مجموع درآمد حاصل از فروش محصولات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در بازارهای داخلی و صادراتی در سال ۱۴۰۲، به ۵۶۷ هزار و ۶۴۹ میلیارد و ۲۲۷ میلیون ریال رسید که این میزان با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال پیش از آن (۴۳۷ هزار و ۷۳۶ میلیارد و ۴۲۲ میلیون ریال) همراه بوده است. کچاد در پایان سال گذشته، توانست رشد درآمدزایی در چهار کارخانه کنسانترهسازی، گندلهسازی، احیا مستقیم و فولادسازی را به ثبت برساند که بیشک حاکی از عملکرد موفق و برنامهریزی هدفمند این مجموعه عظیم معدنی و صنعتی در بلندمدت است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کنسانتره آهن و گندله در کشور علیرغم چالشهای موجود در صنعت فولاد همچون قطعی برق و گاز، توانست عملکرد قابلقبولی را به ویژه در حوزه فروش و درآمدزایی در سال ۱۴۰۲ به ثبت برساند. این شرکت در سال گذشته، موفق به تولید ۱۰ میلیون و ۶۳۷ هزار و ۹۹۹ تن کنسانتره آهن (خشک)، سه میلیون و ۹۰۰ هزار و ۷۶۲ تن گندله، یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۰۰ تن آهن اسفنجی و یک میلیون و ۱۹۰ هزار و ۷۱۴ تن شمش فولادی شد که در این بین، تولید گندله و شمش به ترتیب با افزایش ۳٫۵ و ۰٫۵ درصدی نسبت به سال پیش از آن (سه میلیون و ۷۶۷ هزار و ۹۳۷ تن) و (یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۲۷۸ تن) همراه بود. علاوهبراین، «کچاد» موفق به تولید ۳۵ هزار و ۸۳۸ تن آپاتیت و عرضه سه میلیون و ۲۸۰ هزار و ۹۲۹ مگاوات ساعت برق تولیدی (نیروگاه) در سال ۱۴۰۲ شد که عرضه برق تولیدی در این مدت، حاکی از رشد ۲۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ (دو میلیون و ۶۳۳ هزار و ۸۷ مگاوات ساعت) است.
فروش شمش «کچاد» ۳۴ درصد افزایش یافت
در سالی که گذشت، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو موفق به فروش داخلی ۵۳۴ هزار و ۸۶۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال و فروش صادراتی ۳۲ هزار و ۷۷۹ میلیارد و ۵۲۷ میلیون ریال محصول شد. در این بین، درآمد حاصل از فروش کنسانتره «کچاد» به ۲۲۵ هزار و ۹۰۷ میلیارد و ۹۵۴ میلیون ریال رسید که این میزان با افزایش ۲۷ درصدی نسبت به سال پیش از آن (۱۷۷ هزار و ۶۵۱ میلیارد و ۲۵۴ میلیون ریال) همراه بود. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال ۱۴۰۲، موفق به کسب درآمد ۹۳ هزار و ۶۴۲ میلیارد و ۴۶۴ میلیون ریال از فروش گندله شد که بیانگر رشد ۱۰۷ درصدی نسبت به سال قبل از آن (۴۵ هزار و ۱۵۷ میلیارد و ۶۲۳ میلیون ریال) است. علاوهبراین، «کچاد» موفق به کسب درآمد ۱۱ هزار و ۲۷۶ میلیارد و ۹۷۴ میلیون ریالی از فروش آهن اسفنجی در سال گذشته شد که این میزان در مقایسه با سال ۱۴۰۱ (۱۰ هزار و ۴۵۳ میلیارد و ۸۴۸ میلیون ریال) با افزایش ۸ درصدی همراه بود. همچنین درآمد حاصل از فروش شمش چادرملو در بازارهای داخلی و صادراتی در سال ۱۴۰۲، به ۲۲۹ هزار و ۱۶ میلیارد و ۷۶۸ میلیون ریال رسید که حاکی از رشد ۳۴ درصدی نسبت به سال قبل از آن (۱۷۱ هزار و ۲۶۳ میلیارد و ۸۴۲ میلیون ریال) است. در سال ۱۴۰۲، درآمد حاصل از فروش محصولات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در بازارهای داخلی و صادراتی، به ۵۶۷ هزار و ۶۴۹ میلیارد و ۲۲۷ میلیون ریال رسید که این میزان با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال پیش از آن (۴۳۷ هزار و ۷۳۶ میلیارد و ۴۲۲ میلیون ریال) همراه بود.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، اقدام به برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده با هدف افزایش سرمایه خود از مبلغ ۲۷۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۴۴۰ هزار میلیارد ریال کرد. در این مجمع، افزایش سرمایه از محل سود انباشته به میزان ۵۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به تصویب رسید که در نتیجه آن، سرمایه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به مبلغ ۳۲۴ هزار میلیارد ریال افزایش یافت؛ ضمن اینکه با افزایش سرمایه مجموعه از مبلغ ۳۲۴ هزار میلیارد ریال، به مبلغ ۳۷۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی، موافقت و اختیار عملی کردن آن به مدت دو سال به هیئت مدیره شرکت تفویض شد تا اعضای هیئت مدیره «کچاد» پس از اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به اجرای آن اقدام کنند.
افزایش سرمایه با هدف تسریع اجرای طرحهای توسعهای
در واقع شرکت معدنی و صنعتی چادرملو این افزایش سرمایه را با هدف تکمیل طرحهای توسعهای خود شامل احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۵۴۶ مگاوات با سرمایه چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات با سرمایه یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، بهرهبرداری از معدن سنگآهن آنومالی A10 با سرمایه دو هزار میلیارد تومان و همچنین مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر به مبلغ چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و نیز جبران مخارج انجام شده بابت تحصیل سرمایهگذاریها به مبلغ ۴۵۰ میلیارد تومان انجام داد. لازم به ذکر است که «کچاد» علاوه بر اجرای طرحهای توسعهای خود، مشارکت قابلتوجهی در اجرای پروژههای سایر شرکتهای معدنی و فلزی دارد که از جمله میتوان به احداث کارخانه کلافسازی با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن کلاف فولادی، کارخانه فولادسازی با ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار تن شمش فولادی و احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه؛ احداث کارخانه احیا مستقیم شرکت فولاد اقلید پارس با ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن و احداث کارخانه تغلیظ با ظرفیت تولید ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس و کارخانه تولید کاتد مس با ظرفیت سه هزار تن در شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا اشاره کرد.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو علاوه بر برنامهریزیهای لازم در راستای رشد تولید و درآمدزایی و همچنین تکمیل و اجرای طرحهای توسعهایم، همواره حضور چشمگیری در زمینه عمل به مسئولیتهای اجتماعی در حوزههای مختلف اعم از معیشتی، آموزشی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و ورزشی و… داشته است. مشارکت در طرح شیرینسازی آب خلیج فارس، احداث تصفیهخانه فاضلاب شهر اردکان، اهدای ۲۰ کمکجهیزیه به زوجهای کمبرخوردار، ایجاد یک هزار و ۴۲۱ شغل خانگی در قالب طرح اقتصاد مقاومتی، بهرهبرداری از سالن چندمنظوره ۶ هزار نفری مجموعه فرهنگی ورزشی شهید قاسم سلیمانی اردکان، آغاز ساخت دو باب مدرسه ۱۲ و ۱۵ کلاسه، تاسیس مرکز نوآوری در استان یزد، در اختیار قرار دادن دو دستگاه آمبولانس مجهز به مراکز بهداشت و درمان اردکان، مشارکت در پروژه ساخت جاده بهاباد به دربند یزد به طول ۱۰۵ کیلومتر و…، از جمله اقدامات «کچاد» در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی به شمار میآیند و این شرکت در تلاش است دامنه فعالیت خود در این زمینه را بیش از پیش در سال جاری افزایش دهد.
انتهای پیام//