سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲:۳۲ /پنج شنبه/۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۵۵ /شنبه/۹ آذر ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت تات صنعت آسیا:

دلالی، عامل ورشکستگی شرکت ما شد

مدیرعامل شرکت تات صنعت آسیا، یکی از واحدهای برش‌کاری ورق فولادی، گفت: متاسفانه دلالی ورق در بازار آزاد باعث کاهش حاشیه سود شرکت شد و در سال گذشته، به دلیل افزایش قیمت ورق در بازار، نتوانستیم سود مورد نظر را کسب کنیم و مجبور به تعطیلی کارخانه شدیم.

مدیرعامل شرکت تات صنعت آسیا، یکی از واحدهای برش‌کاری ورق فولادی، گفت: متاسفانه دلالی ورق در بازار آزاد باعث کاهش حاشیه سود شرکت شد و در سال گذشته، به دلیل افزایش قیمت ورق در بازار، نتوانستیم سود مورد نظر را کسب کنیم و مجبور به تعطیلی کارخانه شدیم.

شهرام یعقوبی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص وضعیت شرکت شرکت تات صنعت آسیا، اظهار داشت: در پروانه بهره‌برداری شرکت، ظرفیت تولید ۳۹ هزار تن در سال قید شده، اما در حال حاضر، شرکت به دلیل نوسانات بازار و عدم حمایت تعطیل شده است.

وی افزود: شرکت تات صنعت آسیا در منطقه بسیار محروم جاده فریمان-مشهد و در شهرک صنعتی کاویان فعالیت می‌کرد که طبق قانون، با توجه به قرارگیری در این منطقه محروم، از ۱۵ سال معافیت مالیاتی برخوردار بود. این شرکت برای فعالیت خود بازار صادراتی را در نظر گرفته بود و قصد داشت ۹۰ درصد از محصولات خود را به کشورهای افغانستان، ترکمنستان و تاجیکستان صادر کند.

پیش از آنکه شرکت تاسیس شود و فعالیت خود را رسما آغاز کند، موافقت‌ شرکت فولاد مبارکه نیز اخذ شده بود. طبق توافقات انجام شده، قرار بود شرکت فولاد مبارکه ورق‌های خود را در اختیار شرکت ما بگذارد و این ورق‌ها پس از برشکاری و انجام خدمات روی آن‌ها که موجب ایجاد ارزش افزوده می‌شد، با نام فولاد مبارکه صادر شوند. چنین فرآیندی برای فولاد مبارکه اتفاق جدیدی نبود و پیش از این نیز انجام شده بود.

مدیرعامل شرکت تات صنعت آسیا عنوان کرد: پس از اخذ موافقت‌های اولیه، کارخانه شروع به کار کرد و منتظر ورود مواد اولیه از سوی شرکت فولاد مبارکه بودیم؛ اما متاسفانه به دلیل تغییر شرایط بازار این امر عملیاتی نشد. بنابراین تصمیم گرفتیم به صورت شخصی بدون حمایت این شرکت به تولید ادامه دهیم. در این فرآیند، ورق را از بازار آزاد تهیه یا از کشورهای دیگر وارد می‌کردیم؛ کد بورسی شرکت‌های فولاد غرب آسیا و فولاد مبارکه نیز را دریافت کردیم و با انجام خدمات روی ورق‌های این شرکت‌ها، آن‌ها را به بازارهای صادراتی یا شرکت‌های نیازمند داخلی عرضه می‌کردیم.

آسیب‌رسانی نوسانات ارزی و دلالی

یعقوبی با اشاره به نوسانات ارزی سال گذشته، خاطرنشان کرد: در سال گذشته که مشکلات ارزی برای کشور پدید آمد، تامین ورق با قیمت مناسب بسیار دشوار شد و حتی در نیمه نخست سال، تولید مقرون به صرفه نبود و صادرات نیز ممنوع شد؛ اما پس از آن توانستیم مجوز صادرات را اخذ کنیم؛ ولی مشکلات محدودیت عرضه ورق فولادی به وجود آمد. به دلیل افزایش نرخ ارز و احتمال کمبود ورق، وزارت صمت تصمیم گرفت ورق فولادی تنها به تولیدکنندگان محصول عرضه شود؛ بنابراین ناچار شدیم ورق مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین کنیم.

وی ادامه داد: قیمت ورق در سال گذشته به شدت افزایش یافت؛ اما سرمایه شرکت تغییری نکرد؛ بنابراین به نقطه‌ای رسیدیم که سرعت افزایش قیمت مواد اولیه بیشتر از درآمد ما شد و حد سودآوری نسبت به هزینه‌ها به شدت کاهش یافت. به طور مثال، زمانی که شروع به کار کردیم، قیمت ورق حدود ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم بود که با انجام خدمات روی آن، محصول را با حاشیه سود ۲۰۰ تومانی، ۴۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش می‌رساندیم. در حال حاضر که قیمت خرید مواد اولیه حدود ۶ تا هفت هراز تومان به ازای هر کیلوگرم است، حاشیه سود همان ۲۰۰ تومان است. به این ترتیب، تولید توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

مدیرعامل شرکت تات صنعت آسیا با بیان اینکه متاسفانه هیچ حمایتی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استانی از شرکت ما به عمل نیامد، تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه نیز بنا با تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت مجبور شد به شرکت‌های تولیدی، سهمیه ورق اختصاص دهد. ضمن اینکه بخش عمده‌ای از مواد اولیه شرکت تات صنعت آسیا ورق روغنی بود که شرکت فولاد مبارکه نتوانست در اختیار شرکت ما قرار دهد. بنابراین ترجیح دادیم موقتا کارخانه را تا عادی شدن شرایط و برقراری ال‌سی‌های بلندمدت جهت خرید از فولاد مبارکه، تعطیل کنیم.

دلالی دو شرکت خودروساز در بازار!

یعقوبی با اشاره به وضعیت آشفته بازار آزاد، بیان کرد: نکته جالب آن است که در برخی مواقع، شرکت‌های سایپا و ایران‌خودرو، ورق‌های عرضه شده فولاد مبارکه در بورس را در حجم بالا و با قیمت‌هایی بسیار نازل از بورس خریداری می‌کردند و متاسفانه ورق‌های سفارشی دو شرکت خودروساز با قیمتی کمتر از قیمت بازار آزاد در دسترس بودند.

وی عامل اصلی ورشکستگی صنایع وابسته به خودروسازی را دو شرکت بزرگ خودروساز یعنی ایران‌خودرو و سایپا دانست و افزود: البته این دو شرکت از دو جهت سود می‌بردند؛ از یک سو واردات ورق با نرخ ارز دولتی انجام می‌دادند و هم اینکه ورق تولیدی فولاد مبارکه با قیمت ارزان در اختیار آن‌ها قرار می‌گرفت.

صنایع لوازم خانگی، مشتری اصلی ورق سرد

مدیرعامل شرکت تات صنعت آسیا در خصوص مصرف ورق‌های سرد در بازار، عنوان کرد: تولیدکنندگان لوازم خانگی شامل اجاق گاز، تخت، مبل، صندلی و… متقاضیان اصلی ورق سرد هستند؛ پس از آن، خودروسازی و تولیدکنندگان قطعات خودرو متقاضیان اصلی ورق سرد محسوب می‌شوند. ورق‌های مورد استفاده کارخانه ما، دارای ضخامت‌های‌ ۰٫۶ تا ۱٫۲۵ میلی‌متر با عرض‌های مختلف بود که بسته به هر فصلی، تغییر می‌کرد؛ به طور مثال، در اوایل بهار ورق ۰٫۷ میلی‌متر تقاضای بیشتری داشت. در فصل پاییز نیز ورق ۱٫۲۵میلی‌متر با متقاضیان بیشتری مواجه می‌شد. در عین حال، ورق‌های ۰٫۸ و ۰٫۹میلی‌متر معمولا تقاضا و قیمت نسبتا ثابتی در طول سال داشت.

یعقوبی اضافه کرد: گرید مورد مصرف شرکت ما معمولا ST12 بود؛ اما بعضی مواقع در صورت وجود سفارش، ST14 نیز مصرف می‌کردیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در آن زمان هر ماه حدود یک هزار تن ورق روغنی را برای انجام خدمات خریداری می‌کردیم که ۱۰۰ تن آن از شرکت فولاد مبارکه تامین می‌شد. به این ترتیب، هر ماه مجبور بودیم که ۹۰۰ تن ورق روغنی را از بازار آزاد یا از طریق واردات تامین کنیم که در سال‌های اخیر واردات به شدت محدود و در سال گذشته نیز قطع شد.

هم‌زمان با رکوردشکنی‌های متعدد حاصل شد؛

۵:۲۹ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

هم‌زمان با افزایش تولید تحقق یافت؛

۱۰:۰۳ /سه شنبه/۱۹ فروردین ۱۴۰۴

مدیر محصولات پوشش‌دار نورد سرد «فولاد» عنوان کرد:

۷:۰۷ /یکشنبه/۱۲ اسفند ۱۴۰۳

برای نخستین بار در کشور انجام شد؛

۱۲:۳۹ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد:

۶:۰۲ /یکشنبه/۲۲ مهر ۱۴۰۳

مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد:

۱۰:۳۵ /یکشنبه/۱۸ شهریور ۱۴۰۳

امید ایزدپناه، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۲ /شنبه/۱۷ شهریور ۱۴۰۳

حمید شجاعی، مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۳۸ /شنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۲

غلامرضا خلیقی، مدیرعامل شرکت فولاد غرب آسیا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۰:۵۰ /شنبه/۲۴ خرداد ۱۳۹۹

کارشناس ارشد زنجیره تامین و خرید شرکت امرسان

۱۸:۴۱ /شنبه/۹ آذر ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت صنایع آهن و فولاد نور

۱۸:۱۸ /شنبه/۹ آذر ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت سازه‌های فلزی نوید لرستان

۱۸:۰۸ /شنبه/۹ آذر ۱۳۹۸

ورق‌های گرم فولادی در فرآیند نورد سرد، تبدیل به ورق سرد می‌شوند

۸:۱۵ /دوشنبه/۹ دی ۱۳۹۸

بی‌رمقی بازار خودرو هم مانع رشد فروش ورق خودرو نشد

۵:۱۱ /شنبه/۵ مرداد ۱۳۹۸

بررسی بازار ورق سرد فولادی چین در ماه ژوئن؛

۱۳:۰۷ /شنبه/۱۵ تیر ۱۳۹۸
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/17

235500

فلزات آنلاین

1404/02/17

869230

فلزات آنلاین

1404/02/17

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/17

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/17

28123

فلزات آنلاین

1404/02/17

16972

فلزات آنلاین

1404/02/17

44275

فلزات آنلاین

1404/02/17

65608

فلزات آنلاین

1404/02/17

47680

فلزات آنلاین

1404/02/17

44103

فلزات آنلاین

1404/02/17

36822

فلزات آنلاین

1404/02/17

35933

فلزات آنلاین

1404/02/17

35527

فلزات آنلاین

1404/02/17

43700

فلزات آنلاین

1404/02/17

38976

فلزات آنلاین

1404/02/17

60112

فلزات آنلاین

1404/02/17

32915

فلزات آنلاین

1404/02/17

43171

فلزات آنلاین

1404/02/17

56320

فلزات آنلاین

1404/02/17

6688900