امضای تفاهمنامههای بومیسازی قطعات مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان با شرکتهای فناور و دانشبنیان به ارزش ۲۱ هزار میلیارد ریال و همچنین عقد تفاهمنامه همکاری با شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد در حوزه بازیافت و نگهداری نرمه و آهن اسفنجی با استفاده از فناوری بریکت سرد (CBSI) در شمشین دوره از جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، نشان از اهمیت رشد بومیسازی و تحقق اقتصاد چرخشی در این بنگاه عظیم فولادی کشور دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، ششمین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در حالی طی روزهای ۱۸ تا ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳ در برج میلاد تهران برگزار میشود که شرکت فولاد خوزستان به عنوان قطب تولید و صادرات شمش فولادی در کشور، حضور پررنگی در این رویداد مهم فولادی دارد.
در نخستین روز از ششمین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، امضای تفاهمنامههای بومیسازی قطعات مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان فیمابین این شرکت و شرکتهای فنآور و دانشبنیان به ارزش ۲۱ هزار میلیارد ریال منعقد شد. در این روز، پنج سند همکاری میان امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان و مدیران عامل شرکتهای ایدهپردازان صنعت فولاد، گروه صنعتی فن ژنراتور، شرکت سیمیا صنعت توسن و راه انرژی دنیا برای بومیسازی قطعات مورد نیاز بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده شمش فولادی ایران به امضا رسید.
همراهی «فخوز» با شرکتهای دانشبنیان و فناور
اهدای تقدیرنامه به شرکتهای فناور و دانشبنیان، از دیگر برنامههای «فخوز» در نخستین روز از ششمین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران بود. در این روز هفت تقدیرنامه از سوی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به مدیران عامل شرکتهای پیمان پرس اهواز، فرآوروههای نسوز آذر، الیاف کائولن ارس، یاوران فولاد جنوب، پانیا پرتو کهربا، آلکان ماشین و آیسا فراگیر ویرا اهدا شد.
روز دوم ششمین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با امضای تفاهمنامه توسعه همکاریهای فناورانه و پژوهشی در حوزه ساخت تجهیزات و رفع نیازهای صنعت فولاد با رویکرد نوآورانه میان شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) و پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی پیگیری شد.
با توجه به امضای تفاهمنامه همکاری فیمابین مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان و سرپرست مدیریت عامل شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد در حوزه بازیافت و نگهداری نرمه و آهن اسفنجی با استفاده از فناوری بریکت سرد (CBSI)، برگزاری نشست خبری فرهاد خزائلی، سرپرست مدیریت عامل شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد با هدف تشریح هرچه بیشتر این تفاهمنامه و همچنین بررسی اهمیت اقتصاد چرخشی در صنعت فولاد، دیگر برنامه شرکت فولاد خوزستان در دومین روز از ششمین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران بود.
خزائلی در این نشست اظهار داشت: در اقتصاد چرخشی، رویکردها با اقتصاد خطی متفاوت است که شامل سه بخش «تغییر مسئولیت مصرفکننده»، «تابآوری اقتصادی» و «بهرهوری استفاده از منابع» میشود. از طرفی، اهمیت اقتصاد چرخشی را میتوان در مشارکت اجتماعی و آموزش، کاهش اثرات زیستمحیطی و بهینهسازی چرخه حیات منابع جستوجو کرد که تاثیر بسزایی در حفظ محیط زیست دارد.
وی در ادامه استراتژی کاهش هزینه، نوآوری و تمایز در بازار و ثبات اقتصادی در بلندمدت را از جمله مزایای اقتصاد چرخشی برشمرد و افزود: البته در حال حاضر با برخی چالشها در حوزه اقتصاد چرخشی مواجه هستیم که این موارد شامل لزوم همکاری سیستماتیک، موانع سرمایهگذاریهای فناورانه و مقاومتهای سازمانی در برابر تغییر میشود.
تحقق اقتصاد چرخشی در صنعت فولاد یک ضرورت است
سرپرست مدیریت عامل شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد عنوان کرد: نقش شرکتهای فولادی در اقتصاد چرخشی را میتوان در تولید محصولات جدید از پسماندها، استفاده بیشتر از قراضه در تولید فولاد و سرمایهگذاری در تکنولوژی و دیجیتال کردن جهت تولید سبز و بهینه جستوجو کرد.
خزائلی همچنین به برخی شرکتهای پیشرو در حوزه اقتصاد چرخشی اشاره کرد و یادآور شد: شرکت «LKAB» سوئیس به موفقیتهای درخور توجهی در حوزه تولید فولاد با استفاده از اقتصاد چرخشی دست یافته است و ما به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد خوزستان، به دنبال استفاده از این مهم با هدف بازیافت و نگهداری نرمه و آهن اسفنجی با استفاده از فناوری بریکت سرد (CBSI) هستیم.
وی تاکید کرد: ما به عنوان تنها تامینکننده قراضه مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان، کاهش مصرف انرژی و نیز کاهش انتشار گازهای گلخانهای را برای این فولادساز بزرگ کشور در دستور کار خود قرار دادهایم.
سرپرست مدیریت عامل شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» مبنی بر اینکه تولید محصول (CBSI) چه مزایایی برای گروه فولاد خوزستان در بازارهای صادراتی به همراه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: تولید بریکت سرد آهن اسفنجی (CBSI) از مزایای ویژهای برای عرضه در بازارهای صادراتی برخوردار است و شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد به دنبال آن بوده که تولید این محصول با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در سال را برای گروه فولاد خوزستان محقق کند.
انتهای پیام//