سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۷:۰۸ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۴۴ /یکشنبه/۵ فروردین ۱۳۹۷

عزیزالله عصاری، مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات

رویکرد واقعی به مدیریت، حلقه مفقوده کشور است

نقش مدیریت و ضوابط ناظر بر حاکمیت شرکتی در توسعه کشورها برکسی پوشیده نیست و اهمیت آن به حدی است که کشورهای توسعه یافته رویکردهای جدیدی را در این خصوص پیش گرفته‌اند. متاسفانه کشور ما سال‌هاست درگیر چالش مدیریت است و جانشین‌ پروری عمال در 40 سال اخیر شکل نگرفته است. در این رابطه «ماهنامه اخبار فلزات» با مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به گفت‌وگو نشسته است. عزیزالله عصاری اعتقاد دارد آموزش و تربیت مدیر را باید از مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها شروع کرد تا در زنجیرهای تکاملی در بنگاه‌ها تداوم یافته و بتدریج این چالش نهادینه مرتفع شود. در مقایسه با سایر حوزه‌های اقتصادی کبرای بررسی چالش مدیریت در کشور باید به اتفاقاتی اشاره کرد که شروع انقلابی بزرگ با اثرگذاری روی کلیه شئونات کشور بود. به گونه‌ای که حتی بیرون از کشور و دنیا هم تحت تاثیر این انقلاب قرار گرفتند. اساس این انقلاب بر اساس یک مبحث ایدئولوژیک بوده که در نتیجه آن قانون اساسی، قوانین موضوعی، مقررات، مناسبات اجتماعی، ارزش‌های و هنجارهای اجتماعی- فرهنگی و حتی رویکردهای سیاسی، اقتصادی کشور از آن تاثیر گرفت. حتی پس از تدوین، تصویب و ابلاغ قانون اساسی که زیربنای قوانین موضوعی کشور بود در حوزه قوانین و مقررات مختلف، خلاهایی گستردهای وجود داشت. به طور مثال در حوزه قوانین و مقررات اقتصادی، مالی و بازرگانی برای بسیاری از بخش‌ها، صنایع و بنگاه‌های ملی شده خلاهای مختلفی بروز پیدا کرده که با مهاجرت و جابجایی بسیاری از مدیران چالش یاد شده تشدید نیز شد. در همین راستا و مطابق انتظار، کشور از همان اوایل انقلاب دچار یک چالش عظیم قانونی و مدیریتی شد و برای حل عاجل این مشکل ناگزیر افرادی انتخاب شدند که تنها با یک نگاه یا یک بررسی اولیه و حتی با ارتباط و تایید برخی از مسئولان و معتمدین منصوب می‌شدند. بسیاری از این افراد حداقل شرایط و مهارت‌های مدیریتی را داشتند. انتخاب مدیران مذکور عملا بنا بر ضرورت و شرایط دوران گذار باید با سرعت و با هدف تفویض سریع مسئولیت‌های اجرایی و حلقه‌های خالی...

نقش مدیریت و ضوابط ناظر بر حاکمیت شرکتی در توسعه کشورها برکسی پوشیده نیست و اهمیت آن به حدی است که کشورهای توسعه یافته رویکردهای جدیدی را در این خصوص پیش گرفته‌اند. متاسفانه کشور ما سال‌هاست درگیر چالش مدیریت است و جانشین‌ پروری عمال در ۴۰ سال اخیر شکل نگرفته است.
در این رابطه «ماهنامه اخبار فلزات» با مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به گفت‌وگو نشسته است. عزیزالله عصاری اعتقاد دارد آموزش و تربیت مدیر را باید از مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها شروع کرد تا در زنجیرهای تکاملی در بنگاه‌ها تداوم یافته و بتدریج این چالش نهادینه مرتفع شود.

در مقایسه با سایر حوزه‌های اقتصادی کبرای بررسی چالش مدیریت در کشور باید به اتفاقاتی اشاره کرد که شروع انقلابی بزرگ با اثرگذاری روی کلیه شئونات کشور بود. به گونه‌ای که حتی بیرون از کشور و دنیا هم تحت تاثیر این انقلاب قرار گرفتند.

اساس این انقلاب بر اساس یک مبحث ایدئولوژیک بوده که در نتیجه آن قانون اساسی، قوانین موضوعی، مقررات، مناسبات اجتماعی، ارزش‌های و هنجارهای اجتماعی- فرهنگی و حتی رویکردهای سیاسی، اقتصادی کشور از آن تاثیر گرفت.

حتی پس از تدوین، تصویب و ابلاغ قانون اساسی که زیربنای قوانین موضوعی کشور بود در حوزه قوانین و مقررات مختلف، خلاهایی گستردهای وجود داشت. به طور مثال در حوزه قوانین و مقررات اقتصادی، مالی و بازرگانی برای بسیاری از بخش‌ها، صنایع و بنگاه‌های ملی شده خلاهای مختلفی بروز پیدا کرده که با مهاجرت و جابجایی بسیاری از مدیران چالش یاد شده تشدید نیز شد.

در همین راستا و مطابق انتظار، کشور از همان اوایل انقلاب دچار یک چالش عظیم قانونی و مدیریتی شد و برای حل عاجل این مشکل ناگزیر افرادی انتخاب شدند که تنها با یک نگاه یا یک بررسی اولیه و حتی با ارتباط و تایید برخی از مسئولان و معتمدین منصوب می‌شدند.

بسیاری از این افراد حداقل شرایط و مهارت‌های مدیریتی را داشتند. انتخاب مدیران مذکور عملا بنا بر ضرورت و شرایط دوران گذار باید با سرعت و با هدف تفویض سریع مسئولیت‌های اجرایی و حلقه‌های خالی مدیریتی و احیای مجدد گردش امور دستگاه دیوان‌سالاری کشور بطور عام و چرخه فعالیت بنگاه‌های اقتصادی بطور خاص انجام می‌پذیرفت.

در چنین فضایی، طبیعی بود که مدیریت بنگاه‌ها و فرآیند تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری آن‌ها به همان افراد واگذار شود. بعد از آن، به تدریج سیستم گزینشی در کشور شکل گرفت که در چارچوب رفتارهای سلیقه‌ای غیر سیستماتیک به اجرا درآمد که در مواردی حتی باعث ناراحتی مسئولین تراز اول کشور و اعتراضات ایشان شد؛ در نتیجه این چالش از ابتدا خود را نشان داد.

سپس جنگ تحمیلی موجب شد کشور نتواند به یک جریان سیستماتیک در مدیریت دست یابد. زیرا جنگ بر تمامی شئونات مدیریت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نیز زندگی مردم سایه انداخت. فضایی که اکنون مشاهده می‌شود، بعضا به این دلیل است که کشور از ابتدا نتوانست در ایجاد تشکیلات و  جریانات مدیریتی متمرکز شود. بعد از جنگ نیز کشور به یک برنامه سازندگی و بازسازی برای مناطق جنگ‌زده نیاز داشت که اقتصاد و سیاست، باید آن را فراهم می‌کرد.

مشکل اساسی دیگر در حوزه مدیریت، فقدان امنیت تخصصی، روانی و مرزهای غیرشفاف حقوقی میان اشتباهات استراتژیک مدیران با سوءاستفاده‌های احتمالی و مفسده‌های مدیریتی است. در این راستا، برای یک مدیر باید امنیت حقوقی و مقرراتی به نحوی فراهم شود که بتواند به موقع تصمیمات تخصصی، جسورانه و ریسکی در حوزه‌های اجرایی، اقتصادی و فنی اتخاذ کند و تنها در قالب ضوابط ناظر بر ساختار اداری نظام دیوان‌سالاری یا الزامات حاکمیت شرکتی پاسخگوی تصمیمات تخصصی و حرفه‌ای به سلسله مراتب مدیریتی باشد و عملا تحت هیچ شرایطی نباید در حوزه تصمیمات مذکور مورد پیگرد حقوقی یا قضایی قرار گیرد.

در رویکرد مذکور، مدیران جوان و آتی با امنیت روانی و اعتماد به نفس بیشتری در راستای منافع سازمان یا بنگاه تصمیمات بهنگام اتخاذ کرده و زمینه برای جذب نخبگان جهت تصدی مسئولیت و نقش آفرینی در عرصه مدیریت کلان و بخشی مهیا می‌شود. مساله بعدی عدم رشد مدیریت، برخوردهایی است که در ادوار مختلف با مدیران شد.

تمامی این موارد محدودیت‌های مدیریتی هستند و در این شرایط مدیر آن مجموعه به خاطر نداشتن امنیت شغلی جانشین‌پروری را انجام نمی‌دهد، چون بخش خصوصی فعال نیست.

شکل صحیح مدیریت در بخش صنعت و معدن در حد مطلوب وجود ندارد. متاسفانه در این بخش با وجود کارشناسان خوب و زبده، جانشین‌پروری آنچنان که باید و شاید، شکل نگرفته است. به عنوان مثال وقتی یک مدیر از یک معدن جابه‌جا می‌شود، کمتر اتفاق می‌افتد که پست خالی را از درون مجموعه جایگزین کنند و جایگزینی معمولا از خارج صورت می‌گیرد.

اعتقاد دارم اگر این چالش مدیریتی در بخش صنعت و معدن از بین برود، به کارشناسان آن مجموعه اعتماد شود، محدودیت‌ها از بین بروند و ترس آنان از مدیر شدن شکسته شود، در این صورت یک نسل جوان آماده برای مدیریت در این بخش وجود خواهد داشت. درنتیجه جانشین‌پروری در خود مجموعه اتفاق می‌افتد.

 

با امضای تفاهم‌­نامه همکاری میان ایمیدرو و تاصیکو،

۱۰:۳۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

طی حکمی از سوی آقاجانلو،

۹:۱۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

با انتخاب اعضای هیئت مدیره،

۹:۴۹ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

در راستای افزایش بهره‌وری تولید،

۱۱:۴۵ /سه شنبه/۱۵ آبان ۱۴۰۳

با حضور مدیرعامل انجام شد؛

۱۴:۴۸ /سه شنبه/۸ آبان ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

غلامرضا ملاطاهری، مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۱۰ /چهارشنبه/۲۶ مرداد ۱۴۰۱

سید مصطفی سبزواری، مدیر برنامه‌ریزی، توسعه و تکنولوژی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۵:۳۱ /شنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۱

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌انلاین» مطرح کرد:

۵:۵۴ /شنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی،مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۰۴ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

با هدف افزایش نقش بخش معدن در رشد اقتصادی کشور صورت پذیرفت؛

۱۰:۰۱ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

در مجمع عمومی فوق‌العاده تصویب شد؛

۱۵:۳۵ /دوشنبه/۸ مرداد ۱۴۰۳

در مجمع عمومی عادی سالیانه میدکو،

۱۵:۴۸ /چهارشنبه/۲۳ خرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

نگاهی به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه؛

۵:۵۰ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/4

206000

فلزات آنلاین

1403/09/4

573182

فلزات آنلاین

1403/09/4

769238

فلزات آنلاین

1403/09/4

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/4

24022

فلزات آنلاین

1403/09/4

14305

فلزات آنلاین

1403/09/4

40102

فلزات آنلاین

1403/09/4

49911

فلزات آنلاین

1403/09/4

42663

فلزات آنلاین

1403/09/4

41519

فلزات آنلاین

1403/09/4

27541

فلزات آنلاین

1403/09/4

29388

فلزات آنلاین

1403/09/4

28066

فلزات آنلاین

1403/09/4

37283

فلزات آنلاین

1403/09/4

34874

فلزات آنلاین

1403/09/4

50459

فلزات آنلاین

1403/09/4

27319

فلزات آنلاین

1403/09/4

39497

فلزات آنلاین

1403/09/4

44049

فلزات آنلاین

1403/09/4

4660500