سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۵۹ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

«ذوب»؛ پیشگام و موتور محرکه تولید فولاد سبز در ایران

طی نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان که در روز نخست بیست و ششمین سمپوزیوم و نمایشگاه بین‌المللی فولاد کیش برگزار شد، وی ضمن اشاره به اجرای پروژه پساب بهداشتی و صنعتی برای نخستین بار در صنعت فولاد کشور توسط این مجتمع عظیم صنعتی، ابراز امیدواری کرد که سایر فولادسازان بزرگ نیز با بهره‌گیری از این تجربه موفق ذوب آهن، قدم در مسیر تولید فولاد سبز بگذارند.

طی نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان که در روز نخست بیست و ششمین سمپوزیوم و نمایشگاه بین‌المللی فولاد کیش برگزار شد، وی ضمن اشاره به اجرای پروژه پساب بهداشتی و صنعتی برای نخستین بار در صنعت فولاد کشور توسط این مجتمع عظیم صنعتی، ابراز امیدواری کرد که سایر فولادسازان بزرگ نیز با بهره‌گیری از این تجربه موفق ذوب آهن، قدم در مسیر تولید فولاد سبز بگذارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، مهدی کوهی در نشست رسانه‌ای که روز سه‌شنبه اول آبان ماه ۱۴۰۳ در محل غرفه شرکت ذوب آهن اصفهان در بیست و ششمین سمپوزیوم و نمایشگاه بین‌المللی فولاد کیش برگزار شد، بیان کرد: صنعت فولاد کشور راهی جز حرکت به سمت تولید فولاد سبز ندارد و این مهم باید سرلوحه شرکت‌های بزرگ فولادی قرار بگیرد. تولیدکنندگان فولاد تا مدت‌ها قبل برای صادرات محصولات خود به بازارهای بین‌المللی، ملزم به رعایت استاندارد «ISO14000» و الزامات مرتبط با آن بودند اما امروزه تولید فولاد بدون کربن، به مهم‌ترین خواسته مشتریان خارجی و اروپایی تبدیل شده است و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، یک الزام جهت صادرات محصولات فولادی به شمار می‌آید.

اجرای پروژه پساب بهداشتی و صنعتی در «ذوب»

وی، پروژه پساب شرکت ذوب آهن اصفهان را یکی از اقدامات مهم این شرکت در مسیر تولید فولاد سبز برشمرد و عنوان کرد: این پروژه به طور هم‌زمان در دو بخش بهداشتی و صنعتی اجرا می‌شود که در نوبه خود بی‌نظیر است. آب بخش بهداشتی پروژه از محل پساب شهرهای اطراف تامین شده و از طریق حوضچه‌های آرامش و خطوط انتقال، به تصفیه‌خانه مرکزی شرکت ذوب آهن اصفهان منتقل می‌شود. در ادامه عملیات تصفیه صورت گرفته و آب حاصل از آن در اختیار خطوط تولید مجتمع قرار می‌گیرد. علاوه‌براین، پساب صنعتی حاصل از تولید در شرکت ذوب آهن اصفهان نیز از طریق این پروژه وارد چرخه تصفیه شده و دوباره در اختیار این مجتمع عظیم صنعتی قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است که این پروژه، اولین پروژه پساب بهداشتی و صنعتی در صنعت فولاد کشور به حساب می‌آید که هم‌اکنون از پیشرفت بالغ بر ۸۵ درصدی برخوردار است و با سرمایه‌گذاری بخش پروژه‌های سرمایه‌گذاری گروه مپنا و پیمانکاری (EPC) شرکت نصب نیرو از شرکت‌های تابعه گروه مپنا به سرعت در حال تکمیل و اجراست.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه به عقد تفاهم‌نامه دانش‌بنیان با معاونت علمی ریاست جمهوری در تابستان سال جاری جهت اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی این شرکت اشاره کرد و گفت: نخستین پروژه زیست‌محیطی مجتمع که ذیل این تفاهم‌نامه اجرایی خواهد شد، مطالعه و اجرای پروژه اصلاح و بهینه‌سازی سیستم تصفیه غبار کنورتور فولادسازی و فرایند‌های مرتبط با سیستم تصفیه غبار است که توسط یک شرکت دانش‌بنیان زیرمجموعه سازمان جهاد دانشگاهی علم و صنعت عملیاتی خواهد شد.

کوهی ضمن تاکید مجدد بر تولید سبز در کلیه صنایع کشور به ویژه فولاد، افزود: با توجه به اینکه بیش از نیم قرن از آغاز فعالیت شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان مادر صنعت فولاد ایران می‌گذرد، قدیمی‌ترین و معتبرترین فولادساز کشور به شدت نیازمند یک اورهال و تعمیرات اساسی و اجرای طرح‌های توسعه‌ای است. بر همین اساس، ما طرح جامع زیست‌محیطی مجتمع را در شورای محیط زیست استان اصفهان به تصویب رساندیم و آن را برای قرارگاه مرکزی محیط زیست کشور نیز ارسال کردیم تا بتوانیم امتیازات بهتری برای اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی خود دریافت کنیم.

به گفته وی، شرکت ذوب آهن اصفهان پیشران توسعه راه‌آهن، مترو، صنعتی‌سازی ساختمان و ایمن‌سازی معادن در کشور محسوب می‌شود که علاقه‌مند به اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی با هدف حفظ آب، خاک و هوا است و می‌کوشد که با اجرای پروژه پساب بهداشتی و صنعتی با ظرفیت ورودی ۸۵۰ مترمکعب آب و همچنین مشارکت در پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور (با سهم ۲۱ درصدی)، گام بلندی در راستای تامین پایدار آب صنایع منطقه در روزهای کم‌آبی و خشکسالی بردارد.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه اقدامات این مجتمع عظیم صنعتی در راستای حفظ محیط زیست (آب، خاک و هوا) مثمرثمر واقع شود، تصریح کرد: موضوع مورد بحث در بیست و ششمین دوره سمپوزیوم و نمایشگاه بین‌المللی فولاد کشور نیز تحقق فولاد سبز و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی با استفاده از فرایند بازیافت بود که این مهم باید جدی‌تر از قبل در دستور کار فولادسازان کشور قرار بگیرد و در همایش‌ها و نمایشگاه‌های بعدی به طور کامل‌تری بدان پرداخته شود.

کوهی با اشاره به اینکه تا به امروز حدود دو هزار میلیارد تومان برای اجرای پروژه پساب بهداشتی و صنعتی شرکت ذوب آهن اصفهان سرمایه‌گذاری شده است، از تشریح جزئیات فنی و مهندسی این پروژه در روز بهره‌برداری از آن که قرار است با حضور مقامات و مسئولان کشوری و استانی برگزار شود، خبر داد.

حامی تولیدکنندگان داخلی کک و زغال‌سنگ هستیم

وی در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» مبنی بر اینکه با توجه به اهمیت کک و زغال‌سنگ در تولید فولاد به روش کوره بلند و از آنجایی که شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد به این روش در داخل کشور شناخته می‌شود، چه تمهیداتی را در راستای تامین پایدار این ماده اولیه و همچنین سنگ‌آهن مورد نیاز از منابع داخلی اندیشیده‌اید، گفت: شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان اولین تولیدکننده فولاد به روش کوره بلند در کشور، با معضل تامین مواد اولیه کربن‌دار (از معادن طبس، سمنان، مازندران) و مواد آهن‌دار (از معادن سنگان) مواجه است. میزان نیاز تولیدکنندگان فولاد به روش کوره بلند در کشور به زغال‌سنگ کک‌شو، حداقل دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال برآورد می‌شود که تولید این محصول در ۱۵۳ معدن کوچک، متوسط و بزرگ زغال‌سنگ کشور، حداکثر به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن می‌رسد. از این رو ما با کمبود حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تنی زغال‌سنگ کک‌شو در داخل مواجه هستیم و چاره‌ای جز تامین باقی‌مانده زغال مورد نیاز خود از بازارهای خارجی نداریم؛ اگرچه امیدواریم تولید زغال‌سنگ کک‌شو در کشور به سطحی برسد که بی‌نیاز از واردات این ماده اولیه مهم در تولید فولاد به روش کوره بلند شویم و در آینده بتوانیم کک و زغال خود را از منابع داخلی تامین کنیم. معتقدیم اگر شرکت‌های داخلی با اجرای طرح‌های توسعه‌ای در مسیر رشد تولید زغال‌سنگ کیفی و همچنین اشتغال‌زایی پایدار گام بردارند، شرکت ذوب آهن اصفهان این آمادگی را دارد که با انعقاد قراردادهای بلندمدت، مشتری دائمی محصولات آن‌ها شود و خرید ۱۰۰ درصدی از تولیدات این شرکت‌ها را برای حمایت از تولید داخل و توسعه اشتغال‌زایی تضمین کند. واقعیت امر این است که ما، حمایت‌کننده تولید داخل هستیم و به هر میزان که در داخل زغال‌سنگ کک‌شو با کیفیت تولید شود را خریداری خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در همین راستا ادامه داد: در حوزه تامین سنگ‌آهن نیز به پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن سنگ پلاسری درشت‌دانه و ریزدانه نیاز داریم و از آنجایی که برنده مزایده فاز یک معدن ققنوس شدیم، در سال گذشته توانستیم یک میلیون تن از این معدن برداشت کنیم. در سال جاری نیز مشغول مذاکره با وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران هستیم تا برداشت از این معدن را به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش دهیم و بخش عمده‌ای از نیاز خود به سنگ‌ پلاسری از جمله درشت‌دانه و ریزدانه را از این طریق تامین کنیم.

انتهای پیام//

به دنبال سهم ۵۰ درصدی در صادرات،

۱۰:۵۶ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد جهان‌آرا اروند:

۹:۱۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع بیان کرد:

۶:۳۵ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000