از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۶ تجارت جهانی کاتد مس با توسعه اقتصادی چین و سایر کشورهای جهان، سیر صعودی داشت. بهطور کلی میتوان چنین بیان کرد که با رشد بازارهای مصرف، تقاضای وارداتی کشورهای بزرگ مصرفکننده نیز افزایش یافت و این امر، محرک تولید و صادرات بیشتر کشورهای مطرح در جانب عرضه شد. تجارت جهانی کاتد طی ۱۶ سال گذشته رشد سالانه ۳٫۲ درصدی داشت و به در ۴ سال پایانی به متوسط ۹٫۳ میلیون تن در سال رسید.
به گزارش «فلزاتآنلاین» تقاضای مس تصفیه شده که بعد از فوالد و آلومینیوم پرمصرفترین فلز در جهان است، روزبهروز با رشد و توسعه اقتصادی افزایش یافته است. با توجه به تنوع کاربرد مس بهدلیل ویژگیهای منحصر به فرد آن نظیر رسانایی بالا حرارتی و الکتریکی، مقاومت به خوردگی، شکلپذیری و نصب آسان و عمر طولانی در صنایع مختلف مصرفکننده رشد این صنایع به بیان دیگر، توسعه اقتصادی موجب افزایش تقاضای مس تصفیه شده میشود.
اگرچه بهجرات میتوان ادعا کرد که مس در تمامی صنایع به مصرف میرسد اما صنایع ساختمان، زیرساخت برق و مخابرات و حملونقل که بهترتیب بیشترین میزان مصرف مس را به خود اختصاص میدهند، به این فلز سرخ وابستهاند.
تجارت جهانی مس تصفیه شده در سال ۲۰۰۱ در سطح ۶ میلیون تن قرار داشت و طی روندی صعودی و با رشد بیش از ۶۰ درصدی به ۱۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ رسید. به گزارش «فلزاتآنلاین» نرخ رشد سالانه تجارت کاتد مس طی بازه ۱۶ ساله مورد بررسی، برابر با ۳٫۲ درصد برآورد شد که بهجرات میتوان ادعا کرد در هر دوره ۴ ساله، در سطح نسبتا ثابتی قرار داشت.
به بیان دیگر، متوسط تجارت جهانی کاتد مس در بازههای ۴ ساله -۴، ۲۰۰۱ -۸، ۲۰۰۵ ۱۲، ۲۰۰۹ و ۱۶، ۲۰۱۳ بهترتیب برابر با ،۶٫۵ ۸٫۱۷٫۲ و ۹٫۳ میلیون تن بود؛ البته در دوره ۴ ساله نهایی، روند تجارت در هر سال با رشد مثبت همراه بود. بحران مالی جهانی اگرچه تاثیر مستقیمی بر میزان تقاضای کلیه صنایع مصرفکننده در اکثر نقاط جهان داشت، منجر به افت تنها ۳ درصدی تجارت در سال ۲۰۰۸ شد؛ البته رشد تجارت در سال ۲۰۰۹ نهتنها افت سال ۲۰۰۸ را جبران کرد، بلکه از آن میزان نیز فراتر رفت.