سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۳۵ /دوشنبه/۸ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۲۱ /چهارشنبه/۷ دی ۱۴۰۱

‌مدیرعامل شرکت توليدی سيميا عنوان کرد:

رونق بازار سیم و کابل در گرو پیشرفت اقتصادی

مدیرعامل شرکت تولیدی سیمیا، تولید‌کننده انواع سیم و کابل‌های فشار ضعیف گفت: یکی از نیازهای اصلی واحد‌های تولیدی را می‌توان مواد اولیه نام برد و اگر این مهم به موقع و با هزینه‌ای مناسب تامین نشود، سرانجام تولید کشور را با بحران‌های جدی رو‌به‌رو خواهد کرد. معضلات ایجاد شده پس از مهیا نشدن مواد اولیه مناسب نه تنها صنعت سیم و کابل بلکه اقتصاد را با شوک ترسناکی مواجه می‌کند.

علیرضا معتمدرسا در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، بیان کرد: شرکت تولیدی سیمیا در سال ۱۳۶۰ فعالیت خود را در شهرک صنعتی سپهر حوالی نظر‌آباد واقع در ۹۰ کیلومتری غرب تهران آغاز کرد. هدف از تاسیس این شرکت، تولید انواع سیم و کابل‌ها از جمله سیم و کابل‌های ساختمانی، کابل‌های قدرت و … و همچنین تلاش در راستای سامان‌دهی و تامین نیازهای اساسی کشور به این‌ گونه محصولات بوده است.

وی در ادامه تصریح کرد: هم‌اکنون شرکت تولیدی سیمیا با ظرفیت اسمی تولید سالیانه ۱۸ هزار تن انواع سیم و کابل طبق پروانه بهره‌برداری و همچنین ضمن به‌کارگیری بیش از ۲۰۰ نفر نیروی انسانی توانمند و متخصص، قادر به تولید حدود ۸۵۰ نوع و سایز از سیم و کابل‌های مسی و آلومینیومی مختلف است. لازم به ذکر است که اکثر واحدهای تولیدی از جمله مجموعه سیمیا، کمتر از ظرفیت اسمی خود مشغول تولید هستند که این مسئله به دلایل مختلفی مانند رکود تورمی و اقتصادی حاکم بر بازار و کمبود مواد اولیه مرتبط می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت تولیدی سیمیا، در حال حاضر شرکت تولیدی سیمیا با بهره‌گیری از ماشین‌آلات روز اروپایی و وارداتی و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، بسته کاملی از سیم و کابل‌‎های مسی و آلومینیومی فشار ضعیف را تولید می‌کند.

معتمدرسا با اشاره به اینکه متقاضیان سیم و کابل‌های فشار ضعیف با سیم و کابل‌های فشار قوی متفاوت هستند، مطرح کرد: تنوع سیم و کابل فشار ضعیف بسیار زیاد است و مصرف‌کنندگان سیم و کابل‌های فشار ضعیف، به طور عمده پروژه‌های ساختمانی، پروژه‌های عمرانی و صنایع در حال احداث هستند. شرکت تولیدی سیمیا با بیش از ۴۰ سال سابقه، مشغول تولید طیف وسیعی از محصولات متنوع سیم و کابل در بازارهای مختلف مطابق با انتظارات مشتریان و منطبق با استانداردهای ملی و بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: مجموعه تولیدی سیمیا از یک سو به صورت سنتی به صورت نمایندگی‌های فروش در تهران و شهرستان‌ها فعال است و به مشتریان خود خدمات ارائه می‌دهد و از سوی دیگر، مشتریان عمده این مجموعه شامل شرکت‌های صنعتی، ساختمانی، توزیع برق سطح استان‌ها ، توسعه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، نفت، گاز و پتروشیمی، بهره‌برداری راه‌‌آهن شهری، تامین و تصفیه آب و فاضلاب و همچنین خودرو‌سازی هستند.

آشفته بازار مفتول مسی

مدیرعامل شرکت تولیدی سیمیا در خصوص نحوه تامین مواد اولیه و چالش‌های موجود در این زمینه، اظهار کرد: تولیدکنندگان سیم و کابل، مواد اولیه مورد نیاز خود حاوی مس و آلومینیوم را از تالار بورس کالای ایران تهیه می‌کنند. در حال حاضر وضعیت بازار مفتول مس به خاطر سیاست‌هایی که برای خرید کاتد مس توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت وضع شده ، آشفته شده است. در گذشته نه چندان دور، ۱۰ درصد مبلغ خرید مفتول را به صورت نقدی و ۹۰ درصد باقی‌مانده را اعتباری با زمان سه ماهه برای تسویه آن پرداخت می‌کردیم اما در حال حاضر تولیدکننده باید ۵۰ درصد مبلغ را به صورت نقدی و ۵۰ درصد باقی‌مانده را اعتباری با مهلت زمان دو ماهه پرداخت کند که این امر فشار زیادی روی دوش افراد وارد کرده است زیرا تولیدکننده طبق برنامه‌ریزی بر اساس همان بازپرداخت ۱۰ درصد به صورت نقدی و ۹۰ درصد اعتباری با زمان سه ماه، با مشتری خود قرارداد امضا کرده است اما ناگهان با قانون جدید رو‌به‌رو و همین امر سبب ورشکستگی بسیاری از واحدهای تولیدی می‌شود. بنابراین یکی از مهم‌ترین معضلاتی که تولیدکنندگان مفتول مس را آزار می‌دهد، همین وضع قوانین و سیاست‌گذاری‌ها پشت درهای بسته بدون مشورت با تولیدکنندگان قدیمی و باسابقه این صنعت است.

معتمدرسا همچنین با اشاره به اینکه سرمایه اصلی هر واحد صنعتی همان نیروی انسانی است، تاکید کرد: در بسیاری از مواقع تلاش کردیم تا نیروهای جوان و متخصص برای مجموعه استخدام کنیم که متاسفانه این امر محقق نشد زیرا جوانان به دلیل نگرانی از وضعیت نامعلوم آینده، تمایلی به فعالیت در این گونه مشاغل ندارند. بنابراین به شدت با مشکل کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم و این معضل نه تنها گریبان‌گیر صنعت سیم و کابل بلکه تمامی صنایع شده است.

وی با بیان اینکه مواد اولیه تولید مفتول مس، ۱۰۰ درصد داخلی است و عرضه آن نیز بسیار شفاف از طریق تالار بورس کالای ایران انجام می‌شود، عنوان کرد: در واقع تولید مفتول مس هیچ‌گونه نیازی به حمایت دولت ندارد و فقط کافی است مسئولان ذی‌ربط با سیاست‌گذاری‌های غلط فرایند عرضه و تولید را مختل نکنند زیرا اگر بازار روند طبیعی خود را طی کند، این صنعت هیچ معضلی نخواهد داشت.

این فعال صنعت سیم و کابل در ادامه در ارتباط با وضعیت مصرف مفتول مس در کشور، اذعان کرد: چند سالی می‌شود که مصرف مفتول مس کشور راکد بوده و بعید است که تغییری داشته باشد مگر شاهد رشد اقتصادی باشیم و پروژه‌های زیربنایی افتتاح شود. در غیر این صورت، مسیر دیگری برای ارتقای تولید مفتول مسی وجود ندارد. در سال‌های اخیر، رکود اقتصادی و نبود پروژه‌های ساختمانی و عمرانی سبب کاهش فروش مفتول مسی شده است.

جای خالی نظارت در صنعت سیم و کابل

معتمد‌رسا در رابطه با کیفیت سیم و کابل‌های تولیدی، خاطرنشان کرد: به هر صورت برخی مشتریان که بعضا به لحاظ مالی ضعیف‌تر هستند، به دنبال خرید کالای ارزان‌تر می‌روند و کالای ارزان هم در صنعت ما به معنای غیرمجاز، غیراستاندارد و خطرناک است. بنابراین دولت و سازمان‌های ذی‌ربط باید در بحث استاندارد‌سازی سیم و کابل، نظارت‌های لازم را داشته باشند که این امر متاسفانه هنوز محقق نشده است. یعنی سازمان ملی استاندارد باید نسبت به جمع‌آوری سیم و کابل‌های نامرغوب از سطح بازار اقدام کند.

به گفته وی، متاسفانه برخی از تولید‌کنندگان برای کاهش هزینه‌های خود به جای مس، از آلومینیوم در تولید سیم و کابل‌ها استفاده می‌کنند که باعث بروز آتش‌سوزی در ساختمان‌ها به دلیل عدم برخورداری از ایمنی لازم می‌شود.

مدیرعامل شرکت تولیدی سیمیا با بیان اینکه همیشه نگرش این شرکت در راستای حفظ و بهبود مستمر کیفیت بوده است، ابراز کرد: آزمایشگاهی بسیار مجهز با تکنولوژی روز در محل کارخانه راه‌اندازی شده است که به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد در سطح کشور فعالیت می‌کند. همچنین شرکت تولیدی سیمیا به منظور حفظ و صیانت از محیط‌زیست، اقدام به دریافت سیم و کابل‌های ضایعاتی و بلااستفاده با برند این شرکت می‌کند.

صادرات، کلید ثبات اقتصادی کشور

معتمدرسا در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» در خصوص اهمیت صادرات سیم و کابل، یادآور شد: صادرات مجموعه سیمیا به دنبال موانع موجود کاهش یافته است. به طور مثال، زمانی که تولیدکننده محصول خود را صادر می‌کند، سازمان امور مالیاتی موظف به برگشت ۹ درصد ارزش افزوده پرداختی است زیرا طبق قانون، صادر‌کنندگان از معافیت‌های مالیاتی برخوردارند اما متاسفانه گاهی دو سال به طول می‌انجامد تا سازمان امور مالیاتی نسبت به برگشت این ۹ درصد اقدام کند و همین مسئله منجر به کاهش انگیزه صادرکنندگان در گذر زمان می‌شود.

وی در پایان ضمن اشاره به آینده بازار مفتول مسی و صنعت سیم، خاطرنشان کرد: چشم‌‌انداز صنعت سیم و کابل به شرایط اقتصادی حاکم بستگی دارد و اگر چرخه اقتصادی کشور خوب بچرخد، بدون شک شاهد رونق صنعت سیم و کابل خواهیم بود اما اگر همچنان این رکود عمیق در اقتصاد کشور حاکم باشد، نمی‌توانیم انتظار رشد و شکوفایی صنعت سیم و کابل را داشته باشیم زیرا مادامی که صنعت ساختمان‌سازی و اجرای پروژه‌های عمرانی و صنعتی رونق نداشته باشد، صنعت سیم و کابل هم به رونق نخواهد رسید؛ چراکه تابعی از این تمامی این بخش‌هاست.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان:

۹:۳۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

مدیر تعاونی 4686 صنایع سیم کابل البرز غرب هشترود عنوان کرد:

۷:۳۶ /سه شنبه/۲۰ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت جی کابل سپاهان مطرح کرد:

۴:۴۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت راهدار صنعت کیهان مطرح کرد:

۸:۲۶ /چهارشنبه/۳۱ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت سیم و کابل انصار همدان مطرح کرد:

۶:۵۷ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی سیمیا:

۱۱:۴۶ /سه شنبه/۹ مرداد ۱۴۰۳

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۶ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

حسن قلم‌دان‌ساز مديرعامل شرکت کابل صائب در گفتگو با فلزات انلاین مطرح کرد:

۶:۵۴ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

پروانه حدادیان، مدیرعامل شرکت شهاب کالا خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۳۴ /شنبه/۵ شهریور ۱۴۰۱

متین فرزین، مدیرعامل شرکت اعتماد کابل البرز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۱۱ /شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۰

مدیرعامل صنایع کابل سیمین درخش اصفهان:

۱۸:۴۹ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۳۹۹

مدیرعامل شرکت سرآمد الکتریک صنعت سدید:

۱۶:۴۴ /شنبه/۳ اسفند ۱۳۹۸

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۳ تیر ۱۴۰۳

صنعت سیم‌وکابل فرصت مناسبی برای ارزش‌آفرینی دارد؛

۷:۳۱ /شنبه/۴ دی ۱۴۰۰

صنایع به‌صورت زنجیروار با یکدیگر در ارتباط هستند

۸:۳۸ /شنبه/۱۱ اسفند ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/7

247286

فلزات آنلاین

1403/11/7

673106

فلزات آنلاین

1403/11/7

1093960

فلزات آنلاین

1403/11/7

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/7

25482

فلزات آنلاین

1403/11/7

14081

فلزات آنلاین

1403/11/7

41419

فلزات آنلاین

1403/11/7

48908

فلزات آنلاین

1403/11/7

44202

فلزات آنلاین

1403/11/7

42859

فلزات آنلاین

1403/11/7

32564

فلزات آنلاین

1403/11/7

30883

فلزات آنلاین

1403/11/7

29892

فلزات آنلاین

1403/11/7

39506

فلزات آنلاین

1403/11/7

38125

فلزات آنلاین

1403/11/7

61457

فلزات آنلاین

1403/11/7

29112

فلزات آنلاین

1403/11/7

43647

فلزات آنلاین

1403/11/7

48760

فلزات آنلاین

1403/11/7

5558600