مدیر فروش شرکت فولاد سرمد ابرکوه گفت: با شرایط فعلی و اعمال افزایش نرخ پایه محصولات صادراتی، به نظر میرسد صادرات در شرایط کنونی صرفه اقتصادی ندارد و بهتر است سیاستگذاران در سیاستهای فعلی بازنگری کنند.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران، با وجود تلاش جدی انجمن نوردکاران فولادی، همچنان چالش تامین مواد اولیه نوردکاران پابرجاست و نیازمند بازنگری دولت در سیاستهای اعمالی در ساماندهی بازار فولاد است.
علی صباح، مدیر فروش شرکت فولاد سرمد ابرکوه با اشاره به سیاست جدید در خصوص افزایش نرخ پایه محصولات صادراتی تاکید کرد: سیاستگذاریهایی از این دست که با شیطنتهایی نیز همراه بود، تولیدکنندههای صادرات محور را با مشکل مواجه کرده است.
وی با اشاره اینکه بزرگترین چالش حال حاضر شرکت و سایر نوردکاران فولادی، تامین نیاز ماده اولیه (فولاد خام) است، بیان کرد: در حالی که همه فرآیند و زنجیره فولاد در داخل اتفاق میافتد، تاثیــر و لحـاظ قیمــت جهـــانی بایـــد به حداقـــل برســـد، امــا چنیــن نیست و وزن تاثیر قیمت جهانی بر قیمت تمام شده داخل همچنان بالا است. مابهالتفاوت قیمتهای جهانی میلگرد با قیمت داخلی گواه شکاف جدی قیمتهای داخلی با قیمتهای جهانی است.
به گفته صباح، بزرگترین مشکل نوردکاران فولادی تامین مواد اولیه (فولاد خام) است که با وجود تلاش جدی انجمن و رفع برخی مشکلات، اما همچنان پابرجا است.
به گفته این مدیر نوردی، تولید مقاطع بیش از نیاز داخل است و صادرات محصولات نهایی از این دست، ارزش افزوده بیشتری را در زنجیره و صنعت به دنبال دارد.
وی البته تاکید کرد: بیشتر کارخانههای نوردی و تولیدکنندههای پاییندست به دلیل عدم تامین مواد اولیه (فولاد خام) به صورت نصفه یا یکسوم ظرفیت، فعالیت میکنند، زیرا شمش مورد نیاز برای ادامه تولید را ندارند و مجبور هستند بخشی از خط تولید خود را فعلا به صورت موقت تعطیل کنند.
صباح با اشاره به اینکه، فولاد سرمد ابرکوه در ۶ ماه ابتدای امسال از برنامه اعلامی جلوتر بود، تاکید کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه و رکود طبیعی بازار (با توجه به شرایط تحریمی و کرونایی) نتوانستیم به برنامه مدنظر خود در ۶ ماهه دوم امسال دست پیدا کنیم.
وی بـــا بیـــان اینکــه ایــن شرکــت و سایــر شرکتهای نوردی به دلیل تامین ارز مجبور هستنند برخی از بازارهای صادراتی همچون عراق را از دست ندهند، تصریح کرد: با شرایط فعلی و اعمــال افزایـــش نرخ پایه محصولات صادراتی، به نظر میرسد صادرات در شرایط کنونی صرفـه اقتصــادی نـدارد و بهتــر است سیاستگذاران با بازنگری در سیاستهای فعلی، چالشهای پیشروی تولیدکنندهها و به خصوص تولیدکنندههای صادرات محور را از میان بردارد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با سیاستهای درست سیاستگذار در راستای رفع تامین نیاز مواد اولیه (فولاد خام) بتوان شاهد رفع چالشهای نوردکاران بود.