سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۲:۳۵ /جمعه/۲۹ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۱۰ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در 11 ماهه 1403 محقق شد؛

رشد بیش از ۶۰ درصدی فروش داخلی «ارفع»

شرکت آهن و فولاد ارفع به عنوان یکی از شرکت‌های برجسته و مطرح در صنعت فولاد کشور، همواره تامین نیاز داخل را در اولویت قرار داده و در 11 ماهه امسال هم‌زمان با تولید 940 هزار و 440 تن آهن اسفنجی و 632 هزار و 562 تن شمش فولادی، موفق به کسب درآمد 16 هزار و 838 میلیارد تومانی از فروش محصولات خود در بازار داخلی شده است؛ نکته قابل توجه در این زمینه، رشد 61.5 درصدی فروش داخلی «ارفع» در مقایسه با 11 ماهه سال 1402 بوده است.

شرکت آهن و فولاد ارفع به عنوان یکی از شرکت‌های برجسته و مطرح در صنعت فولاد کشور، همواره تامین نیاز داخل را در اولویت قرار داده و در ۱۱ ماهه امسال هم‌زمان با تولید ۹۴۰ هزار و ۴۴۰ تن آهن اسفنجی و ۶۳۲ هزار و ۵۶۲ تن شمش فولادی، موفق به کسب درآمد ۱۶ هزار و ۸۳۸ میلیارد تومانی از فروش محصولات خود در بازار داخلی شده است؛ نکته قابل توجه در این زمینه، رشد ۶۱٫۵ درصدی فروش داخلی «ارفع» در مقایسه با ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ بوده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، صنعت فولاد ایران در سال ۱۴۰۳، روزهای به شدت سخت و چالش‌برانگیزی را پشت سر گذاشت و در حالی که انتظار می‌رفت با توجه به شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» زمینه رشد تولید در کارخانه‌های فولادی محقق شود اما تشدید ناترازی انرژی اعم از برق و گاز و همچنین وضع دستورالعمل‌های خلق‌الساعه و غیرکارشناسانه در حوزه صادرات، منجر به افت تولید و کاهش صادرات محصولات فولادی در این سال شد. طبق جدیدترین آمار ارائه شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد کشور در ۱۰ ماهه ۱۴۰۳، به ۲۵ میلیون و ۲۳۰ هزار تن رسید که این میزان با افت ۵٫۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۲۶ میلیون و ۶۹۰ هزار تن) همراه بوده است. حجم صادرات فولاد کشور نیز در ۱۰ ماهه سال جاری برابر با پنج میلیون و پنج هزار تن بود که این رقم در مقایسه با صادرات ۶ میلیون و ۳۱۹ هزار تنی سال ۱۴۰۲، نشان از افت ۲۱ درصدی دارد. به علاوه، ارزش صادرات فولاد کشور نیز در ۱۰ ماهه امسال به دو هزار و ۲۹۹ میلیون دلار رسید که این میزان نیز با کاهش ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (سه هزار و ۶۴ میلیون دلار) مواجه شده است.

با این وجود و در شرایطی که روزهای بسیار دشواری بر تولیدکنندگان فولاد کشور در سال ۱۴۰۳ گذشت، فولادسازان داخلی تمام تلاش خود را به کار گرفتند که چرخ تولید در صنعت فولاد که اتفاقا به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی نیز به شمار می‌آید، از حرکت نیفتد و علی‌رغم قطعی‌های مکرر برق و گاز در روزهای مختلف سال و وضع بخشنامه‌های متعدد، تمام تلاش خود را جهت ادامه تولید و صادرات محصولات فولادی به کار گرفتند. از جمله این شرکت‌ها، می‌توان به شرکت آهن و فولاد ارفع به عنوان یکی از برجسته‌ترین و شناخته‌شده‌ترین تولیدکنندگان فولاد در کشور اشاره کرد. «ارفع» یکی از بازیگران اصلی صنعت فولاد کشور در زمینه تولید آهن اسفنجی و شمش فولادی به شمار می‌آید که نزدیک به دو دهه از آغاز فعالیت این مجموعه عظیم فولادی در عرصه تولید می‌گذرد. بخش عمده سهام شرکت آهن و فولاد ارفع در اختیار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (۴۴٫۱ درصد)، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (۲۰٫۹۶ درصد)، شرکت کارخانجات نورد لوله یاران (۱۸٫۰۲ درصد) و سرمایه‌گذاری ملی ایران (۴٫۷۵ درصد) قرار دارد و مالکیت دو شرکت توسعه معادن و فلزات ارفع و شرکت لجستیک فولاد ارفع بر عهده شرکت آهن و فولاد ارفع است.

درآمد «ارفع» به بیش از ۱۶ همت رسید

ظرفیت اسمی تولید شرکت آهن و فولاد ارفع به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و یک میلیون تن شمش فولادی بوده و این شرکت طی ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳، موفق به تولید ۹۴۰ هزار و ۴۴۰ تن آهن اسفنجی و ۶۳۲ هزار و ۵۶۲ تن شمش فولادی شده است. علاوه‌براین، «ارفع» یکی از صادرکنندگان مطرح شمش فولادی نیز محسوب می‌شود که علاوه بر تامین نیاز داخل، بخشی از اهداف و برنامه‌های خود را معطوف به حضور موفق در بازارهای صادراتی کرده است. درآمد حاصل از فروش داخلی محصولات شرکت آهن و فولاد ارفع در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳، به ۱۶ هزار و ۸۳۸ میلیارد تومان رسید که این میزان حاکی از رشد چشمگیر ۶۱٫۵ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۱۰ هزار و ۴۲۵ میلیارد تومان) بوده است و نشان از عملکرد موفق و قابل‌قبول «ارفع» در حوزه تولید و درآمدزایی در سال جاری دارد.

شرکت آهن و فولاد ارفع در سال ۱۴۰۳، علاوه بر برنامه‌ریزی جهت رشد تولید و سودآوری، اجرای طرح‌های توسعه‌ای را نیز در دستور کار خود قرار داد و با جدیت بیشتری این مهم را دنبال کرد؛ به نحوی که در سه ماهه نخست سال، موفق شد دو پروژه تولید و ذخیره‌سازی گاز طبیعی مایع (LNG) برای نخستین بار در صنعت فولاد کشور و فاز یک پروژه اتصال منطقه فولادی اردکان به شبکه ریلی کشور را عملیاتی کند و گام بلندی در راستای جهش تولید و توسعه اقتصادی بردارد. کلنگ پروژه تولید و ذخیره‌سازی گاز طبیعی مایع (LNG) این شرکت در روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد ماه سال جاری با سرمایه‌گذاری بیش از سه هزار میلیارد تومان در ضلع شرقی کارخانه و زمینی به مساحت ۸٫۲ هکتار به زمین زده شد. مشخصات فنی این پروژه شامل تولید واحد مایع‌سازی به ظرفیت ۱۰۰ تن در روز با استفاده از دو مخزن به ظرفیت هرکدام ۳۰ هزار مترمکعب و تبخیرکننده (LNG) به ظرفیت ۴۶ هزار مترمکعب در ساعت است.علاوه‌براین، فاز یک خط ریلی منطقه فولادی اردکان نیز در روز شنبه دوم تیر ماه ۱۴۰۳ به همت شرکت آهن و فولاد ارفع افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید که گام مهمی در زمینه حمل‌ونقل مواد معدنی در سطح منطقه و نیز کشور محسوب می‌شود.

«ارفع» در مسیر تحقق صنعت سبز

در حال حاضر و با توجه به ناترازی موجود در تولید و مصرف برق، فولادسازان بزرگ و مطرح کشور پای در مسیر احداث نیروگاه‌های خودتامین و خورشیدی گذاشته و اجرای این مهم را با هدف تامین پایدار برق در دستور کار خود قرار داده‌اند. شرکت آهن و فولاد ارفع نیز از این قاعده مستثنی نبوده است و با توجه به اینکه کارخانه این شرکت در منطقه کویری اردکان واقع شده که از دسترسی بسیار مناسبی به نور مستقیم خورشید برخوردار است، احداث دو نیروگاه خورشیدی ۱۰ و ۴۰ مگاواتی (در مجموع ۵۰ مگاوات) را در دستور کار خود قرار داده است. در گام نخست، پیش‌بینی شده است ۱۰ مگاوات از این میزان در زمان پیک مصرف برق کشور و در تابستان سال ۱۴۰۴ وارد مدار شود؛ ضمن اینکه ظرفیت نیروگاه دوم به این روش، ۴۰ مگاوات تعریف شده و پیش‌بینی شده است که پروژه دوم نیروگاهی نیز تا پایان سال آینده به اتمام برسد و در ماه‌های نخستین سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

علاوه‌براین، شرکت آهن و فولاد ارفع با نگاهی فراتر از الزامات قانونی و در راستای مسئولیت‌های اجتماعی، پروژه‌ای گسترده برای توسعه فضای سبز کارخانه خود آغاز کرده است. این طرح که با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد ریالی و طی ۲۴ ماه عملیاتی خواهد شد، گامی عملی در کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و بهبود اکوسیستم صنعتی منطقه است. این پروژه تنها یک اقدام زیست‌محیطی نیست بلکه بخشی از استراتژی «ارفع» برای کاهش ردپای کربن، تقویت جایگاه خود به ‌عنوان صنعتی پیشگام در مسئولیت‌پذیری اجتماعی و ایجاد الگویی برای سایر صنایع کشور به شمار می‌آید.

انتهای پیام//

تجربه‌ تجدیدپذیر‌ها در «فخوز»؛

۱۰:۲۲ /چهارشنبه/۲۷ فروردین ۱۴۰۴

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران هشدار داد:

۷:۳۰ /دوشنبه/۲۵ فروردین ۱۴۰۴

روایتی از یک سال ایستادگی؛

۵:۱۳ /دوشنبه/۲۵ فروردین ۱۴۰۴

مدیر متالورژی و روش‌های تولید «فولاد»:

۱۲:۲۷ /یکشنبه/۲۴ فروردین ۱۴۰۴

مدیر برنامه‌ریزی و حمل محصولات «فولاد» خبر داد:

۸:۴۵ /یکشنبه/۲۴ فروردین ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد:

۱۰:۵۰ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۰۸ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

احمد صادقیان، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۲۱ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

ابراهیم جانقربانیان، عضو هیئت مدیره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۱۷ /شنبه/۴ اسفند ۱۴۰۳

امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۱۵ /شنبه/۲۷ بهمن ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در ششمین دوره جشنواره ملی فولاد محقق شد؛

۱۶:۳۱ /چهارشنبه/۱۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک اپال پارسیان سنگان؛

۶:۳۶ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت صنعت فولاد شادگان؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز؛

۱۱:۳۰ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۱۱:۰۵ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه؛

۱۰:۴۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت مجتمع فولاد خراسان؛

۵:۱۲ /شنبه/۲۰ بهمن ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/01/28

263750

فلزات آنلاین

1404/01/28

892636

فلزات آنلاین

1404/01/28

1418100

فلزات آنلاین

1404/01/28

1220240

فلزات آنلاین

1404/01/28

30060

فلزات آنلاین

1404/01/28

18200

فلزات آنلاین

1404/01/28

45351

فلزات آنلاین

1404/01/28

65608

فلزات آنلاین

1404/01/28

49801

فلزات آنلاین

1404/01/28

44688

فلزات آنلاین

1404/01/28

39859

فلزات آنلاین

1404/01/28

37222

فلزات آنلاین

1404/01/28

36618

فلزات آنلاین

1404/01/28

43918

فلزات آنلاین

1404/01/28

41411

فلزات آنلاین

1404/01/28

62783

فلزات آنلاین

1404/01/28

34836

فلزات آنلاین

1404/01/28

45624

فلزات آنلاین

1404/01/28

57210

فلزات آنلاین

1404/01/28

6975400