این حجم از تولید میبایست حدود ۲۴۰ میلیون تن مواد اولیه و محصول جابجا شود. جابجایی چنین حجمی، نیازمند زیرساختی فراتر و توسعه‌ یافته‌تر از ناوگان جاده‌ای کشور است. بر همین اساس نیز فولاد مبارکه به‌عنوان واحدی که بیش از نیمی از تولید فولاد کشور را در اختیار دارد، استفاده و تقویت ناوگان ریلی را همواره مورد توجه قرا داده است.

زیرمجموعه‌های فولاد متیل که به خطوط ریل دسترسی دارند نیز در نقش بنادر خشک برای مجموعه مبارکه هستند. گفتنی است، حمل ریلی حدود یک هفتم حمل‌ونقل جاده‌ای سوخت مصرف می‌کند در نتیجه سوبسید انرژی که به آن تعلق می‌گیرد به شدت کاسته می‌شود و آلودگی کمتری را به‌همراه خواهد داشت.

از سال گذشته سایر مراکز خدماتی نیز خود را مهیای حمل ترکیبی ریلی – جاده‌ای کرده‌اند. علاوه بر موراد یاد شده باید تاکید کرد این هلدینگ علاوه بر فعالیت داخلی، صادرات بخشی از محصولات فولاد مبارکه را نیز بر عهده دارد. تنظیم نیاز بازار را باید از دیگر وظایف این مجموعه دانست.

بر همین اساس نیز این مجموعه طی سال‌هایی که تولید برخی محصولات کفاف نیاز داخلی را نمیداد با واردات و عرضه، بازار را تنظیم کرد به تازگی فولاد متیل اعلام کرده به عنوان تنها شبکه توزیع محصولات فولادی آماده است به سایر فولادسازان عزیز نیز ارایه خدمات کند.

تحریم‌های اعمالی علیه ایران، چه چالش‌هایی را در مسیر فعالیت این هلدینگ قرار داده است؟

همان‌طور که پیشتر اشاره شد، این مجموعه صادرات بخشی از محصولات مبارکه را بر عهده دارد؛ برهمین اساس نیز اعمال مجدد تحریم‌ها، فعالیت آن را در سطح بین‌المللی دشوار می‌کند. از مهم‌ترین موانع در مسیر صادرات باید به دشوار شدن ارتباطات بانکی و حمل دریایی اشاره کرد.

البته نبود روابط بین بانکی ایده‌‎آل میان ایران و دنیا را نمی‌توان تنها منوط به تحریم‌ها دانست. درواقع ضعف‌های سیستم بانکی کشور به این چالش‌ها دامن می‌زند. به‌عنوان نمونه، صورت‌های مالی بانک‌های کشور با استانداردهای حسابداری «IFRS» منطبق نیستند.

ضعف در قوانین مرتبط با حوزه پولشویی و مبارزه با تروریست «FATF» نیز از دیگر مواردی است که این رابطه را در سطح جهانی دشوار می‌کند. این فاصله به‌اندازه‌ای است که بانک‌های کشور حتی در محدوده شناسایی ریسک جهانی قرار نگرفته‌اند. کما اینکه در دوران برجام، بارها شاهد بودیم با وجود تمایل طرف خارجی جهت همکاری با بانک‌های کشور ما، این امکان مهیا نشد.

برای به حداقل رساندن آسیب‌های یاد شده در دوران تحریم، اجرای چه اقداماتی از سوی دولت ضروری است؟

تصویب قوانینی که در خدمت تولید باشد نیاز اصلی کشور است. سالی که حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شده است، همه تصمیم‌گیران باید این شعار را سرلوحه فعالیت خود قرار دهند. اما رفتارها حکایت از آن دارد که تنها به سخنرانی بسنده می‌شود و در عمل واسطه‌گری اولویت دارد.

انتظار می‌رود اقدامات مجلس و دولت در خدمت تولید باشد. چراکه تنها راه برونرفت از بحران‌هایی که تحریم در حوزه‌های مختلف اشتغال‌زایی، مشکلات اقتصادی و … ایجاد می‌کند، توجه و حمایت از تولید داخلی است.

متاسفانه در حالی‌که تولیدکنندگان با شرکای قانونی و واحدهای نظارتی مانند سازمان مالیاتی، تامین اجتماعی، محیط‌زیست و … دست‌وپنجه نرم می‌کنند، دلالانی که در فضای امن سود اصلی را نصیب خود می‌کنند لبخند وقیحانه‌ای به ریش تولیدکنندگان و مسئولین می‌زنند.

 

با هدف ایجاد وحدت رویه سنجش منابع تامین در میان فولادسازان،

۱۶:۰۳ /یکشنبه/۴ آذر ۱۴۰۳

توسعه‌ای فراگیر در فولاد خوزستان؛

۱۶:۲۱ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

با سرمایه‌گذاری یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی «فخاس»،

۱۳:۴۳ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

مدیر «HSE» شرکت فولاد هرمزگان:

۱۲:۲۶ /پنجشنبه/۱ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۵ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

فرشید سلطان‌زاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۶:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

۱۰:۵۶ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

۶:۲۵ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک پروژه‌های شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

۶:۱۶ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/3

206000

فلزات آنلاین

1403/09/3

573182

فلزات آنلاین

1403/09/3

769238

فلزات آنلاین

1403/09/3

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/3

23892

فلزات آنلاین

1403/09/3

12905

فلزات آنلاین

1403/09/3

40091

فلزات آنلاین

1403/09/3

49911

فلزات آنلاین

1403/09/3

42663

فلزات آنلاین

1403/09/3

41480

فلزات آنلاین

1403/09/3

27568

فلزات آنلاین

1403/09/3

29449

فلزات آنلاین

1403/09/3

28043

فلزات آنلاین

1403/09/3

37245

فلزات آنلاین

1403/09/3

34808

فلزات آنلاین

1403/09/3

50294

فلزات آنلاین

1403/09/3

27272

فلزات آنلاین

1403/09/3

39497

فلزات آنلاین

1403/09/3

43987

فلزات آنلاین

1403/09/3

4519700