همزمان با کاهش ذخایر انبارهای زغالسنگ هندوستان به کمترین میزان خود طی دو سال اخیر، حجم واردات زغالسنگ به این کشور افزایش پیدا کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای دولتی، ذخایر زغالسنگ در انبار نیروگاههای برق هندوستان در نیمه اول اکتبر ۲۰۲۳ به پایینترین میزان خود طی دو سال گذشته کاهش یافت. در عین حال افزایش تقاضا برای برق، موجب افزایش حجم واردات زغالسنگ شد؛ چراکه میزان مصرف زغالسنگ از حجم عرضه آن پیشی گرفت.
حجم ذخایر زغالسنگ موجود در انبارهای نیروگاههای برق با ۱۲٫۶ درصد کاهش، به ۲۰٫۵۸ میلیون تن رسید که بیشترین میزان کاهش ۱۵ روزه از نیمه دوم سپتامبر ۲۰۲۱ را نشان میدهد. همچنین حجم این ذخایر کمترین میزان خود از نوامبر ۲۰۲۱ را به ثبت رساند.
به طور معمول هر ساله حجم تقاضا برای برق در هندوستان در ماه می ۲۰۲۳ به اوج خود میرسد اما عواملی چون خشکی غیرمعمول هوا و افزایش فعالیتهای اقتصادی در این کشور، باعث افزایش میزان مصرف زغالسنگ در ماه اکتبر شده است.
اگرچه حجم ذخایر زغالسنگ موجود در انبارهای نیروگاههای برق کاهش یافته است اما تولید برق با سوخت زغالسنگ نسبت به سال ۲۰۲۲، حدود ۳۳ درصد افزایش را تجربه کرده که بسیار سریعتر از رقم افزایشی ۲۱٫۶ درصدی در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ است.
دادههای سازمانهای ناظر شبکه برق فدرال نشان داد که شرکتهای تامینکننده انرژی شهری با افزایش ۲۰٫۴ درصدی تقاضا برای برق و کاهش ۲۶٫۸ درصدی در تولید انرژی از طریق نبروگاههای برقآبی مواجه شدند.
بررسی دادههای ارائه شده نشان میدهد هندوستان مقدار تولید برق با استفاده از سوخت زغالسنگ را افزایش داد تا کاهش مقدار تولید فصلی از منابع تجدیدپذیر مانند باد و خورشید را از این طریق جبران کند. گفتنی است سهم تولید انرژی برق از طریق انرژی خورشیدی و بادی از مقدار کل تولید برق در نیمه اول این ماه در هندوستان، از ۱۲٫۱ درصد در ماه سپتامبر ۲۰۲۳، به ۱۰٫۱ درصد در نیمه اول اکتبر سال جاری کاهش یافت.
تقاضا برای زغالسنگ به قدری افزایش یافت که علیرغم کاهش حجم ذخایر انبار نیروگاهها، شرکت دولتی «Coal India» عرضه به نیروگاهها را با ۶ درصد رشد سالانه، به ۲۳٫۵ میلیون تن در بازه زمانی یک تا ۱۵ اکتبر سال جاری میلادی افزایش داد.
علاوهبراین، دادههای شرکت تحلیلی «Kpler» نشان داد که افزایش تولید برق با سوخت زغالسنگ، موجب روند صعودی واردات آن به هندوستان میشود؛ به طوری که به نظر میرسد حجم محمولههای زغالسنگ حرارتی به مقصد هندوستان در ماه اکتبر سال جاری، به ۱۹٫۳۵ میلیون تن افزایش یابد که بالاترین میزان از ماه ژوئن ۲۰۲۲ است.
به علاوه، مقدار تولید برق مبتنی بر سوخت گاز طبیعی در نیمه اول اکتبر ۲۰۲۳، به یک میلیون و ۹۹۳ هزار کیلووات ساعت رسید که نسبت به ۷۰۰ هزار کیلووات ساعت در مدت مشابه سال ۲۰۲۲ افزایش را تجربه کرد.
افزایش حجم خرید زغالسنگ حرارتی حمل شده از طریق دریا و گاز طبیعی مایع توسط هندوستان، میتواند موجب افزایش قیمتهای مبنای جهانی این دو ماده که در ماههای اخیر حجم تقاضای چین بر آنها تاثیر گذاشته بود، شود.
یکی از معاملهگران زغال سنگ در هندوستان عنوان کرد: قیمت ثابت زغالسنگ و افزایش تقاضای آن در آستانه فصل تعطیلات و پس از فصل بارانهای موسمی، از عوامل اصلی واردات زغالسنگ به هندوستان به شمار میرود.
همچنین افزایش حجم تقاضا برای برق، منجر به قطعی بیشتر در بخشهایی از این کشور شد. دادههای سازمانهای ناظر شبکه برق هندوستان نشان میدهد که میانگین کمبود برق این کشور، حدود ۳۳٫۱ درصد افزایش یافت و از ۱۴٫۵ میلیون کیلووات ساعت در روز در ماه سپتامبر ۲۰۲۳، به ۱۹٫۳ میلیون کیلووات ساعت در روز در نیمه اول اکتبر سال جاری میلادی رسیده است.
این دادهها همچنین نشان میدهد که قطعی برق گزارش شده توسط ایالتهای هندوستان به سازمانهای ناظر، تقریبا در ۹ ماه اول سال جاری میلادی به نصف کاهش یافته اما در هفتههای اخیر روند افزایشی را تجربه کرده است.
انتهای پیام//