آکادمی علوم چین (CAS) از کشف دو ماده معدنی جدید در بزرگترین معدن عناصر نادر خاکی جهان واقع در شمال چین خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایسنا، دو کانی جدید نیوبیوم و اسکاندیوم به نامهای آبونیوبیت «Oboniobite» و اسکاندیو فلوئورو اکرمانیت «Scandio-fluoro-eckermannite» در معدن بایان اوبو «Bayan Obo» واقع در منطقه خودمختار مغولستان داخلی کشف شدند.
این کشف طی یک همکاری بین موسسه زمینشناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین «IGGCAS»، شرکت فولاد بائوتو استیل «Baotou Steel»، موسسه پژوهشی زمینهای کمیاب بائوتو و دانشگاه مرکزی جنوب (CSU) به دست آمد.
لی شیانهوا، پژوهشگر موسسه زمینشناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین پس از اعلام این یافتهها، بیان کرد: انجمن بینالمللی کانیشناسی (IMA) مواد کشف شده را به عنوان کانیهای جدید پذیرفته و نام آنها را تایید کرده است.
نیوبیوم و اسکاندیوم هر دو از فلزات بسیار نادر و کارآمد هستند. نیوبیوم عمدتا در ساخت فولادهای ویژه، مواد ابررسانا و صنایع هوا و فضا استفاده میشود؛ این در حالی است که اسکاندیوم به طور گسترده در ساخت آلیاژهای آلومینیوم اسکاندیوم و سلولهای سوختی اکسید جامد مورد استفاده قرار میگیرد.
شیانهوا عنوان کرد: مواد معدنی جدید حاوی عناصر ارزشمندی هستند که در زمینههایی مانند مواد و انرژی، فناوری اطلاعات، هوا و فضا، دفاع ملی و صنایع نظامی کاربرد قابلتوجهی دارند و برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور پراهمیت به شمار میروند.
لی شیائو، مدیرکل شرکت فولاد بائوتو استیل خاطرنشان کرد: معدن بایان اوبو دارای منابع معدنی فراوانی مانند آهن، نیوبیوم، اسکاندیوم، توریوم و فلوریت است. از سال ۱۹۵۹ تاکنون، ۱۸ ماده معدنی جدید در این معدن کشف شدهاند و آبونیوبیت و اسکاندیو فلوئورو اکرمانیت نوزدهمین و بیستمین مواد کشف شده در آن هستند.
انتهای پیام//