جمال دهقان، کارشناس طرح و توسعه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه نیز در تبیین اهداف اصلی اجرای این پروژه، عنوان کرد: هدف اصلی این پروژه، جمعآوری ۱۰۰ درصدی ذرات معلق حاصل از خشککن پاتیل مدول B و تخلیه رقیق شده این ذرات معلق به بیرون از سالن تعمیرات نسوز در ارتفاع ۳۴ متری و بهبود شرایط کاری کارکنان بود.
وی در تشریح طراحی این سیستم تهویه، گفت: طراحی هود به ابعاد ۶*۵*۵ مترمربع بر مبنای پاتیل و خشککن «MPCO» است که پیش از این در هیچ یک از فولادسازیهای داخل کشور سابقه نداشته و فقط در مدول A فولادسازی فولاد مبارکه به صورت آزمایشی استفاده شده است.
دهقان تصریح کرد: قبل از دستیابی شرکت فولاد مبارکه به تولید ورق کارتن A برای ساخت هود، باید از طریق مبادی خارج کشور ورق مورد نیاز تامین میشد اما در حال حاضر با توجه به دستیابیاین شرکت به دانش و توان فنی تولید این قبیل ورقها، در این پروژه به منظور جلوگیری از خروج ارز و سهولت در تامین برای ساخت بدنه داکتها و قسمتی از بدنه و گلویی خروجی هود، از ورق کارتن A تولید شده در شرکت فولاد مبارکه استفاده شد.
وی خاطرنشان کرد: سرعت ورودی هوا به داخل هود مطابق با استاندارد «EPA» در نظر گرفته شده است که قطعا هیچ هوایی از داخل هود به بیرون آن نفوذ نمیکند.
کارشناس طرح و توسعه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه یادآور شد: از نکات قابل توجه در این پروژه طراحی، ساخت و نصب مسیر خروجی این ذرات است که ساختار آن به صورت مجوف (دومحفظهای) بوده و در مقابل زلزله و ارتعاشات مقاوم و آلایندههای گازی خروجی به جهت ارتفاع ۳۴ متری که بالاتر از سقف سالن تعمیرات نسوز قرار میگیرد، بازگشتی نخواهد داشت.
دهقان درباره نتایج اجرای این پروژه نیز بیان کرد: بهینهسازی سیستم تهویه خشککن، بهبود فضای کار برای کارکنان، جلوگیری خروج ارز و حمایت از تولیدکنندگان داخل کشور، بخشی دیگر از مزایای اجرای این پروژه بوده است. این پروژه تحت نظر طرح و توسعه فولادسازی و ریختهگری مداوم در مدت زمان معین ۱۲ ماه با پیمان شرکت بهسازان خاورمیانه به عنوان پیمانکار، با پنج هزار نفرساعت و بهکارگیری مکانیسمهای مورد نیاز اجرا شد و در تاریخ چهارم آبان ماه ۱۴۰۳ به بهرهبرداری رسید.
انتهای پیام//