با توجه به اهمیت صادرات غیرنفتی و نقش پر رنگ این مقوله در ارزآوری برای کشور، جلسه آشنایی با ظرفیتهای صادراتی شرکتهای تابعه هلدینگ صدر تامین با حضور غلامرضا سلیمانی، مدیرعامل صدر تامین، منصور یزدیزاده، مدیرعامل ذوبآهن اصفهان و جمعی از مدیران عامل و همچنین مدیران صادرات شرکتهای تابعه هلدینگ در محل این شرکت به صورت ویدئوکنفرانس و حضوری برگزار شد.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت ذوبآهن اصفهان، غلامرضا سلیمانی در این جلسه اظهار داشت: شرکتهای تابعه و وابسته صدرتامین با وجود چالشهای بسیار به ویژه تحریمها، عملکرد خوبی داشتند و به مرحلهای رسیدند که میتوانند محصولات خود را صادر کنند و در این راستا به یک استراتژی صادراتی منسجم و هدفمند نیاز دارند.
وی افزود: ذوبآهن اصفهان با مدیریت منصور یزدیزاده عملکرد بسیار خوبی در زمینه صادرات داشته است و چندی پیش نیز مدال ملی صادرات ایران را کسب کرد که افتخار بسیار ارزشمندی محسوب می شود.
مدیرعامل هلدینگ صدر تامین ادامه داد: با توجه به موفقیت های مستمر ذوبآهن اصفهان در زمینه صادرات این شرکت مادر صنعتی الگویی برای سایر شرکتهای تابعه صدرتامین به شمار میرود و لذا در نظر داریم در راستای همافزایی بیشتر از تجربیات و استراتژیهای صادراتی این شرکت بهرهگیری داشته باشیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در ساختار سازمانی هر شرکت نیاز است معاون بازرگانی و مدیر توسعه صادرات به صورت تخصصی در نظر گرفته شود تا بتوانند با تمرکز بر مقوله صادرات فرایند موثری را تعریف و عملیاتی کنند.
سلیمانی با اشاره به اینکه باید ۳۰ درصد از تولید به صادرات اختصاص یابد، بیان کرد: در دنیای رقابتی امروز اگر به سمت صادرات حرکت نکنیم موفق نمیشویم و لذا تشکیل کارگروه توسعه صادرات در سطح شرکتها و هلدینگ از اقدامات اساسی است و فعالیت شرکتها در این زمینه به صورت کامل رصد میشود.
وی اضافه کرد: تجربه موفق ذوبآهن اصفهان در زمینه صادرات با وجود همه چالشهایی که داشته بسیار ارزشمند و باید سایر شرکتها از این فضا و شرایط استفاده کنند.
مدیرعامل هلدینگ صدر تامین تصریح کرد: در مقوله صادرات چند بخش باید مورد توجه قرار گیرد که شامل توسعه بازار و صادرات خدمات فنی مهندسی میشود.
به گفته سلیمانی، در حیطه معدن نیز تیمهای مهندسی، اکتشاف، استخراج و … در بدنه هلدینگ حضور دارند که نیاز است با برنامهریزی هدفمند از توان آنها به صورت کامل بهره گرفت. همچنین در زمینه توسعه روابط بینالملل نیز با گشوده شدن فضاها شرایط بهتری برای تعاملات فراهم میشود که فرصتهای بسیار خوبی را ایجاد میکند و بنابراین نیاز است برنامهریزی جامع داشته باشیم.
منصور یزدیزاده، مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان نیز در این مراسم مطرح کرد: ذوبآهن اصفهان حدود ۵۰ درصد از تولید سال گذشته خودش را صادر کرد و امسال با توجه به محدودیتهایی که در حیطه صادرات به منظور تنظیم بازار داخلی ایجاد کردند حدود ۲۰ درصد از صادرات را متاسفانه از دست دادیم.
وی ادامه داد: ذوبآهن ارز حاصل از صادرات خودش را همواره به کشور بازگردانده و با تدوین برنامه صادراتی عملکرد خوبی داشته است و امیدوار هستیم با بهبود شرایط صادرات بتوانیم در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت عنوان کرد: ذوبآهن اصفهان در صادرات بر تنوع بازارها متمرکز است و محصولات خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای دور، شمال آفریقا، اروپا و … صادر میکند.
یزدیزاده عنوان کرد: ساختار سازمانی حوزه فروش ذوبآهن از معاونت بازاریابی و فروش، فروش داخلی، فروش خارجی ومهندسی فروش تشکیل شده هست که بازاریابی و لجستیک نیز در این قسمت انجام میشود.
شایان ذکر است در این جلسه مدیران عامل شرکتهای تابعه و مدیران صادرات به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود در زمینه صادرات محصولات، چالشها و فرصتهای پیش رو و همچنین بهرهگیری از توانمندیها و ظرفیتهای ذوبآهن اصفهان در امر صادرات پرداختند.