رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اعلام نتیجه جلسه مهم مجلس با دو وزیر اقتصاد و صنعت و سیف و علت افزایش دلار، پیشبینی کرد قیمت ارز در روزهای آینده کاهش یابد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، محمدرضا پورابراهیمی درباره حضور وزرای اقتصاد و صنعت و رئیس کل بانک مرکزی در جلسه دیروز کمیسیون اقتصادی مجلس به خانه ملت گفت: به دلیل اهمیت مسائل ارزی، این نشست با حضور کرباسیان، سیف و شریعتمداری در کمیسیون اقتصادی برگزار شد و هدف آن بررسی آخرین وضعیت مسائل ارزی از زبان مسئولان ارشد دولت بود.
وی افزود: در این نشست سیف گزارشی از وضعیت نظام بانکی و مسائل بازار ارز ارائه کرد که براساس این گزارش نگرانی خاصی برای ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضای ارز وجود ندارد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: تقاضای کاذب ارز در مدت اخیر باعث افزایش نرخ ارزش شده که البته نمایندگان نیز معتقد بودند قیمت ارز در حال حاضر واقعی نیست و به دلیل تقاضای کاذب در بازار است که در این راستا بانک مرکزی را مکلف کردند با اقدامات موثر زمینه ایجاد شفافیت در بازار را فراهم کند.
پورابراهیمی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۱۴ میلیارد دلار ارز ناشی از فروش پتروشیمیها و ۴۰ میلیارد دلا ارز از محل صادرات غیرنفتی و در مجموع ۹۰ میلیارد دلار ارز وارد اقتصاد میشود که بخشـی از آن براسـاس نیـاز مصـرف مـیشـود، ولی بایـد بـا ایجـاد شفافیت بیشتر در بازار، زمینه ایجاد تعادل را فراهم کرد.
وی اظهـار داشـت: کمیتـه مشـترکی بیـن مجلـس و بانـک مرکـزی تشـکیل خواهـد شـد تـا اقدامـات بانک مرکـزی در حوزه بـازار ارز رصد شـود. پیـشبینـی مـیشـود بـا توجـه بـه اقدامـات صـورت گرفتـه در چند روز آینده، قیمت ارز در بازار روند کاهشی داشته باشد.
وی ادامـه داد: مجلـس حمایـتهـای لازم را انجـام خواهـد داد تـا آرامـش بـه بـازار ارز بازگـردد و توافقاتـی با بانک مرکـزی صورت گرفته کـه بـا اقدامـات موثـر در کوتـاه و بلندمـدت تعـادل بـه بـازار ارز بـاز گـردد، در زمینـه مدیریـت ارز ناشـی از صـادرات نیـز رسـیدگیهـای لازم صـورت گیـرد چراکـه بـه طـور مثـال شـائبهای ایجـاد شـده بـود پتروشـیمیهـا قصـد دارنـد بـا تاخیـر در عرضـه ارز حاصـل از صادرات،منتفع شوند.
پورابراهیمـی افـزود: ایـن انتظـار وجـود دارد بعـد از برجـام وزارت اقتصاد،بانـک مرکـزی و وزارت خارجـه و سـایر دسـتگاههـای ذیربـط اقداماتـی انجـام دهنـد تـا مراودات بانکی روان شـود به نحوی که در نقـل و انتقـال ارز مشـکلی وجـود نداشـته باشـد. همچنین بایـد بـه بحـث مدیریـت حوالهجـات ارزی توجـه شـود. اینکه دولـت از محـل افزایـش نـرخ ارز درآمـد کسـب کند، مناسـب نخواهـد بـود چـرا کـه دولـت خـود مصـرفکننـده ارز محسـوب مـیشـود و اگـر ایـن کار صـورت بگیرد، تـورم تـک رقمـی کـه یکـی از دسـتاوردهای دولـت است، با چالش اساسی روبرو میشود.