سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲:۲۷ /جمعه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۱۹ /سه شنبه/۱۴ اسفند ۱۴۰۳

در سال 2025 تحقق می‌یابد؛

رفع نسبی کسری آلومینا در بازار جهانی

انتظار می‌رود با افزایش ظرفیت تولید واحدهای آلومینا، مشکل کاهش حجم عرضه این ماده اولیه که موجب افزایش قیمت آن شده است، تا حدودی در سال 2025 مرتفع می‌شود.

انتظار می‌رود با افزایش ظرفیت تولید واحدهای آلومینا، مشکل کاهش حجم عرضه این ماده اولیه که موجب افزایش قیمت آن شده است، تا حدودی در سال ۲۰۲۵ مرتفع می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، افزایش قیمت آلومینا در بازار جهانی موجب شد مصرف‌کنندگان و واردکنندگان بزرگ آلومینا در سال ۲۰۲۴، به یک صادرکننده محض این ماده اولیه تبدیل شوند و به موازات آن قیمت آلومینیوم در بسیاری از صنایع وابسته مانند صنایع حمل‌و‌نقل، ساخت‌و‌ساز و بسته‌بندی روندی صعودی را تجربه کرد.

با ادامه روند مذکور، اختلال در عرضه بوکسیت از گینه و برزیل و تعلیق فرایند تولید این ماده اولیه در استرالیا، افزایش ۷۰ درصدی قیمت آلومینا در سال جاری میلادی و ثبت قیمت حدود ۷۷۹ دلار در هر تن را در بورس آتی شانگهای به همراه داشت. گفتنی است قیمت آلومینیوم از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون حدود ۷ درصد افزایش یافته است.

ایویند کالویک، مدیرعامل شرکت نروژی تولیدکننده آلومینیوم «Hydro» عنوان کرد: به نظر می‌رسد محدودیت دسترسی به آلومینا در بازار نه به صورت یک‌باره بلکه به تدریج کاهش پیدا خواهد کرد.

به گفته وی، با راه‌اندازی واحدهای فرآوری جدید آلومینا در اندونزی و هند در سال ۲۰۲۵، حجم بیشتری از این ماده اولیه تولید آلومینیوم در بازار عرضه خواهد شد.

طبق گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا، حجم عرضه جهانی آلومینا در سال ۲۰۲۴، بالغ بر ۱۴۰ میلیون تن اعلام شد که نسبت به سال ۲۰۲۳ تغییر محسوسی در آن مشاهده نشد. براساس گزارش موسسه «SMM»، بیش از ۱۳ میلیون تن ظرفیت جدید واحد فرآوری آلومینا در چین قرار است در سال ۲۰۲۶ به بهره‌برداری برسد.

در همین راستا، شرکت «Vedanta» در هند قصد دارد در یک واحد فرآوری با ظرفیت سالانه ۶ میلیون تن آلومینا که در سال ۲۰۲۶ به بهره‌برداری می‌رسد، سرمایه‌گذاری کند. از سوی دیگر، امارات متحده عربی به دنبال سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی یک واحد فرآوری آلومینا با ظرفیت سالانه دو میلیون تن در کشور گینه بوده که تکمیل آن به احتمال فراوان تا پایان ماه سپتامبر ۲۰۲۶ به اتمام خواهد رسید. همچنین، دو شرکت دولتی در اندونزی قصد دارند ظرفیت واحد فرآوری آلومینای خود در استان کالیمانتان غربی را با دو برابر افزایش، به دو میلیون تن برسانند. با این حال، هنوز جدول زمانی مشخصی برای عملیاتی‌سازی آن ارائه نشده است.

بررسی‌های انجام شده از بازار نشان می‌‌دهد که افزایش قیمت آلومینا و رشد حاشیه سود آن، احتمالا انگیزه تولیدکنندگان برای افزایش ظرفیت بهره‌برداری را افزایش داده و به موازات آن، حجم عرضه آلومینا در بازار روندی صعودی به خود خواهد گرفت. طبق گزارش موسسه «SMM»، میزان فرآوری ۱۰۲٫۷ میلیون تنی فعلی آلومینای چین با نرخ ظرفیت بهره‌برداری ۸۳٫۶ درصد به ثبت رسیده است.

تحلیلگران موسسه تحقیقاتی «Antaike» چین مطرح کردند: تولیدکنندگان آلومینا تمایل زیادی برای افزایش نرخ ظرفیت بهره‌برداری در سال ۲۰۲۵ از خود نشان داده‌اند که ناشی از رشد قابل‌توجه حاشیه‌های سود آن‌ها بوده است.

بازار آلومینای چین وارد وضعیت مازاد عرضه خواهد شد؟

حجم صادرات آلومینا از چین در بازه زمانی ماه‌های ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۴، حدود ۳۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و به ۱۲۳٫۵۷ میلیون تن رسید. میانگین قیمت آلومینا در بازه زمانی مذکور، حدود ۵۴۱ دلار در هر تن گزارش شد که حدود ۱۰ درصد بیشتر از قیمت آلومینا در بورس آتی شانگهای در این بازه زمانی مذکور است.

برخی از تحلیلگران احتمال ایجاد شرایط مازاد عرضه و کاهش قیمت آلومینا را برای سال ۲۰۲۵ منتفی نمی‌دانند. شرکت ارائه‌دهنده خدمات مالی «UBS»، میانگین قیمت آلومینا را حدود سه هزار و ۶۰۰ یوان در هر تن در سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کرده است؛ این در حالی بوده که شرکت «Antaike»، رقم پیش‌بینی قیمت این ماده اولیه در تولید آلومینیوم را برای سال جاری میلادی، رقمی بالغ بر حدود چهار هزار یوان در هر تن اعلام کرده است.

شارون دینگ، مدیر بخش مواد اولیه چین در شرکت «UBS» مطرح کرد: انتظار می‌رود بازار آلومینای چین از پایان ماه فوریه ۲۰۲۵ وارد وضعیت مازاد عرضه شده و در نتیجه آن قیمت آلومینا روندی نزولی به خود بگیرد.

براساس پیش‌بینی ارائه شده از سوی موسسه «SMM»، احتمال می‌رود بازار آلومینای چین در سال ۲۰۲۵، از وضعیت کسری ۲۳۵ هزار تنی به شرایط مازاد عرضه ۹۶۰ هزار تنی در سال جاری میلادی تبدیل شود. تحلیلگران شرکت «UBS» معتقدند که بازار جهانی آلومینا در سال ۲۰۲۵، وارد یک وضعیت کسری تولید تا ۹۲۰ هزار تن خواهد شد. ناگفته نماند که اگر سرعت رشد تقاضا برای آلومینیوم در چین به دلیل وضع سقف تولید ۴۵٫۵ میلیون تنی برای این فلز توسط دولت روند نزولی بیشتری را تجربه کند، احتمال می‌رود حجم مازاد عرضه آلومینا در این کشور در سال جاری میلادی از رقم پیش‌بینی شده بیشتر نیز شود.

 احتمال ایجاد اختلال در روند عرضه جهانی آلومینا

وضعیت کسری تولید آلومینا در بازار جهانی در سال ۲۰۲۵، ممکن است بنا به دلایلی ایجاد شود. در همین راستا، می‌توان بیان کرد که شرکت «Alcoa» به عنوان یکی از تولیدکنندگان آلومینیوم، فعالیت واحد فرآوری آلومینای خود با نام «Kwinana» واقع در استرالیا با ظرفیت فرآوری سالانه ۲٫۱۹ میلیون تن در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ را به طور موقت متوقف کرده و هنوز بازه زمانی مشخصی برای بازگشایی آن اعلام نشده است.

از سوی دیگر، شرکت «Rio Tinto» برای واحد فرآوری آلومینای خود در ایالت کوئینزلند استرالیا وضعیت اضراری اعلام کرد و فعالیت در آن را به طور متوقف در ماه می ۲۰۲۴ متوقف کرد؛ البته شرکت مذکور، یک واحد فرآوری دیگر به نام واحد «Yarwun» واقع در ایالت مذکور دارد که ظرفیت فرآوری در آن سالانه سه میلیون تن آلومینا گزارش شده است.

همچنین، شرکت «Rio Tinto» برخی از منابع بزرگ تامین آلومینای خود را به دلیل ایجاد اختلال در روند عرضه در زنجیره جهانی در سال ۲۰۲۵ از دست داده است. به علاوه، انتظار می‌رود که فعالیت مجدد برخی از واحدهای فرآوری آلومینای این شرکت حداقل تا اوایل سال ۲۰۲۶ آغاز نشود.

اخیرا شرکت «Alcoa» ارسال محموله‌های بوکسیت از بندر جوروتی در برزیل را به دلیل مشکلات فنی برای کشتی حامل آن متوقف کرد و این امر موجب افزایش نگرانی‌ها در بازار آلومینیوم که از قبل با مشکل اختلالات صادرات از کشور گینه دست و پنجه و نرم می‌کند، شد. لازم به ذکر است که وقوع سیل در گینه در اوایل سال ۲۰۲۵، دوباره موجب ایجاد محدودیت در صادرات بوکسیت از سوی شرکت «Guinea Alumina Corporation» به عنوان زیرمجموعه شرکت «Emirates Global Aluminium» به مقاصد هدف شد.

انتهای پیام//

با حضور مدیرعامل ایمپاسکو انجام شد؛

۱۲:۰۲ /دوشنبه/۱۸ فروردین ۱۴۰۴

مدیر مرکز تحقیقات آذرشهر عنوان کرد:

۱۰:۴۱ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در ماه دسامبر 2024،

۹:۱۵ /یکشنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۳

مدیر مجتمع نفلین سینیت کلیبر عنوان کرد:

۹:۲۵ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳

با حضور کریم‌نژاد انجام شد؛

۱۲:۲۵ /چهارشنبه/۱۴ آذر ۱۴۰۳

هم‌زمان با ثبت رکود رشد قیمت‌ها،

۱۵:۱۱ /دوشنبه/۷ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در گفت‌و‌گو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۴۹ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۳۹۹

پانته‌آ گرامی‌شعار، مدیرعامل شرکت آلومینای آرال در گفت‌وگو با «فلزات‌ آنلاین»:

۱۱:۴۵ /چهارشنبه/۱۶ بهمن ۱۳۹۸

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران:

۱۰:۲۹ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

پودر دی‌اکسید آلومینیوم، ماده اولیه اصلی مورد نیاز تولید فلز آلومینیوم؛

۱۱:۵۶ /شنبه/۲۴ دی ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/18

235500

فلزات آنلاین

1404/02/18

869230

فلزات آنلاین

1404/02/18

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/18

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/18

28123

فلزات آنلاین

1404/02/18

16972

فلزات آنلاین

1404/02/18

44275

فلزات آنلاین

1404/02/18

65608

فلزات آنلاین

1404/02/18

47680

فلزات آنلاین

1404/02/18

44103

فلزات آنلاین

1404/02/18

36822

فلزات آنلاین

1404/02/18

35933

فلزات آنلاین

1404/02/18

35533

فلزات آنلاین

1404/02/18

43700

فلزات آنلاین

1404/02/18

38976

فلزات آنلاین

1404/02/18

60112

فلزات آنلاین

1404/02/18

32888

فلزات آنلاین

1404/02/18

43171

فلزات آنلاین

1404/02/18

56320

فلزات آنلاین

1404/02/18

6668300