رئیس خانه معدن ایران با تاکید بر اینکه رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن، متضمن ۵۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در این حوزه است، گفت: تولیدکنندگان مواد معدنی باید توان رقابت با سایر کشورها را داشته باشند و استراتژیهای صادراتی مناسب را به کار گیرند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزتآنلاین» و به نقل از مهر، محمدرضا بهرامن در خصوص اهمیت دسترسی کشورها به مواد معدنی و مکانیزم قیمتگذاری این فرآوردهها، بیان کرد: روند تولید و فروش مواد معدنی در هر کشور به وفور آن ماده معدنی در نظر گرفته میشود. برخی کشورها در تولید مواد معدنی رتبهای برتر و برخی دیگر نیاز به واردات دارند. برای مثال، کشورهایی مانند استرالیا، برزیل، کانادا، چین و آمریکا در تولید مواد معدنی پیشرو هستند.
وی اضافه کرد: در این بین، بورسهای مواد معدنی نقش مهمی در فعالیتهای معدنی دارند. این بورسها بستری را فراهم میکنند تا معاملات مربوط به مواد معدنی انجام و قیمتها تعیین شود. برخی از بورسهای معروف مواد معدنی شامل بورس نیویورک، بورس لندن، بورس طلا و نقره لندن است.
رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: توسعه صادرات و مواد معدنی به کشورهای دیگر، از اهمیت بسزایی در توسعه اقتصادی برخوردار است. تولیدکنندگان مواد معدنی باید توان رقابت با سایر کشورها را داشته باشند و استراتژیهای صادراتی مناسب را به کار گیرند. در این بین، میتوان کشورهای استرالیا، روسیه، برزیل، آفریقا جنوبی و کانادا را به عنوان کشورهای پیشرو در صادرات مواد معدنی برشمرد.
بهرامن خاطرنشان کرد: تمام کشورهایی که مجهز به فناوری و تکنولوژیهای روز دنیا هستند، میتوانند تامینکننده ماشینآلات، ابزار و تجهیزات نوین مورد نیاز صنایع معدنی باشند اما امروز مبادی ورود ماشینآلات معدنی به ایران اغلب از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، ترکیه، چین، آلمان، مالزی و هنگکنگ است.
انتهای پیام//